Miten valitset itsellesi sopivan keittiöaltaan

Miksi tiskialtaalla on merkitystä?


Vesipiste on keittiön käytetyin toiminto. Siksi se myös kannattaa valinta huolella vastaamaan juuri sinun tarpeitasi. Stalan laaja allasvalikoima on suunniteltu niin, että se tarjoaa sopivan allas- ja tiskipöytävaihtoehdon jokaiseen makuun ja käyttötarkoitukseen.

Mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun suunnittelee keittiönsä vesipistettä?
–    Suosittelen lähtemään liikkeelle käytännön tarpeista. Citysinkun pikkukeittiö vaatii luonnollisesti erilaisen altaan kuin suurperheen, toteaa Stalan mallistopäällikkö Jari Peltonen.

Sinkkumies laittaa ruokaa keittiössä
Yksi iso allas riittää useimmiten sinkkutalouksien keittiöihin, joissa tiskataan käsin vain suuremmat astiat.

Kokki pesee salaattia keittiöaltaan äärellä

Rouheassa ammattikokin keittiössä ruostumaton terästaso on käytännöllinen ja kestävä valinta. Allas ja liesi sijaitsevat lähellä toisiaan.

Tiskaatko käsin ja käsitteletkö isoja astioita keittiössä?

–    Myös se, tiskaako paljon käsin ja käsitteleekö suuria astioita tai ruoanvalmistusvälineitä vaikuttaa niin altaan koon kuin määränkin valintaan. Yhdelle riittää pieni allas minimaalisella kaatoaukolla, toinen haluaa maxi-kokoisen altaan, johon mahtuu vaivatta vaikka pullapelti, Peltonen kuvailee.

Uunipellin tiskaus mustassa altaassa
Reilunkokoisessa tiskialtaassa mahtuu tiskaamaan uunipellin roiskimatta. Kvartsikomposiitti on kestävä ja luja allasmateriaali.

Mökkikeittiössä tai käsin tiskatessa on kätevää olla kaksi allasta vierekkäin, paljon ruokaa laittava voi arvostaa kaatoallasta isomman altaan parina.

Jos taas käsittelee paljon lihaa ja kalaa tai leipoo, tiskipöytä, jossa on runsaasti hygieenistä, rosterista työskentelytilaa, on kätevä ja turvallinen valinta keittiötasoksi. Tiskipöytään voi valita korotetun reunan, jotta vesi pysyy tasolla eikä valu lattialle.

StalaTex-Tunturi-F-Seitsikko-etureuna-Fjäll-F-Seven-framkant-900x600.jpg
Seitsikko-tiskipöydässä on käytännöllinen, korotettu reuna. StalaTex-kuosi Tunturi tekee pinnasta elävän.

Kesämökin ruoanlaittoa tiskipöydän äärellä
Kesämökin ulkokeittiössä teräksinen tiskipöytä on kestävä ja hygieeninen valinta.

Käsienpesu keittiön tiskipöydän päällä

Ruostumaton terästaso kestää vesiroiskeita ja on helppo pitää puhtaana.

Skandinaavinen keittiö ja ruostumaton terästaso
Mittojen mukaan valmistettava rosteritaso on fiksun kotikokin valinta. Se on helppo yhdistää myös muihin materiaaleihin.

Mitä pitää huomioida tasomateriaalia ja allasta valittaessa?

Kun oma keittiökäyttäytyminen on tunnistettu, on syytä huomioida, minkälaisen tasomateriaalin yhteyteen allas sijoitetaan. Allasmateriaaleista sekä ruostumaton teräs että kvartsikomposiitti ovat molemmat kestäviä ja pitkäikäisiä valintoja keittiöön. Oma maku ratkaisee hyvin pitkälle sen kumpi materiaali valikoituu uuteen keittiöön.

-    Kivitasoon voi sijoittaa altaan ilman hana-aluetta, sillä kivi kestää hyvin vesiroiskeita eikä hanan kiinnittämisessä suoraan tasoon ole kosteusvaaraa. Näyttävään kivitasoon lähtisin myös etsimään vähän näyttävämpää allasta, jotta kokonaisuudesta tulee yhtenäinen, Peltonen sanoo.

Moderni tiskiallas uudessa keittiössä
Moderniin keittiöön sopii hyvin allas ilman hana-aluetta. Keittiöhanan voi sijoittaa suoraan tasoon.

Komposiittiallas kivitasossa
Kvartsikomposiittiallas CEG51-57BF on huullosasennettu kivitasoon.

Stala-kompositho-Combo-undermontedad-stenskiva-CEG-50BF-kivitasoon-asennettu-komposiittiallas-musta.jpg
Tyylikäs musta komposiittiallas CEG-50BF on asennettu marmoritasoon altapäin.

Jos taas tasomateriaali on laminaattia tai puuta, altaan kannattaa olla hana-alueellinen, sillä hanan kiinnittäminen suoraan tasoon tuo kosteusriskin. Puu- ja laminaattitason yhteyteen kannattaa myös suunnitella ainakin jonkin verran rst-laskutasoa, sillä puu kestää vesiroiskeita huonosti eikä sovellu laskutilaksi märille astioille.

Stala-pieni-komposiittiallas-CEG40-50B-liten-kompositho-tvättstuga-web.jpg
Musta allas CEG40-50B mahtuu pieneenkin tilaan. Hana-alue suojaa tasoa kosteudelta.

Tasoon upotettava allas laskutasolla MF-40-17S
Käytännöllinen laskutaso suojaa tasomateriaalia (laminaatti ja puu) vesiroiskeilta. Se on hyvä sijoittaa esimerkiksi astianpesukoneen päälle.

Keittiöallas laminaattitasossa

Laskutasollisissa allasmalleissa voi tason sijoittaa joko altaan oikealle tai vasemmalle puolelle. Hana on vesiturvallisesti asennettu altaiden väliin.

Muista myös omien mittojen mukaan tehdyt terästasot

Stalan laajasta valikoimasta löydät sopivan ratkaisun kaikkiin tasoihin, mittoihin, tyyleihin ja tarpeisiin. Maksimaalista räätälöitävyyttä keittiöremontoijille tuovat Stalan mittatilaustiskipöydät kun tiskipöytänsä voi suunnitella juuri sellaiseksi ja sen mittaiseksi kuin haluaa. Enää ei siis tarvitse mitoittaa allastasoa keittiön mukaan vaan rst-tiskipöytä mitoitetaan keittiöön sopivaksi.

Stala-Tailor-made-pitkä-teräksinen-työtaso-900x600.jpg
Teräksinen tiskipöytä voi olla joko perinteinen tai hyvin moderni. Materiaalina se on klassinen ja ajaton.

Sinun mittojesi mukaan tehty tiskipöytä on meille standardi - myös hinnallisesti. Toimitamme tasot nopeasti ja keittiöremontti etenee sujuvasti. Voit tilata hananreiän ja liesiaukon valmiiksi tehtynä, jolloin säästät aikaa ja rahaa asennusvaiheessa. Kokeile kuinka helposti oman tiskipöydän suunnittelu sujuu Stala Designer -suunnitteluohjelmallamme!

F-Seitsikko tiskipöytä
Tiskipöytä voi myös olla lyhyt. Rosterinen allastaso on helppo yhdistää muihin materiaaleihin, kuten laminaattiin, puuhun tai kiveen.


Stala_Tailor-made_mittatilaustiskipöytä-skräddarsydd-diskbänk_Ikea-keittiö-kök_02.jpg
Tailor-made -mallistosa löydät rajattomasti vaihtoehtoja tason pituuden, paksuuden, reunamuotojen ja työstöjen suhteen.

LUE LISÄÄ

> Teräspinnan puhdistusohje - parhaat vinkit
> StalaTex herättää teräspinnat eloon 

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife