Muotoilupalkinnot ja tunnustukset

Red Dot Award: Product Design 2023 -palkinto StalaTexille

Stalan kuvioidun ruostumattoman teräksen mallistot Trace by Gert Wingårdh ja Grid by Matti Klenell on palkittu Red Dot Award: Product Design 2023 -palkinnolla. Kansainvälinen raati myöntää arvostetun Red Dot -palkinnon tuotteille, jotka ovat muotoilultaan ylivertaisia.

Green Good Design 2021 – StalaTex

Stalan StalaTex-teräspinnat ovat saaneet Green GOOD DESIGN 2021 -palkinnon. European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies ja the Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design myönsivät StalaTexille Green GOOD DESIGN -palkinnon vuonna 2021. Kyseessä on yksi maailman arvostetuimmista muotoilupalkinnoista.

Good Design Award 2014 – PL-2 -postilaatikko

European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies ja the Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design myönsivät Stalan PL-2-postilaatikolle vuoden 2014 GOOD DESIGN® -palkinnon. Kyseessä on yksi maailman arvostetuimmista muotoilupalkinnoista.

Design from Finland – Stala

Design from Finland -merkki viestii muotoilun suomalaisesta alkuperästä ja korostaa aineettoman työn merkitystä Suomen menestymiselle ja työllisyydelle. Merkki kertoo, että tuote tai palvelu on muotoiltu Suomessa ja että yritys panostaa suunnitteluun.

Avainlippu – Stala Seitsikko

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt lahtelaisen Stala Oy:n Seitsikko-tuoteperheelle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetusta tuotteesta. Tuoteperhe koostuu asiakasmitoitetuista ruostumattomasta teräksestä valmistetuista työtasoista ja välitilalevyistä.

Stalan muotoilufilosofia

Muotoilufilosofiamme kantavana ajatuksena on saumaton toiminnallisuus: käyttäjäkeskeisen muotoilun, yksinkertaisuuden ja tunnistettavan Stala-brändin yhdistelmästä syntyy tuotteita, joissa on tarkan tekemisemme jälki.

Tarkkuus on paljon muutakin kuin teknistä laadukkuutta. Se on sitä, että tehdään tuotteet todellisiin tarpeisiin ja vastuullisesti ja luodaan laadukasta käyttökokemusta toiminnallisella muotoilulla.

Stalan muotoilufilosofian kulmakivet

Käyttäjäkeskeisyys

Koemme, että vastuumme on suunnitella kestäviä, hyödyllisiä, turvallisia ja toimivia tuotteita, jotka ovat aidosti osa käyttäjiensä elämää. Se on olemassaolomme tarkoitus.

Yksinkertaisuus

Uskomme Skandinaavisen muotoiluperinteen mukaiseen kauniiseen ja puhdaslinjaiseen käytännöllisyyteen. Uskomme käyttömukavuuteen, järkevään tilan hyödyntämiseen ja selkeyteen.

Brändi

Teemme asiat omalla tavallamme. Lupaamme tarjota luotettavaa laatua. Painotamme aitoutta niin tuotteidemme estetiikassa kuin niiden taustalla olevissa arvoissa.

Tarkkuus

Meille tarkkuus on paljon muutakin kuin teknistä laadukkuutta. Se on sitä, että tehdään tuotteet todellisiin tarpeisiin ja vastuullisesti ja luodaan laadukasta käyttökokemusta toiminnallisella muotoilulla. Hiomme ratkaisuja pienintä yksityiskohtaa myöden ja uskomme sen tekevän tuotteistamme toimivampia, käytännöllisempiä ja kestävämpiä. Kehitämme uudenlaista teknologiaa voidaksemme luoda moderneja ja innovatiivisia tuoteratkaisuja. Skandinaavinen tarkkuus on intohimomme ja lupauksemme.

Kestävä muotoilu

Mitä kestävä muotoilu tarkoittaa meille?

Turvallisuus

Stalalla turvallisuus otetaan vakavasti. Haluamme varmistaa tuotteidemme turvallisuuden koko elinkaaren ajalta.

Tehokkuus

Tuotannon ja materiaalien käytön tehokkuus on keskeinen lähtökohta kaikessa suunnittelussamme. Kehitämme käytäntöjämme jatkuvasti vähentääksemme resurssien käyttöä tuotteiden elinkaaren kaikissa vaiheissa. Stala on erikoistunut ruostumattomasta teräksestä valmistettaviin tuotteisiin. Ruostumaton teräs on kestävä materiaali, jota voidaan kierrättää käytännössä ikuisesti.

Arvo

Kestävin ratkaisu on sellainen, missä ei ole mitään tarpeetonta. Jotta tietäisi, mikä on arvokasta, pitää tuntea käyttäjät. Stala luo arvoa tarjoamalla harkittuja, pitkäikäisiä ja toimivia ratkaisuja.

Stalan muotoilun DNA

Muotoilun DNA ohjaa yrityksemme kaikkea tekemistä. DNA:mme kaksoiskierteen muodostavat käyttäjälähtöisyys ja muotoiluajattelu.

Muotokielessämme on pohjimmiltaan kyse siitä, että pidämme muodot mahdollisimman yksinkertaisina ja karsimme kaiken turhan.

Noudatamme muotoilussa kolmea perusperiaatetta:

Kestävyys

Tuotteemme ovat lujaa tekoa ja pysyvät kauniina pitkään. Käytämme kuviopintoja, joissa naarmut katoavat kuvioinnin sekaan, sekä muotoja ja materiaaleja, jotka kestävät arjen kolhuja.

 

Itsevarmuus

Ruostumaton teräs on rohkea ja kiehtova materiaali, joka saa käsittelyssämme näyttävän, voimakkaan ja linjakkaan muotokielen.

 

Puhdaslinjaisuus

Puhtaat ja selkeät linjamme edustavat skandinaavista minimalismia, jossa korostuvat mutkaton käyttömukavuus ja kaiken turhan karsiminen.

 

Stalan muotoiluperintö

Tavoitteenamme on ollut muuttua käyttäjien tarpeiden mukana ja suunnitella kestäviä tuotteita.

Altaat_heritage.png

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife