Usein kysyttyä

Olemme koonneet tälle sivulle meille usein esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, ota meihin yhteyttä Yhteystiedot -sivun kautta.

StalaTex

Miten StalaTex valmistetaan?

StalaTex-kuviot tehdään ruostumattoman teräksen pintaan erityisellä laserteknologialla. Teknologia on täysin ympäristöystävällinen sekä lisäaineeton. Valmistuksessa ei käytetä kemikaaleja, joten StalaTex-pinta on turvallinen ja pitkäikäinen.

Miltä osin StalaTex-työtaso tai tiskipöytä on kuvioitu?

Työtaso on kuvioitu kauttaaltaan eli tason päällipinta, etu- ja takareunat sekä päädyt. Tiskipöydässä altaat eivät ole kuvioituja, vaan normaalia ruostumatonta terästä.

StalaTex-F-Seven-Tunturi-Fjäll-web.jpg
F-Seitsikko-tiskipöytä, jossa StalaTex-kuosi Tunturi.

Kestääkö StalaTex-pinta käytössä?

Pinta kestää käytössä erinomaisesti normaalin kotitalouskäytön. StalaTex -tuotetta voi käyttää samalla lailla kuin tavallista teräspintaa (työtaso, tiskipöytä tai välitilalevy).

Miten StalaTex-pinta puhdistetaan?

Kuvioitu pinta puhdistetaan normaalin terästason puhdistusohjeen mukaisesti.

Tiskiaine-tiskiharja-diskmedel-diskborste-web.jpg

Päivittäisessä käytössä riittää mieto puhdistusaine, tarvittaessa pinttyneeseen orgaaniseen likaan tehoaa hyvin emäksinen pesuaine. Happamien ja syövyttävien aineiden käyttöä pitää välttää.

Naarmuuntuuko StalaTex-pinta?

Kuvioitu pinta naarmuuntuu kuten tavallinen teräspinta mutta StalaTex-kuosit on suunniteltu häivyttämään naarmuja, jolloin pinta näyttää  "naarmuttomammalta". Kuvioitu pinta häivyttää myös tahroja ja sormenjälkiä. Eri kuviot häivyttävät naarmuja ja tahroja hieman eri tavalla. Myös valon tulo- ja katselukulma vaikuttavat naarmujen erottuvuuteen.

Miten StalaTex™ eroaa ominaisuuksiltaan perinteisestä rst-pinnasta?

StalaTex™ eroaa ulkonäöltään tavallisesta teräspinnasta. Lisäksi se on perinteiseen terästasoon tai välitilalevyyn verrattuna lämpimämmän ja kotoisamman oloinen. StalaTex-kuviointi antaa pinnalle sisustuksellisen säväyksen.

StalaTex-taustalevy-US-havu-web.jpg

Sillä on kuitenkin samat teräksen hyvät ominaisuudet, kuten hygieenisyys, helppo puhdistettavuus, kuumankesto, pitkäikäisyys sekä mekaaninen kestävyys.

Miten StalaTex-tuotteita on testattu?

Tuotekehitysvaiheessa olemme testanneet mm. korroosionkestoa, kemikaalien kestoa, hygieenisyyttä ja puhdistettavuutta sekä pinnan kestävyyttä kotikäytössä.

Tulokset osoittavat, että StalaTex-pinnat ovat ominaisuuksiltaan verrattavissa sileään, kuviomattomaan rst-pintaan.

Kuosivalinnoissa on hyödynnetty kuluttajatestausta ja näin ollen varmistettu, että ne miellyttävät mahdollisimman montaa kuluttajaryhmää.

Millainen takuu StalaTex-tuotteilla on?

StalaTex-tuotteilla on normaali 24 kk takuu kuten kaikilla muillakin Stalan tuotteilla.

Minkälainen valaistus sopii rst-pesupöydälle ja StalaTexille?

Ruostumatonta teräspintaa valaistaessa tulee valonlähteeseen kiinnittää erityistä huomiota. Käytettäessä led-nauhoja tai led-valaisimia tulee valaisimen olla hyvin valoa hajottava. Ilman laadukasta hajottajaa yksittäiset led pisteet muodostavat teräksen pintaan ei toivottuja viivamaisia zebra-kuvioita. Mieti myös sijoitatko led-nauhan yläkaapin etu- ja takareunaan. Etureunassa valoteho on parempi tason työskentelypinnalle.

Miten PANEL-välitilalevy asennetaan?

Panel-välitilalevy (paksuus 8 mm) asennetaan seinään joko 2-puoleisella teipillä tai soveltuvalla asennusliimalla alustan materiaali huomioiden. Kiinnitys voidaan myös tehdä ulkoreunoista silikonilla, kuten lasilevyt usein asennetaan välitilaan. Tason ja välitilalevyn sauma tiivistetään ohuesti silikonilla, jolloin saumasta tulee tiivis ja huomaamaton.

StalaTex_stainless_steel_back_panel_taustapaneeli_Panel.jpg

Miten taustalevy / peitelevy asennetaan?

US on 0,7 mm vahvuinen ruostumaton teräslevy ja se sopii hyvin peitelevyksi esimerkiksi keittiön saarekkeeseen, aamiaiskaapin taustaksi, seinäkaapin päätyyn tai sokkelin peitelevyksi. Levy on suorareunainen ja helppo asentaa verhoilulevyn tyyliin tasaiselle alustalle. Taustalevy voidaan asentaa joko 2-puolisella teipillä reunoilta ja keskeltä kiinnittäen tai liimata ohuella asennusliimakerroksella (tasaiseksi kammattu).

StalaTex-Jaalautta-Ice-floe-valitilalevy.jpg

Pesupöydät ja rst-altaat

Mitkä ovat tiskipöydän ja terästason maksimimitat?

Stalan Seitsikko-mallistosta löydät rst-tiskipöytiä ja terästasoja ilman allasta aina 3 metriin saakka. Voit valita tason mitat 5 mm tarkkuudella ja sijoittaa altaan ja / tai liesiaukon myös samalla tarkkuudella. Seitsikko-tasot suunnittelet helposti STALA*Designer -suunnitteluohjelmalla.

Stala-rostfri-Tailor-made-diskbank-web.jpg

Yli 3 metriset tasot, kulmaratkaisut ja erikoistyöstöt löydät Tailor-made -mallistostamme. Nimensä mukaisesti Tailor-made valmistetaan räätälöitynä juuri sinun toiveidesi mukaisesti. Voit tilata vaikka keittiösaarekkeen, erikoispitkän tason tai sijoittaa monta allasta samaan tasoon. Vain mielikuvitus on rajana Tailor-made -tasoissa. Kokeile helppokäyttöistä suunnitteluohjelmaa täällä.

Komposiittialtaan puhdistus?

Komposiittiallas, kuten muutkin keittiöaltaat, tulee pyyhkiä käytön jälkeen tahrojen poistamiseksi. Käytä puhdistukseen lämmintä vettä ja nestemäistä astianpesuainetta, huuhtele pinta ja kuivaa pehmeällä liinalla.

Altaan pinnalle jäänyt vesi saattaa kuivuessaan aiheuttaa kalkkijälkiä, joka näkyy erityisesti mustassa värissä. Valkoisessa altaassa lika näkyy mustaa selvemmin, joten päivittäiseen puhdistukseen tulee kiinnittää erityistä huomioita

Pinttynyt ja/tai vaikea lika pestään helpoiten hankaamalla voimakkaasti altaan pohjaa ns. ihmesienellä (esim. Stala-puhdistusieni), taikasienen käyttöohjeen mukaisesti. Koska altaan materiaali on metallisia keittiövälineitä kovempaa, voi altaaseen irrota metallisista keittiövälineistä ja kattiloista pieniä metallihiukkasia, jotka näkyvät "naarmuina" altaan pinnassa. Nämä saat poistettua helpoiten pesemällä jäljet ihmesienellä.

Avaa tästä tarkempi hoito-ohje komposiittialtaalle >

Pesupöydän puhdistus / vaikeat tahrat

STALA*pesupöydät ja -altaat valmistetaan korkealaatuisesta ruostumattomasta teräksestä. Ruostumaton pinta on kestävä, hygieeninen ja helppo puhdistaa. Perussääntö: pese, huuhtele, kuivaa.

Päivittäiseen puhdistukseen soveltuu käsitiskiaine, esim. Fairy. Pinttyneeseen likaan, rasvatahroihin, ruostepilkkuihin tehoaa parhaiten hyvin emäksinen puhdistusaine (ph 12 - 13), esim. Cif Cream tai Universal Stone. Anna aineen vaikuttaa altaan / tason pinnalla noin 15 minuuttia, jonka jälkeen pinta hangataan huolellisesti keittiösienellä tai tiskiharjalla. Lopuksi huuhdotaan huolellisesti vedellä ja kuivataan pyyheliinalla tai talouspaperilla.

Puhdistusaineet-rosteripinnalle-tvattmedel-for-rostfria-diskhoar.jpg

Jos käytössäsi on tasoon upotettu allas, huolehdi tason ja altaan välisen rajapinnan säännöllisestä puhdistamisesta. Älä käytä puhdistuksessa hankausjauheita tai teräsvillaa, sillä ne naarmuttavat tasoa. Hankaa tason pintaa tuotteen pituussuuntaisesti. Altaiden sisäpinnalla hankausliike on pyörivä.

Lataa rst-pinnan hoito- ja puhdistusohje tästä.

Voiko tason naarmuuntumista estää?

Ruostumaton teräs naarmuuntuu aina käytössä ja naarmut näkyvät häiritsevimmin uudessa, vasta käyttöön otetussa pinnassa. Käytön myötä pinta naarmuuntuu kauttaaltaan ja kun tason pinta hieman himmenee, eivät yksittäiset naarmut erotu enää tasosta. Kuvioidussa pinnassa naarmut eivät erotu niin selvästi kuin sileässä pinnassa.

Uudessa StalaTex-pinnassa käytössä tulevat naarmut ja sormenjäljet eivät erotu kuten tavallisesta, sileästä rst-pinnasta. Kuviot häivyttävät naarmujen erottuvuutta ja tekevät teräksestä lämpimämmän tuntuisen.

Stala-StalaTex-collection-Harri-Koskinen-web.jpg

Naarmut eivät estä tuotteen käyttöä, vaan ovat lähinnä esteettinen haitta. Tasoa / allasta tulee käyttää normaalisti eikä naarmuuntumista kannata varoa - tuotteen pinta patinoituu ajan mittaa melko tasaisisti. Naarmuuntumisesta huolimatta ruostumaton teräs on suosittu, kestävä ja hygieeninen materiaali paljon kokkaavan keittiöissä.

Säännöllisellä puhdistuksella on tärkein merkitys pinnan ulkonäölle tulevien vuosien aikana. Puhdista pinta säännöllisesti hoito-ohjeen mukaan, älä käytä puhdistuksessa hankausjauheita tai teräsvillaa.

Voiko ruostumaton teräs ruostua?

Ruostumaton teräs ei ruostu. Mikäli altaan pinta näyttää ruosteiselta, johtuu se ulkopuolisen aineen ruostumisesta altaan pinnalla. Tämä tahra, kuten muutkin vaikeat likatahrat, poistetaan puhdistamalla pinta hyvin emäksisellä puhdistusaineella (ph 12 - 13), esim. Cif Cream tai Universal Stone. Anna vaikuttaa 15 minuuttia ja tarvittaessa hankaamalla huolellisesti, jotta tahra irtoaa. Huuhtele hyvin ja anna kuivua rauhassa. Toista käsittely tarvittaessa. Puhtaaseen rst-pintaan muodostuu hapen vaikutuksesta pintaa suojaava oksidikalvo.

Älä jätä märkää valurautaista tai muuta ruostuvaa metalliastiaa tasolle pitkäksi aikaa, sillä ne jättävät ruosteisen jäljen terästasoon. Vältä myös happamien pesuaineiden käyttöä, esim. osassa keittiösaippuoita saattaa olla sitruunahappoa, mikä aiheuttaa syöpymäjälkiä teräspinnan päälle kuivuttuaan. Jos kuitenkin happamia pesuliuoksia käytetään, huuhtele erittäin huolellisesti ja kuivaa tuote käytön jälkeen välittömästi.

Voinko tilata terästason ilman altaita?

Kyllä, vaihtoehtoina ovat sileä teräspinta, Deko- tai StalaTex-kuvioitu pinta.

StalaTex-rostfri-bankskiva-utan-diskho-web.jpg

Suunnittele taso helposti STALA*Designer –suunnitteluohjelmalla, saat valmiin piirroksen, mittakuvan ja hinnan tuotteelle. Tilaa suunnittelemasi taso tai tiskipöytä jälleenmyyjän kautta.

Otanko täysleveän tiskipöydän vai upotettavan altaan?

Täysleveällä teräksisellä tiskipöydällä saa yhtenäisen ja linjakkaan ilmeen keittiöön. Myös veden käsittely on huoletonta ja turvallista. Upotettava tiskiallas antaa lisää valintamahdollisuuksia pesupisteen ympärillä oleville tasomateriaaleille, jos materiaaliksi haluaa vaikkapa kiveä, puuta tai laminaattia.

Tailor-made -mallistostamme löydät joko työtason päälle tai kahden tason väliin sijoitettavan, korkeareunaisen tiskipöytämoduulin. Sen ansiosta vesiroiskeet eivät karkaa altaan ympäriltä ja voit huoletta kokata, tiskata ja roiskia altaan ympärillä.

Stala-Combo-diskho-monokant-laminatskiva-web.jpg

Tasoon upotettavat altaat sopivat eri asennustapoihin, esimerkiksi huullokseen tai tason alle. Esimerkiksi laminaattitasoon sopivat parhaiten tason päälle asennettavat hana-alueelliset altaat, kuten Lyria, Ease tai Neo tai Combo-komposiittiallas.

Stala-rostfri-diskho-undermonterad-stenskiva-web.jpg

Kivitasossa
tyylikkäimmän lopputuloksen saat alta-asennuksella, johon parhaiten sopivat esimerkiksi Max- tai Combo-sarjan altaat ilman hana-aluetta.

Kuinka monta allasta kannattaa valita tiskipöytään?

Altaiden määrää kannattaa miettiä käyttäjien tarpeiden ja tottumusten mukaan. Yhdellä altaalla pärjää mainiosti, jos keittiössä ei kokata joka päivä. Jos keittiö on tehokäytössä päivittäin, kannattaa valita vähintään puolitoista-altainen tiskipöytä, esimerkiksi F-Seitsikko. Mikäli tiskaat astiat käsin, suosittelemme kahden altaan yhdistelmää. Lue lisää vinkkejä altaan valintaoppaastamme!

Mistä Stalan tuotteita voi ostaa?

Hyvin varustetuista keittiökalusteliikkeistä, rautakaupoista ja LVI- ja lukkoliikkeistä kautta maan. Useimpia altaita löytyy myös rakennus- ja sisustusalan verkkokaupoista. Jälleenmyyjämme palvelevat mielellään kuluttaja-asiakkaita ja taloyhtiöitä.

Stala-tuotteita on lisäksi myynnissä StalaShopissa, josta kuluttajat voivat tilata itselleen esimerkiksi postilaatikoita, keittiövarusteita, jätevaunuja tai lisävarusteita ja varaosia. Tuotteet toimitetaan nopeasti Lahdesta.

Kuinka pitkä takuu tuotteilla on?

Kaikilla Stala-allastuotteilla on kotitalouskäytössä kahden vuoden (24 kk) materiaali- ja valmistusvirhetakuu ostopäivästä lukien. Mikäli tuotteessa on huomauttamista, ottakaa ystävällisesti yhteyttä tuotteen ostopaikkaan kuitin / ostotositteen kera. Osaan Stalan tuotteista saa varaosia mm. StalaShopin kautta.

Mikä on MONOreuna? Miten MONOreunaisen altaan voi asentaa?

MONOreuna on suora, tasainen reuna, joka on useimmissa Stalan altaissa. MONOreuna mahdollistaa altaan asennuksen eri tavat. Hana-alueelliset tuotteet soveltuvat parhaiten päältä- ja huullosasennukseen. Irtoaltaat voi myös asentaa tason alle, tällöin tulee tilata erilliset kiinnikkeet, jotka toimitetaan veloituksetta altaan mukana (Y-1591).

Stala-Ease-diskho-med-monokant-web.jpg

Päältäasennuksessa on huomioitava, ettei reunan alla ole tiivistenauhaa. Tason ja altaan välinen tiivistys tehdään asennusvaiheessa silikonilla tai soveltuvalla elastisella tiivistysmassalla, kiinnikkeet kiristetään tason alapuolelle normaalisti. Seuraa altaan mukana toimitettavia asennusohjeita.

Minkälainen valaistus sopii rst-pesupöydälle ja StalaTexille?

Ruostumatonta teräspintaa valaistaessa tulee valonlähteeseen kiinnittää erityistä huomiota. Käytettäessä led-nauhoja tai led-valaisimia tulee valaisimen olla hyvin valoa hajottava. Ilman laadukasta hajottajaa yksittäiset led pisteet muodostavat teräksen pintaan ei toivottuja viivamaisia zebra-kuvioita. Mieti myös sijoitatko led-nauhan yläkaapin etu- ja takareunaan. Etureunassa valoteho on parempi tason työskentelypinnalle.

Vesilukot

Miten vesilukko asennetaan?

Vesilukon asennus kuuluu ammattitaitoiselle LVI-/putkiasentajalle. Seuraa altaan mukana tulevan vesilukon asennusohjetta tarkasti. Muista tarkistaa asennuksen jälkeen, että tiivisteet ovat oikein paikoillaan ja tee tarvittaessa jälkikiristys. Voit katsoa mallia Prevexin asennusohjeesta, jossa on käytetty Smartloc-vesilukkoa. 

Huom! vesilukkomallit vaihtelevat allaskohtaisesti. Mikäli tarvitset tarkempia neuvoja, ota yhteyttä tekniseen tukeemme.

Miten hajulukko puhdistetaan?

Altaan hajulukko on syytä puhdistaa aika ajoin, viimeistään silloin kun huomaat veden tyhjenevän altaasta normaalia hitaammin. Katso videosta Smartloc-hajulukon puhdistusohje. Muista myös puhdistaa ylivuotoputki, jonne voi kertyä orgaanista likaa. Huuhtele ja harjaa putket puhtaaksi ja kiinnitä ne sitten huolellisesti paikalleen.

Mikäli altaassasi on vanhempi Comploc-hajulukko, löydät huolto-ohjeen sen puhdistamiseen täältä.

Mistä voin hankkia altaan vesilukkoon varaosia?

Vesilukkoja ja yleisimpiä varaosia myyvät hyvin varustetut LVI-liikkeet. Löydät myös verkkokaupastamme Stalan altaisiin sopivia vesilukkoja ja roskasihtejä. Huomioithan, että vesilukot myydään paketeittain eikä yksittäisten tiivisteiden tai pienten varaosien tilaaminen ole mahdollista.

Postilaatikot

Miten tilaan nimikyltin Stala-postilaatikkoon?

UUSI POSTILAATIKKO
Kun ostat uuden postilaatikon, löydät kilven tilaamiseen tarvittavan tunnuksen ja salasanan laatikon sisältä (pyöreä tarra). Tilaus tehdään Stalan nettisivujen kautta, jossa ohjelma kysyy tarrasta löytyvät tiedot. Kilpi sisältyy laatikon hintaan ja se toimitetaan postitse noin kahden viikon kuluessa kilven tilaamisesta. Klikkaa tästä PL-3/4 -laatikon kilpitilaukseen

VANHA POSTILAATIKKO
Jos tarvitset uuden, maksullisen, nimikilven vanhaan PL-3 tai PL-4 postilaatikkoon, voit ottaa tilauksen osalta suoraan yhteyttä Kilpi-Koskiseen (www.kilpi-koskinen.fi). Jos laatikko on mallia PL-2G tai PL-2W, ota uuden kilpitilauksen osalta yhteyttä Stalan myyntiin p. 03 882 1133 tai sink.sales@stala.com.

Miten huollan postilaatikkoa?

Öljyä lukko säännöllisesti, vähintään kerran vuodessa syksyisin ennen pakkasia kovaa pakkasta kestävällä ase- tai lukkoöljyllä. Tarkista laatikon silikonisaumojen kunto ja lisää tarvittaessa silikonia (suositus 4 – 5 vuoden välein). Puhdistukseen soveltuvat normaalit miedot pesuaineet, kuten Fairy. Öljyttävän lukon tulee olla puhdas ja kuiva, joten annathan lukon kuivua pesun jälkeen. Mikäli käytät talvella lukkosulaa, öljyä lukko aina lukkosulan käytön jälkeen, jotta lukko toimisi moitteettomasti.

Stala-PL-C-lukkosuoja-lasskydd-web.jpg

PL-3 ja PL-4-postilaatikoihin on saatavana lisävarusteena erillinen lukkoa suojaava silikoninen lukonsuoja PL-C. Myös se suojaa suojaa lukkoa pölyltä, sateelta, lumelta ja jäätymiseltä.

Katso myös erillinen hoito-ohje.

Mikä jalka sopii postilaatikkooni?

PL-3 ja PL-4 postilaatikoille sopivat jalkamallit PLJ-1, PLJ-2, PLJ-3 ja PLJ-4. Postilaatikot kiinnitetään jalustaan laatikon takaseinästä neljällä ruuvilla, jotka sisältyvät postilaatikon toimitukseen.

Jalkojen asennus on helppoa, sillä mukana toimitetaan maakiila, joka upotetaan maahan. Jalka kiinnitetään maakiilaan ja postilaatikko ruuvataan neljällä ruuvilla paikoilleen.

Jäätyneen lukon sulatus.

Paras keino jäätymistä vastaan on lukon säännöllinen öljyäminen ennen talvea ase- tai lukkoöljyllä. Jos lukko pääsee jäätymään, sulata lukko esimerkiksi laittamalla kuumaa vettä sisältävä pakastepussi lukkoa vasten. Kun lukko on sula, öljyä se kovaa pakkasta kestävällä ase- tai lukkoöljyllä. Hätätapauksessa voi käyttää lukkosulaa, mutta lukko on öljyttävä tämän jälkeen, sillä lukkosula kuivattaa lukkoa. Lukkosuojan käyttö suojaa lukkoa pölyltä, sateelta, lumelta ja jäätymiseltä ja sen voi asentaa PL-3 ja PL-4 postilaatikkoon helposti jälkikäteen.

Mistä postilaatikoita voi ostaa?

Hyvin varustetuista rautakaupoista ja lukkoliikkeistä kautta maan. Löydät postilaatikot ja jalat myös StalaShopista - ilmainen toimitus Suomessa yli 40 € ostoksiin.

Kuinka pitkä takuu tuotteilla on?

Kaikilla Stala-tuotteilla on kahden vuoden (24 kk) takuu ostopäivästä lukien. Mikäli tuotteessa on huomauttamista, ottakaa ystävällisesti yhteyttä tuotteen ostopaikkaan kuitin / ostotositteen kera.

Jos PL-3- tai PL-4-postilaatikon lukossa on vikaa, ottakaa takuuaikana yhteyttä lähimpään lukkoliikkeeseen, jolla on Abloy-edustus. Lukkoliike arvioi tilanteen ja korjaa tarvittaessa lukkoa takuun piiriin. Huomioikaa ystävällisesti, että jäätyminen ei kuulu takuuseen, tällöin on noudatettava lukon sulatus- ja huolto-ohjeita.

Katso postilaatikon huolto-ohje tästä.

Polttopuutelineet

Kuinka paksua metallia tuotteet ovat?

Wood Rack-40 ja -120 puutelineissä materiaalivahvuus on 3 mm. Wood Rack 360 polttopuutelineessä vaakaosat ovat 3 mm ja pystyosat 4 mm paksuja.

Sopivatko tuotteet ulkokäyttöön?

Pienemmät telineet WR-120 ja WR-40 on suunniteltu ainoastaan sisäkäyttöön. Wood Rack 360 -puuteline on suunniteltu ulkokäyttöön. Teline on pinnoitettu korkealaatuisella pulverimaalauksella, joka suojaa sitä säältä. Maaliin mahdollisesti tulevat naarmut ja kolhut voivat kuitenkin aiheuttaa paikallista ruostumista. Vaikka tuotetta hoidettaisiin hyvin, on mahdollinen ruostuminen tyypillistä maalatuille metallituotteille. Tämä ei kuitenkaan heikennä tuotteen käyttö-ominaisuuksia.

Saako ulkotelinettä tai suojahuppua pestä painepesurilla?

Ei saa. Kova paine saattaa aiheuttaa maaliin tai kankaaseen vaurioita. Puhdista tuotteet hoito-ohjeiden mukaisesti kostealla liinalla.

Kuinka paljon telineisiin mahtuu polttopuita?

Puumäärä riippuu puiden muodosta. Telineiden tilavuudet ovat:
WR-40: 40 litraa / 0,04m3
WR-120: 120 litraa / 0,12m3
WR-360: 360 litraa / 0.36m3

Pitääkö telineet kiinnittää seinään?

Ei tarvitse. Huomioi kuitenkin käyttöohjeen rajoitukset soveltuvasta asennusalustasta ja soveltuvasta käytöstä.

Minkälainen takuu Wood Rack-tuotteilla on?

Kaikilla Stala –tuotteilla on kahden vuoden (24kk) materiaali- ja valmistusvirhetakuu ostopäivästä lukien. Mikäli tuotteessa on huomauttamista, ottakaa ystävällisesti yhteyttä tuotteen ostopaikkaan kuitin / ostotositteen kera. Hupun takuussa tulee ottaa huomioon käytön vaikutus tuotteen takuuseen, sillä takuu kattaa vain materiaali- ja valmistusvirheet. Takuun piiriin eivät kuulu käyttö-ohjeesta poikkeava käyttö tai normaali kuluminen. 

Miten paikkaan mahdollisen maalivaurion tai lohkeaman tuotteen pinnassa?

Wood Rack -telineet on pinnoitettu pulverimaalilla. Valitse joko ulko- tai sisäkäyttöön metallipinnalle soveltuva vesiohenteinen maali riippuen tuotteesta. Varmista maalin sopivuus maalialan ammattilaiselta. Valkoisen maalin värikoodi on RAL 9016 ja mustan RAL 9005.

Voiko ulkotelineen purkaa joka vuosi kun talvikausi päättyy?

Tuotteita ei ole suunniteltu uudelleen kasattavaksi eli tuotteet eivät kestä useita kasaus- ja purkukertoja vuosi toisensa jälkeen. Tuote on suunniteltu helposti siirrettäväksi  ja mahdollisimman vähän tilaa vieväksi, jonka vuoksi ne toimitetaan kasaamattomina.

Miten tuote poistetaan käytöstä tai kierrätetään?

Puuosat voidaan kierrättää puu- tai energiajätteenä. Metalliosat voidaan kierrättää metallijätteenä. Suojahuppu kierrätetään siinä olevan PVC:n vuoksi sekajätteen mukana, ei energiajätteeksi. Pakkaus hävitetään pahvijätteen mukana.