Altaalla on merkitystä - näin valitset itsellesi sopivan keittiöaltaan

11.1.2017

Miksi keittiöaltaalla on merkitystä ja miten valitset itsellesi sopivan altaan?

Vesipiste on keittiön käytetyin toiminto. Siksi se myös kannattaa valinta huolella vastaamaan juuri sinun tarpeitasi. Stalan laaja allasvalikoima on suunniteltu niin, että se tarjoaa sopivan allas- ja tiskipöytävaihtoehdon jokaiseen makuun ja käyttötarkoitukseen. Mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun suunnittelee keittiönsä vesipistettä?

–    Suosittelen lähtemään liikkeelle käytännön tarpeista. Citysinkun pikkukeittiö vaatii luonnollisesti erilaisen altaan kuin suurperheen, toteaa mallistopäällikkö Jari Peltonen.

Tyylikäs keittiö ja tiskipöytä sinkun keittiössä

–    Myös se, tiskaako paljon käsin ja käsitteleekö suuria astioita tai ruoanvalmistusvälineitä vaikuttaa niin altaan koon kuin määränkin valintaan. Yhdelle riittää pieni allas minimaalisella kaatoaukolla, toinen haluaa maxi-kokoisen altaan, johon mahtuu vaivatta vaikka pullapelti, Peltonen kuvailee.

Iso tiskiallas ja pullapelti keittiössä

Mökkikeittiössä tai käsin tiskatessa on kätevää olla kaksi allasta vierekkäin, paljon ruokaa laittava voi arvostaa kaatoallasta isomman altaan parina.

Mittatilaustiskipöytä A-Seitsikko

Jos taas käsittelee paljon lihaa ja kalaa tai leipoo, tiskipöytä, jossa on runsaasti hygieenistä, rosterista työskentelytilaa, on kätevä ja turvallinen valinta keittiötasoksi. Tiskipöytään voi valita korotetun reunan, jotta vesi pysyy tasolla eikä valu lattialle.

Hygieeninen ja kestävä rst-tiskipöytä

Kun oma keittiökäyttäytyminen on tunnistettu, on syytä huomioida, minkälaisen tasomateriaalin yhteyteen allas sijoitetaan.
-    Kivitasoon voi sijoittaa altaan ilman hana-aluetta, sillä kivi kestää hyvin vesiroiskeita eikä hanan kiinnittämisessä suoraan tasoon ole kosteusvaaraa. Näyttävään kivitasoon lähtisin myös etsimään vähän näyttävämpää allasta, jotta kokonaisuudesta tulee yhtenäinen, Peltonen sanoo.

Komposiittiallas kivitasossa

Jos taas tasomateriaali on laminaattia tai puuta, altaan kannattaa olla hana-alueellinen, sillä hanan kiinnittäminen suoraan tasoon tuo kosteusriskin. Puu- ja laminaattitason yhteyteen kannattaa myös suunnitella ainakin jonkin verran rst-laskutasoa, sillä puu kestää vesiroiskeita huonosti eikä sovellu laskutilaksi märille astioille.

Tasoon upotettava allas laskutasolla MF-40-17S

Stalan laajasta valikoimasta löydät sopivan ratkaisun kaikkiin tasoihin, mittoihin, tyyleihin ja tarpeisiin. Maksimaalista räätälöitävyyttä keittiöremontoijille tuovat Stalan mittatilaustiskipöydät kun tiskipöytänsä voi suunnitella juuri sellaiseksi ja sen mittaiseksi kuin haluaa. Enää ei siis tarvitse mitoittaa allastasoa keittiön mukaan vaan rst-tiskipöytä mitoitetaan keittiöön sopivaksi. Kokeile kuinka helposti oman tiskipöydän suunnittelu sujuu Stala Designer -suunnitteluohjelmallamme!

Keittiö rst-tiskipöydällä