Usein kysyttyä

Olemme koonneet tälle sivulle meille usein esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä Stalan tekniseen tukeen lomakkeella.

StalaTex

Miten StalaTex valmistetaan?

StalaTex-kuviot tehdään ruostumattoman teräksen pintaan erityisellä laserteknologialla. Teknologia on täysin ympäristöystävällinen sekä lisäaineeton. Valmistuksessa ei käytetä kemikaaleja, joten StalaTex-pinta on turvallinen ja pitkäikäinen.

Miltä osin StalaTex-työtaso tai tiskipöytä on kuvioitu?

Työtaso on kuvioitu kauttaaltaan eli tason päällipinta, etu- ja takareunat sekä päädyt. Tiskipöydässä altaat eivät ole kuvioituja, vaan normaalia ruostumatonta terästä.

StalaTex-F-Seven-Tunturi-Fjäll-web.jpg
F-Seitsikko-tiskipöytä, jossa StalaTex-kuosi Tunturi.

Kestääkö StalaTex-pinta käytössä?

Pinta kestää käytössä erinomaisesti normaalin kotitalouskäytön. StalaTex -tuotetta voi käyttää samalla lailla kuin tavallista teräspintaa (työtaso, tiskipöytä tai välitilalevy).

Miten StalaTex-pinta puhdistetaan?

Kuvioitu teräspinta puhdistetaan normaalin terästason puhdistusohjeen mukaisesti.

Puhdista tiskiallas päivittäin käytön jälkeen,
käsintiskiaine ja lämmin vesi riittää.

Sormenjäljet lähtevät nopeasti pois ilman pesuainetta kevyesti kostutetulla mikrokuituliinalla.

Tiskiaine-tiskiharja-diskmedel-diskborste-web.jpg

Pinttyneeseen likaan tehoaa hyvin emäksinen pesuaine, kuten Cif Cream tai Universal Stone. Käytä suojakäsineitä ja levitä pesuaine rätillä koko teräspinnalle.

Anna vaikuttaa 15 minuuttia. Puhdista pinta pesuaineesta lämpimällä vedellä rätin avulla. Huuhtele hyvin ja kuivaa pinta rätillä tai paperilla.

Älä käytä happamia ja syövyttäviä aineita, hankausjauheita, teräsvillaa tai muita teräviä esineitä, jotka voivat naarmuttaa rst-pintaa. 

VIDEO-OHJE: teräspinnan puhdistus >

Naarmuuntuuko StalaTex-pinta?

Kuvioitu pinta naarmuuntuu kuten tavallinen teräspinta mutta StalaTex-kuosit on suunniteltu häivyttämään naarmuja, jolloin pinta näyttää  "naarmuttomammalta". Kuvioitu pinta häivyttää myös tahroja ja sormenjälkiä. Eri kuviot häivyttävät naarmuja ja tahroja hieman eri tavalla. Myös valon tulo- ja katselukulma vaikuttavat naarmujen erottuvuuteen.

Miten StalaTex™ eroaa ominaisuuksiltaan perinteisestä rst-pinnasta?

StalaTex™ eroaa ulkonäöltään tavallisesta teräspinnasta. Lisäksi se on perinteiseen terästasoon tai välitilalevyyn verrattuna lämpimämmän ja kotoisamman oloinen. StalaTex-kuviointi antaa pinnalle sisustuksellisen säväyksen.

StalaTex-taustalevy-US-havu-web.jpg

Sillä on kuitenkin samat teräksen hyvät ominaisuudet, kuten hygieenisyys, helppo puhdistettavuus, kuumankesto, pitkäikäisyys sekä mekaaninen kestävyys.

Miten StalaTex-tuotteita on testattu?

Tuotekehitysvaiheessa olemme testanneet mm. korroosionkestoa, kemikaalien kestoa, hygieenisyyttä ja puhdistettavuutta sekä pinnan kestävyyttä kotikäytössä.

Tulokset osoittavat, että StalaTex-pinnat ovat ominaisuuksiltaan verrattavissa sileään, kuvioimattomaan rst-pintaan.

Kuosivalinnoissa on hyödynnetty kuluttajatestausta ja näin ollen varmistettu, että ne miellyttävät mahdollisimman montaa kuluttajaryhmää.

Millainen takuu StalaTex-tuotteilla on?

StalaTex-tuotteilla on normaali 24 kk takuu kuten kaikilla muillakin Stalan tuotteilla.

Minkälainen valaistus sopii rst-pesupöydälle ja StalaTexille?

Ruostumatonta teräspintaa valaistaessa tulee valonlähteeseen kiinnittää erityistä huomiota. Käytettäessä led-nauhoja tai led-valaisimia tulee valaisimen olla hyvin valoa hajottava. Ilman laadukasta hajottajaa yksittäiset led-pisteet muodostavat teräksen pintaan ei toivottuja viivamaisia zebra-kuvioita. Mieti myös sijoitatko led-nauhan yläkaapin etu- ja takareunaan. Etureunassa valoteho on parempi tason työskentelypinnalle.

Miten PANEL-välitilalevy asennetaan?

Panel-välitilalevy (paksuus 8 mm) asennetaan seinään joko 2-puoleisella teipillä tai soveltuvalla asennusliimalla alustan materiaali huomioiden. Kiinnitys voidaan myös tehdä ulkoreunoista silikonilla, kuten lasilevyt usein asennetaan välitilaan. Tason ja välitilalevyn sauma tiivistetään ohuesti silikonilla, jolloin saumasta tulee tiivis ja huomaamaton.

StalaTex_stainless_steel_back_panel_taustapaneeli_Panel.jpg

Miten taustalevy / peitelevy asennetaan?

US on 0,7 mm vahvuinen ruostumaton teräslevy ja se sopii hyvin peitelevyksi esimerkiksi keittiön saarekkeeseen, aamiaiskaapin taustaksi, seinäkaapin päätyyn tai sokkelin peitelevyksi. Levy on suorareunainen ja helppo asentaa verhoilulevyn tyyliin tasaiselle alustalle. Taustalevy voidaan asentaa joko 2-puolisella teipillä reunoilta ja keskeltä kiinnittäen tai liimata ohuella asennusliimakerroksella (tasaiseksi kammattu).

StalaTex-Jaalautta-Ice-floe-valitilalevy.jpg

Miten kierrätän StalaTex-tuotteen?

Ruostumaton teräs on maailman kierrätetyin materiaali. Se sisältää arvokkaita raaka-aineita, kuten kromia ja nikkeliä, jotka kannattaa palauttaa kiertoon uuden teräksen raaka-aineeksi.

Vie StalaTex-tuote esim. Sortti-jätelajitteluasemalle metallijätteen sekaan, niin vanhasta teräksestä valmistetaan jälleen uutta terästä.

Altaan vesilukot voi kierrättää muovijätteen seassa, esim. energiajätteenä.

Suosittelemme vanhalle tiskipöydälle ja altaalle ensisijaisesti uusiokäyttöä vaikka mökin tai terassin pesupisteenä.

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife