50 vuotta suomalaista muotoilua ja teräsosaamista

Stala Oy juhlii puolivuosisataista taipalettaan teräksen parissa. Lahtelaisen pesuallastuottajan matkalle globaaliksi teknologiayritykseksi mahtuu monia käänteitä, mutta perusperiaatteistamme olemme pitäneet teräksenlujan otteen.

Selaa alaspäin ja tutustu 50-vuotiseen tarinaamme.

Kaikki alkaa yksinkertaisesta tarpeesta ja ruostumattomista periaatteista

Sanoista Stainless ja Lahti syntynyt Stala Oy merkittin kaupparekisteriin 5.5.1972. Yrityksen perustaja, Reino Rajamäki, kunnianhimoinen insinööri ja perheyrittäjä, johti yritystä vuosikymmeniä ja jätti lähtemättömän jälkensä Stalan yrityskulttuuriin. Näihin aikoihin alkunsa saivat myös Stalan perusperiaatteet. Teräksenluja ammattitaito, laadukas työn jälki ja jatkuva kehittäminen tunnistettiin Stalalla arvokkaiksi jo aivan alkutaipaleelta alkaen. Sittemmin emme ole niistä tinkineet.

Kestävät arvot ja panostus laatuun mahdollistavat vastuullisen kasvun


Kestävä ja toiminnallinen muotoilu on ollut keskeinen tavoitteemme aivan alkutaipaleeltamme lähtien. 80-luvulla tuotantoon saatettu EkoLine-jätevaunun muotoilu ei kalpene vielä nykypäivänäkään. Pian tämän jälkeen aloimme valmistamaan postilaatikoita ylijäämäteräksestä ja samalla teemalla otimme virallisesti käyttöön Lean-filosofian, tarkoituksena vähentää kaikkea prosesseissa syntyvää hukkaa.
Pitkäjänteinen panostuksemme laatuun sai tunnustusta 90-luvun taitteessa, kun voitimme Suomen Laatuyhdistys ry:n laatupalkinnon kahtena peräkkäisenä vuotena. Samoihin aikoihin otimme ensimmäiset harppaukset kansainvälistymisessä.

Kauniit ja toiminnalliset ratkaisut loistavat uudella vuosituhannella

Vuosituhannen vaihteessa kodeissa tapahtui muutos avokeittiöiden myötä. Ruokaohjelmissa tutut julkkiskokit esittelivät ammattikeittiöitään, joissa terästasot hohtivat houkuttelevasti. Rosterista tuli salonkikelpoista ja Stalasta uuden ajan airut. Osoitamme, että toimivat arjen ratkaisut voivat olla myös kauniita, kuten GOOD DESIGN® 2014 -palkinnon voittaneet postilaatikot.

Nykypäivän Stala on vahva ja globaali terästeknologian edelläkävijä ja kestävän muotoilun puolestapuhuja

Kuluneet vuosikymmenet ovat opettaneet meille, että jatkuva kehittäminen ja vastuullinen kasvu kannattaa. Olemme ottaneet viimevuosina uusia isoja harppauksia eteenpäin julkistaessamme vastuullisuustavoitteemme ja kasvaessamme vahvemmaksi yhdistymällä Alveuksen kanssa. Innovatiivinen ja ympäristöystävällinen StalaTex™ voitti Green GOOD DESIGN® -palkinnon vuonna 2021. Kunnianhimoisesti jatkamme yhä uusien, pitkäikäisten tuotteiden kehittämistä. Pidämme ylpeinä suomalaisen työn lippua korkealla vaaliessamme modernia teräsosaamista ja suomalaista muotoilua.

 

Tulevaisuuteen tähtäävää teräsosaamista

Katsomme Stalalla innolla tulevaisuuteen. Kaiken toimintamme keskiössä on tulevaisuuteen tähtäävä, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävä liiketoiminta ja hyvinvointia lisäävät, toiminnalliset arjen ratkaisut. Muuttuvat ajat vaativat meiltä jatkuvaa kehittymistä, mutta periaatteistamme pidämme vastedeskin teräksenlujasti kiinni. Haluamme toimia suunnannäyttäjinä rakentaessamme kestävää tulevaisuutta, ja olemme sitoutuneet sen vaatimaan jatkuvaan ja pitkäjänteiseen kehittämiseen, ammattitaitoon panostamiseen sekä kestävien ja laadukkaiden ratkaisujen tuottamiseen.

 

Suomalaista muotoilua.
Ei mitään lisättävää – ei mitään poistettavaa. Stala.

 

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife