Miten valitset itsellesi sopivan keittiöaltaan

Miksi tiskialtaalla on merkitystä?

Vesipiste on keittiön käytetyin toiminto. Siksi se myös kannattaa valinta huolella vastaamaan juuri sinun tarpeitasi. Voit valita haluatko tasoon upotettavan tiskialtaan vai teräksisen keittiötason, johon allas on hitsattu paikalleen.

Mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun suunnittelee keittiönsä vesipistettä?
–    Suosittelen lähtemään liikkeelle käytännön tarpeista. Citysinkun pikkukeittiö vaatii luonnollisesti erilaisen altaan kuin suurperheen, toteaa Stalan mallistopäällikkö Jari Peltonen.

Sinkkumies laittaa ruokaa keittiössä
Yksi iso tiskiallas riittää useimmiten moderneihin keittiöihin, joissa tiskataan käsin vain suuret astiat. MXT-50 altaan voi asentaa kaikkiin keittiötasoihin.

Kokki pesee salaattia keittiöaltaan äärellä

Rouheassa ammattikokin keittiössä ruostumaton terästaso on käytännöllinen ja kestävä valinta. Allas ja liesi sijaitsevat lähellä toisiaan.

Tiskaatko käsin ja käsitteletkö isoja astioita keittiössä?

–    Myös se, tiskaako paljon käsin ja käsitteleekö suuria astioita tai ruoanvalmistusvälineitä vaikuttaa niin altaan koon kuin määränkin valintaan. Yhdelle riittää pieni keittiöallas minimaalisella kaatoaukolla, toinen haluaa maxi-kokoisen altaan, johon mahtuu vaivatta vaikka pullapelti, Peltonen kuvailee.

Uunipellin tiskaus mustassa altaassa
Reilunkokoisessa tiskialtaassa mahtuu tiskaamaan uunipellin roiskimatta. Kvartsikomposiitti on kestävä ja luja materiaali. Musta allas on nyt trendikäs.

Mökkikeittiössä tai käsin tiskatessa on kätevää olla kaksi allasta vierekkäin. Ahkera kotikokki taas voi arvostaa pienempää kaatoallasta isomman altaan parina.

Jos käsittelee paljon lihaa ja kalaa tai leipoo, tiskipöytä, jossa on runsaasti hygieenistä, rosterista työskentelytilaa, on kätevä ja turvallinen valinta keittiötasoksi. Tiskipöytään voi valita korotetun reunan, jotta vesi pysyy tasolla eikä valu lattialle.

StalaTex-Tunturi-F-Seitsikko-etureuna-Fjäll-F-Seven-framkant-900x600.jpg
Seitsikko-tiskipöydässä on käytännöllinen, korotettu reuna. StalaTex-kuosi Tunturi tekee pinnasta elävän.

Käsienpesu keittiön tiskipöydän päällä
Ruostumaton teräspinta kestää vesiroiskeita keittiötasossa ja taustalevyssä . Se on paitsi hygieeninen, myös helppo pitää puhtaana.

Skandinaavinen keittiö ja ruostumaton terästaso
Mittojen mukaan valmistettava rosteritaso on fiksun kotikokin valinta. Se on helppo yhdistää muihin materiaaleihin, kuten puu- tai laminaattitasoon.

Mitä pitää huomioida keittiön tasomateriaalia ja tiskiallasta valittaessa?

Kun oma keittiökäyttäytyminen on tunnistettu, on syytä huomioida, minkälaisen tasomateriaalin yhteyteen tiskiallas sijoitetaan. Allasmateriaaleista sekä ruostumaton teräs että kvartsikomposiitti ovat molemmat kestäviä ja pitkäikäisiä valintoja keittiöön. Oma maku ratkaisee hyvin pitkälle sen kumpi materiaali valikoituu uuteen keittiöön.

-    Kivitasoon voi sijoittaa altaan ilman hana-aluetta, sillä kivi kestää hyvin vesiroiskeita eikä hanan kiinnittämisessä suoraan tasoon ole kosteusvaaraa. Näyttävään kivitasoon lähtisin myös etsimään vähän näyttävämpää allasta, jotta kokonaisuudesta tulee yhtenäinen, Peltonen sanoo.

Moderni tiskiallas uudessa keittiössä
Moderniin keittiöön sopii hyvin allas ilman hana-aluetta, kuvassa iso tiskiallas MX-50. Keittiöhanan voi sijoittaa suoraan kivitasoon ilman kosteusriskiä.

Upotettavan tiskialtaan voi asentaa eri tavoin työtasoon

Tiskialtaan voi asentaa joko tasoon päältä upotettuna, huullokseen tai tason alapuolelle. Tasomateriaalilla ja altaan reunaprofiililla on vaikutusta asennustapoihin. Stalan MONOreunaiset altaat sopivat kaikkiin asennustapoihin.

Komposiittiallas kivitasossa
Musta kvartsikomposiittiallas CEG51-57BF on huullosasennettu kivitasoon. Altaan ja työtason reuna ovat samassa tasossa.

Stala-kompositho-Combo-undermontedad-stenskiva-CEG-50BF-kivitasoon-asennettu-komposiittiallas-musta.jpg
Tyylikäs musta komposiittiallas CEG-50BF on asennettu marmoritasoon altapäin. Marmori vaatii huoltamista, sillä se on huokoinen materiaali.

Jos taas työtasomateriaali on laminaattia tai puuta, altaan kannattaa olla hana-alueellinen, sillä hanan kiinnittäminen suoraan tasoon tuo kosteusriskin. Puu- ja laminaattitason yhteyteen kannattaa myös suunnitella ainakin jonkin verran rst-laskutasoa, sillä puu kestää vesiroiskeita huonosti eikä sovellu laskutilaksi märille astioille.

Stala-pieni-komposiittiallas-CEG40-50B-liten-kompositho-tvättstuga-web.jpg
Tasoon upotettava, musta komposiittiallas CEG40-50B mahtuu pieneenkin tilaan. Hana-alue suojaa laminaattitasoa kosteudelta.

Tasoon upotettava allas laskutasolla MF-40-17S
Käytännöllinen Ease-tiskialtaan laskutaso suojaa tasomateriaalia vesiroiskeilta. Se on hyvä sijoittaa esimerkiksi astianpesukoneen päälle.

Keittiöallas laminaattitasossa

Laskutason voi tason sijoittaa joko altaan oikealle tai vasemmalle puolelle. Hana on vesiturvallisesti asennettu altaiden väliin. Lyria L40-17S tiskiallas.

Voiko teräksisen keittiötason tilata omien mittojen mukaan?

Kyllä voi. Maksimaalista räätälöitävyyttä keittiöremontoijille tuovat Stalan mittatilaustiskipöydät kun tiskipöytänsä voi suunnitella juuri sellaiseksi ja sen mittaiseksi kuin haluaa. Enää ei siis tarvitse mitoittaa allastasoa keittiön mukaan vaan rst-tiskipöytä mitoitetaan keittiöön sopivaksi.

Stala-Tailor-made-pitkä-teräksinen-työtaso-900x600.jpg
Teräksinen tiskipöytä voi olla joko perinteinen tai hyvin moderni. Materiaalina se on klassinen ja ajaton. Teräs on myös täysin kierrätettävä materiaali.

Sinun mittojesi mukaan tehty tiskipöytä on meille standardi - myös hinnallisesti. Toimitamme tasot nopeasti ja keittiöremontti etenee sujuvasti. Voit tilata hananreiän ja liesiaukon valmiiksi tehtynä, jolloin säästät aikaa ja rahaa asennusvaiheessa. Kokeile kuinka helposti oman tiskipöydän suunnittelu sujuu Stala Designer -suunnitteluohjelmallamme!

F-Seitsikko tiskipöytä
Tiskipöytä voi myös olla lyhyt. Teräksinen allastaso on helppo yhdistää muihin materiaaleihin, kuten laminaattiin, puuhun tai kiveen.


Stala_Tailor-made_mittatilaustiskipöytä-skräddarsydd-diskbänk_Ikea-keittiö-kök_02.jpg
Tailor-made -mallistosta löydät rajattomasti vaihtoehtoja tason pituuden, paksuuden, reunamuotojen ja työstöjen suhteen.

LUE LISÄÄ:

> Teräspinnan puhdistusohje - parhaat vinkit
> StalaTex herättää teräspinnat eloon 
> Ideoita ja inspitaatiota keittiöremonttiin blogistamme

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife