Usein kysyttyä

Olemme koonneet tälle sivulle meille usein esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä Stalan tekniseen tukeen lomakkeella.

Pesupöydät ja rst-altaat

Mitkä ovat tiskipöydän ja terästason maksimimitat?

Stalan Seitsikko-mallistosta löydät rst-tiskipöytiä ja terästasoja ilman allasta aina 3 metriin saakka. Voit valita tason mitat 5 mm tarkkuudella ja sijoittaa altaan ja / tai liesiaukon myös samalla tarkkuudella. Seitsikko-tasot suunnittelet helposti STALA*Designer -suunnitteluohjelmalla.

Stala-rostfri-Tailor-made-diskbank-web.jpg

Yli 3 metriset tasot, kulmaratkaisut ja erikoistyöstöt löydät Tailor-made -mallistostamme. Nimensä mukaisesti Tailor-made valmistetaan räätälöitynä juuri sinun toiveidesi mukaisesti. Voit tilata vaikka keittiösaarekkeen, erikoispitkän tason tai sijoittaa monta allasta samaan tasoon. Vain mielikuvitus on rajana Tailor-made -tasoissa. Kokeile helppokäyttöistä suunnitteluohjelmaa täällä.

Pesupöydän puhdistus ja vaikeat tahrat

Stalan pesupöydät ja -altaat valmistetaan korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä. Ruostumaton pinta on kestävä, hygieeninen ja helppo puhdistaa. Perussääntö: pese, huuhtele, kuivaa.

Päivittäiseen puhdistukseen soveltuu tavallinen käsitiskiaine, esim. Fairy.

Pinttyneeseen likaan, rasvatahroihin, ruostepilkkuihin tehoaa parhaiten hyvin emäksinen puhdistusaine (ph 12-13), esim. Cif Cream tai Universal Stone. Muista suojata käsien iho siivouskäsineillä.

Anna aineen vaikuttaa teräksen pinnalla noin 15 minuuttia, jonka jälkeen pinta hangataan huolellisesti keittiösienellä tai tiskiharjalla. Lopuksi huuhdotaan huolellisesti vedellä ja kuivataan pyyheliinalla tai talouspaperilla.

Puhdistusaineet-rosteripinnalle-tvattmedel-for-rostfria-diskhoar.jpg

Jos käytössäsi on tasoon upotettu allas, huolehdi tason ja altaan välisen rajapinnan säännöllisestä puhdistamisesta. Älä käytä puhdistuksessa hankausjauheita tai teräsvillaa, sillä ne naarmuttavat tasoa. Hankaa tason pintaa tuotteen pituussuuntaisesti. Altaiden sisäpinnalla hankausliike on pyörivä.

VIDEO: katso rst-pinnan hoito- ja puhdistusohje >

Teräspinnan puhdistusohje >

Voiko tason naarmuuntumista estää?

Ruostumaton teräs naarmuuntuu aina käytössä ja naarmut näkyvät häiritsevimmin uudessa, vasta käyttöön otetussa pinnassa. Käytön myötä pinta naarmuuntuu kauttaaltaan ja kun tason pinta hieman himmenee, eivät yksittäiset naarmut erotu enää tasosta. Kuvioidussa pinnassa naarmut eivät erotu niin selvästi kuin sileässä pinnassa.

Uudessa StalaTex-pinnassa käytössä tulevat naarmut ja sormenjäljet eivät erotu kuten tavallisesta, sileästä rst-pinnasta. Kuviot häivyttävät naarmujen erottuvuutta ja tekevät teräksestä lämpimämmän tuntuisen.

Naarmut eivät estä tuotteen käyttöä, vaan ovat lähinnä esteettinen haitta. Tasoa / allasta tulee käyttää normaalisti eikä naarmuuntumista kannata varoa - tuotteen pinta patinoituu ajan mittaa melko tasaisisti. Naarmuuntumisesta huolimatta ruostumaton teräs on suosittu, kestävä ja hygieeninen materiaali paljon kokkaavan keittiöissä.

Säännöllisellä puhdistuksella on tärkein merkitys pinnan ulkonäölle tulevien vuosien aikana. Puhdista pinta säännöllisesti hoito-ohjeen mukaan, älä käytä puhdistuksessa hankausjauheita tai teräsvillaa.

Voiko ruostumaton teräs ruostua?

Ruostumaton teräs ei ruostu. Mikäli altaan pinta näyttää ruosteiselta, johtuu se ulkopuolisen aineen ruostumisesta altaan pinnalla. Tämä tahra, kuten muutkin vaikeat likatahrat, poistetaan puhdistamalla pinta hyvin emäksisellä puhdistusaineella (ph 12 - 13), esim. Cif Cream tai Universal Stone. Anna vaikuttaa 15 minuuttia ja tarvittaessa hankaamalla huolellisesti, jotta tahra irtoaa. Huuhtele hyvin ja anna kuivua rauhassa. Toista käsittely tarvittaessa. Puhtaaseen rst-pintaan muodostuu hapen vaikutuksesta pintaa suojaava oksidikalvo.

Älä jätä märkää valurautaista tai muuta ruostuvaa metalliastiaa tasolle pitkäksi aikaa, sillä ne jättävät ruosteisen jäljen terästasoon. Vältä myös happamien pesuaineiden käyttöä, esim. osassa keittiösaippuoita saattaa olla sitruunahappoa, mikä aiheuttaa syöpymäjälkiä teräspinnan päälle kuivuttuaan. Jos kuitenkin happamia pesuliuoksia käytetään, huuhtele erittäin huolellisesti ja kuivaa tuote käytön jälkeen välittömästi.

Kestääkö tiskipöytä kuumaa?

Käytä kuumien uunipatojen ja pannujen kanssa tiskipöydällä pannunalustaa tai Stalan silikonialustaa COOK-1. Teräksen alla oleva tukirakenne voi vaurioitua liian kuumasta. Silikonialusta suojaa tasoa myös naarmuuntumiselta.

Voinko tilata terästason ilman altaita?

Kyllä, vaihtoehtoina ovat sileä teräspinta, Deko- tai StalaTex-kuvioitu pinta.

StalaTex-rostfri-bankskiva-utan-diskho-web.jpg

Suunnittele taso helposti STALA*Designer –suunnitteluohjelmalla, saat valmiin piirroksen, mittakuvan ja hinnan tuotteelle. Tilaa suunnittelemasi taso tai tiskipöytä jälleenmyyjän kautta.

Otanko täysleveän tiskipöydän vai upotettavan altaan?

Täysleveällä teräksisellä tiskipöydällä saa yhtenäisen ja linjakkaan ilmeen keittiöön. Myös veden käsittely on huoletonta ja turvallista. Upotettava tiskiallas antaa lisää valintamahdollisuuksia pesupisteen ympärillä oleville tasomateriaaleille, jos materiaaliksi haluaa vaikkapa kiveä, puuta tai laminaattia.

Tailor-made -mallistostamme löydät joko työtason päälle tai kahden tason väliin sijoitettavan, korkeareunaisen tiskipöytämoduulin. Sen ansiosta vesiroiskeet eivät karkaa altaan ympäriltä ja voit huoletta kokata, tiskata ja roiskia altaan ympärillä.

Stala-Combo-diskho-monokant-laminatskiva-web.jpg

Tasoon upotettavat altaat sopivat eri asennustapoihin, esimerkiksi huullokseen tai tason alle. Esimerkiksi laminaattitasoon sopivat parhaiten tason päälle asennettavat hana-alueelliset altaat, kuten Lyria, Ease tai Neo tai Combo-komposiittiallas.

Stala-rostfri-diskho-undermonterad-stenskiva-web.jpg

Kivitasossa
tyylikkäimmän lopputuloksen saat alta-asennuksella, johon parhaiten sopivat esimerkiksi Max- tai Combo-sarjan altaat ilman hana-aluetta.

Kuinka monta allasta kannattaa valita tiskipöytään?

Altaiden määrää kannattaa miettiä käyttäjien tarpeiden ja tottumusten mukaan. Yhdellä altaalla pärjää mainiosti, jos keittiössä ei kokata joka päivä. Jos keittiö on tehokäytössä päivittäin, kannattaa valita vähintään puolitoista-altainen tiskipöytä, esimerkiksi F-Seitsikko. Mikäli tiskaat astiat käsin, suosittelemme kahden altaan yhdistelmää. Lue lisää vinkkejä altaan valintaoppaastamme!

Mikä on MONOreuna? Miten MONOreunaisen altaan voi asentaa?

MONOreuna on suora, tasainen reuna, joka on useimmissa Stalan altaissa. MONOreuna mahdollistaa altaan asennuksen eri tavat. Hana-alueelliset tuotteet soveltuvat parhaiten päältä- ja huullosasennukseen. Irtoaltaat voi myös asentaa tason alle, tällöin tulee tilata erilliset kiinnikkeet, jotka toimitetaan veloituksetta altaan mukana (Y-1591).

Stala-Ease-diskho-med-monokant-web.jpg

Päältäasennuksessa on huomioitava, ettei reunan alla ole tiivistenauhaa. Tason ja altaan välinen tiivistys tehdään asennusvaiheessa silikonilla tai soveltuvalla elastisella tiivistysmassalla, kiinnikkeet kiristetään tason alapuolelle normaalisti. Seuraa altaan mukana toimitettavia asennusohjeita.

Minkälainen valaistus sopii rst-pesupöydälle ja StalaTexille?

Ruostumatonta teräspintaa valaistaessa tulee valonlähteeseen kiinnittää erityistä huomiota. Käytettäessä led-nauhoja tai led-valaisimia tulee valaisimen olla hyvin valoa hajottava. Ilman laadukasta hajottajaa yksittäiset led-pisteet muodostavat teräksen pintaan ei toivottuja viivamaisia zebra-kuvioita. Mieti myös sijoitatko led-nauhan yläkaapin etu- ja takareunaan. Etureunassa valoteho on parempi tason työskentelypinnalle.

Mistä Stalan tuotteita voi ostaa?

Stala-tuotteita on myynnissä StalaShopissa, josta kuluttajat voivat tilata itselleen esimerkiksi postilaatikoita, keittiövarusteita, jätevaunuja tai lisävarusteita ja varaosia. StalaShopin kautta onnistuu myös mittatilaustuotteiden suunnittelu ja tilaus. Tuotteet toimitetaan nopeasti Lahdesta.

Stala-tuotteita voi ostaa myös hyvin varustetuista keittiökalusteliikkeistä, rautakaupoista ja LVI- ja lukkoliikkeistä kautta maan. Useimpia altaita löytyy myös rakennus- ja sisustusalan verkkokaupoista. Jälleenmyyjämme palvelevat mielellään kuluttaja-asiakkaita ja taloyhtiöitä.

Kuinka pitkä takuu tuotteilla on?

Kaikilla Stala-allastuotteilla on kotitalouskäytössä kahden vuoden (24 kk) materiaali- ja valmistusvirhetakuu ostopäivästä lukien. Mikäli tuotteessa on huomauttamista, ottakaa ystävällisesti yhteyttä tuotteen ostopaikkaan kuitin / ostotositteen kera. Osaan Stalan tuotteista saa varaosia mm. StalaShopin kautta.

Miten kierrätän tiskipöydän tai rst-altaan?

Ruostumaton teräs on maailman kierrätetyin materiaali. Se sisältää arvokkaita raaka-aineita, kuten kromia ja nikkeliä, jotka kannattaa palauttaa kiertoon uuden teräksen raaka-aineeksi.

Vie vanha tiskipöytä tai teräsallas jätelajitteluasemalle metallijätteen sekaan, niin vanhasta teräksestä valmistetaan jälleen uutta terästä.

Altaan vesilukot voi kierrättää muovijätteen seassa, energiajätteenä.

Suosittelemme vanhalle tiskipöydälle ja altaalle ensisijaisesti uusiokäyttöä vaikka mökin tai terassin pesupisteenä.

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife