Keittiön tiskiallas - kuinka valita itsellesi sopiva?

Miksi tiskialtaalla ja keittiön työtasolla on merkitystä?

Vesipiste on keittiön käytetyin toiminto. Siksi tiskiallas kannattaa valinta huolella, jotta se vastaa juuri sinun tarpeitasi. Voit valita haluatko työtasoon upotettavan altaan vai teräksisen keittiötason, johon tiskiallas on hitsattu paikalleen. Komposiittiallas ovat myös trendikäs valinta moderniin keittiöön.

Mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun suunnittelee keittiönsä vesipistettä?
–    Suosittelen lähtemään liikkeelle käytännön tarpeista. Citysinkun pikkukeittiö vaatii luonnollisesti erilaisen tiskialtaan ja vähemmän laskutilaa kuin suurperheen, toteaa Stalan mallistopäällikkö Jari Peltonen.

Stala_ONE-T50_03.jpg
Yksi iso tiskiallas riittää useimmiten moderneihin keittiöihin, joissa tiskataan käsin vain suuret astiat. ONE-T50 -altaan voi asentaa kaikkiin keittiötasoihin.

Kokki pesee salaattia keittiöaltaan äärellä

Rouheassa ammattikokin keittiössä ruostumaton terästaso on käytännöllinen ja kestävä valinta. Tiskiallas ja liesi sijaitsevat lähellä toisiaan.

Tiskaatko käsin ja käsitteletkö isoja astioita keittiössä?

–    Myös se, tiskaako paljon käsin ja käsitteleekö suuria astioita tai ruoanvalmistusvälineitä vaikuttaa niin altaan koon kuin määränkin valintaan. Yhdelle riittää pieni tiskiallas astioiden huuhteluun, toinen haluaa maxi-kokoisen altaan, johon mahtuu vaivatta vaikka uunipelti, Peltonen kuvailee.

Uunipellin tiskaus mustassa altaassa
Isossa tiskialtaassa mahtuu tiskaamaan uunipellin roiskimatta. Kvartsikomposiitti on kestävä ja luja materiaali. Musta allas on nyt trendikäs.

Mökkikeittiössä tai käsin tiskatessa on kätevää olla kaksi allasta vierekkäin. Ahkera kotikokki taas voi arvostaa pienempää kaatoallasta isomman tiskialtaan parina.

Jos käsittelee paljon lihaa ja kalaa tai leipoo, tiskipöytä, jossa on runsaasti hygieenistä, rosterista työskentelytilaa, on kätevä ja turvallinen valinta keittiön työtasoksi. Tiskipöytään voi valita korotetun reunan, jotta vesi pysyy tasolla eikä valu lattialle.

StalaTex-Tunturi-F-Seitsikko-etureuna-Fjäll-F-Seven-framkant-900x600.jpg
Seitsikko-tiskipöydässä on käytännöllinen, korotettu reuna. StalaTex-kuosi Tunturi tekee pinnasta elävän.

Käsienpesu keittiön tiskipöydän päällä
Ruostumaton teräspinta kestää vesiroiskeita työtasossa ja taustalevyssä. Se on paitsi hygieeninen, myös helppo pitää puhtaana.

Skandinaavinen keittiö ja ruostumaton terästaso
Mittojen mukaan valmistettava rosteritaso on fiksun kotikokin valinta. Se on helppo yhdistää muihin työtasomateriaaleihin, kuten puu- tai laminaattitasoon.

Mitä pitää huomioida keittiön tasomateriaalia ja tiskiallasta valittaessa?

Kun oma keittiökäyttäytyminen on tunnistettu, on syytä huomioida, minkälaisen työtason yhteyteen tiskiallas sijoitetaan. Allasmateriaaleista sekä ruostumaton teräs että kvartsikomposiitti ovat molemmat kestäviä ja pitkäikäisiä valintoja keittiöön. Oma maku ratkaisee hyvin pitkälle sen kumpi materiaali miellyttää enemmän silmää.

-    Kivitasoon voi sijoittaa tiskialtaan ilman hana-aluetta, sillä kivi kestää hyvin vesiroiskeita eikä hanan kiinnittämisessä suoraan työtasoon ole kosteusvaaraa. Näyttävään kivitasoon lähtisin myös etsimään vähän näyttävämpää tiskiallasta, jotta kokonaisuudesta tulee yhtenäinen, Peltonen sanoo.

Ultra-70.jpg
Moderniin keittiöön sopii hyvin tiskiallas ilman hana-aluetta, kuvassa iso tiskiallas Ultra-70. Keittiöhanan voi sijoittaa suoraan kivitasoon ilman kosteusriskiä.

Upotettavan tiskialtaan voi asentaa eri tavoin työtasoon

Tiskialtaan voi asentaa joko työtasoon päältä upotettuna, huullokseen tai tason alapuolelle. Tasomateriaalilla ja altaan reunaprofiililla on vaikutusta asennustapoihin. Stalan MONOreunaiset tiskialtaat sopivat kaikkiin asennustapoihin.

Komposiittiallas kivitasossa
Musta komposiittiallas CEG51-57BF on huullosasennettu kivitasoon. Altaan ja työtason reuna ovat samassa tasossa.

Stala-kompositho-Combo-undermontedad-stenskiva-CEG-50BF-kivitasoon-asennettu-komposiittiallas-musta.jpg
Tyylikäs musta komposiittiallas CEG-50BF on asennettu marmoritasoon altapäin. Marmori vaatii huoltamista, sillä se on huokoinen materiaali.

Jos taas keittiön työtaso on laminaattia tai puuta, tiskialtaan kannattaa olla hana-alueellinen, sillä hanan kiinnittäminen suoraan tasoon tuo kosteusriskin. Puu- ja laminaattitason yhteyteen kannattaa myös suunnitella ainakin jonkin verran rst-laskutasoa, sillä puu kestää vesiroiskeita huonosti eikä sovellu laskutilaksi märille astioille.

GEG-E34_04.JPG
Alta-asennettu, täysin musta tiskiallas CEG-E34B on kestävää kvartsikomposiittia. Se mahtuu pieneenkin tilaan ja yhteensopivat lisävarusteet, kuten kuvassa oleva Wash-1 -valutusastia, tuovat siihen näppärästi lisää toiminnallisuutta.

Tasoon upotettava allas laskutasolla MF-40-17S
Käytännöllinen Ease-tiskialtaan laskutaso suojaa tasomateriaalia vesiroiskeilta. Se on hyvä sijoittaa esimerkiksi astianpesukoneen päälle.

Stala_ONE-TDL17-34_U.jpg
Laskutason voi sijoittaa joko altaan oikealle tai vasemmalle puolelle. Hana on vesiturvallisesti asennettu altaiden väliin. Kuvassa on ONE-TDL17-34 -tiskiallas.

Voiko teräksisen keittiötason tilata omien mittojen mukaan?

Kyllä voi. Maksimaalista räätälöitävyyttä keittiöremontoijille tuovat Stalan mittatilaustiskipöydät kun tiskipöytänsä voi suunnitella juuri sellaiseksi ja sen mittaiseksi kuin haluaa. Enää ei siis tarvitse mitoittaa työtasoa keittiön mukaan vaan teräksinen tiskipöytä mitoitetaan keittiöön sopivaksi.

StalaTex_MK03.jpg
Teräksinen tiskipöytä voi olla joko perinteinen tai hyvin moderni. Materiaalina se on klassinen ja ajaton. Teräs on myös täysin kierrätettävä materiaali.

Sinun mittojesi mukaan tehty tiskipöytä on meille standardi - myös hinnallisesti. Toimitamme työtasot nopeasti ja keittiöremontti etenee sujuvasti. Voit tilata hananreiän ja liesiaukon valmiiksi tehtynä, jolloin säästät aikaa ja rahaa asennusvaiheessa. Kokeile kuinka helposti oman tiskipöydän suunnittelu sujuu Stala Designer -suunnitteluohjelmallamme!

F-Seitsikko tiskipöytä
Tiskipöytä voi myös olla lyhyt. Teräksinen työtaso yhdellä tai kahdella tiskialtaalla on helppo yhdistää muihin materiaaleihin, kuten laminaattiin, puuhun tai kiveen.


Tailor-made_Asuntomessut23.jpg
Tailor-made -mallistosta löydät rajattomasti vaihtoehtoja tason pituuden, paksuuden, reunamuotojen ja työstöjen suhteen. 

LUE LISÄÄ:

> Teräspinnan puhdistusohje - parhaat vinkit
> StalaTex herättää teräspinnat eloon 
> Ideoita ja inspiraatiota keittiöremonttiin blogistamme

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife