StalaTex-mallistot

Rajaa hakua
Materiaali

Ei hakutuloksia

Ainutlaatuiset StalaTex-mallistot

Stala toi ensimmäisenä maailmassa kuosit suuriin teräspintoihin. Suunnittelijan visio piirtyy teräslevylle modernilla ja ympäristöystävällisellä laserteknologialla.

Ainutlaatuiset StalaTex-mallistot ovat syntyneet yhteistyössä maailmankuulujen suunnittelijoiden kanssa.

HARRI KOSKINEN - SCENE 

Stalan ja muotoilija Harri Koskisen yhteistyö alkoi vuonna 2019.

“Lisää lämpöä ja viihtyvyyttä kotiin, siitä tässä on kyse. Uteliaisuus uutta teknologia kohtaan synnytti kipinän suunnitteluun. Syvempi inspiraatio kuoseihin kumpusi luonnosta, geometriasta ja assosiaatioista, jotka voi tunnistaa valmiista mallistosta. Halusin kuosien olevan yksinkertaisia ja kädenjäljen välittyvän hyvin ruostumattomalla teräspinnalla. Malliston pinnoista huokuu tietynlainen henkilökohtaisuus ja inhimillisyys.

Suunnittelu lähti liikkeelle uuden teknologian haltuun ottamisesta ja innovatiivisten teräsratkaisujen kehittämisestä. Oli ilo olla mukana luomassa jotain aivan uutta Stalan perusteellisen kehitystyön pohjalta. Lopputuloksena syntyi mallisto, joka nostaa ruostumattomat teräspinnat uudelle tasolle.

SCENE - a patterned stainless steel collection by Harri Koskinen -esite >

 

GERT WINGÅRDH - TRACE

Vuonna 2022 Stala aloitti yhteistyön arkkitehti Gert Wingårhdin kanssa.

“Gert Wingårdh on aina tehnyt suunnittelutyönsä ensisijaisesti käsin. Äkillisen inspiraation iskiessä hän saattaa luonnostella ideansa lautasliinaan tai paperinpalalle. Stalalle tehdyn malliston suunnitteluprosessi ei ollut poikkeus. Trace‑mallistossaan Wingårdh syventyi luomisprosessin ytimeen, eli siihen hetkeen, jona ajatus muovautuu viivaksi. Erilaisten kynien, musteiden ja pensseleiden avulla Wingårdh antaa viivojen ja roiskeiden virrata eri suuntiin erilaisilla voimakkuuksilla. Lopputuloksena syntyi seitsemän kuosia, joita voisi kuvailla käsin piirretyiksi ajatusten häivähdyksiksi. Trace -mallisto on kuin ikkuna arkkitehti Gert Wingårdhin mieleen.

TRACE - a patterned stainless steel collection by Gert Wingårdh -esite >

 

MATTI KLENELL - GRID 

Vuonna 2022 nimekkääseen joukkoomme liittyi ruotsalainen suunnittelija Matti Klenell.

“Suunnitellessani uusia kuoseja StalaTex -konseptiin, keskityin luomaan selkeitä graafisia sisustuselementtejä, jotka vetävät katseet puoleensa.

Halusin luoda suuria ja voimakkaita abstrakteja kuoseja, jotka erottaa jo kaukaa. Uskon, että tämä mallisto tarjoaa sekä visuaalisesti kiehtovan että toiminnallisen käyttökokemuksen. StalaTex -konsepti tuntuu ällistyttävän tuoreelta ja modernilta, kun sen näkee todellisessa käyttöympäristössään.

Joku voisi ajatella, että teräkseen tehty kuosi veisi huomiota pois itse materiaalista, mutta minusta vaikutelma on täysin päinvastainen. Kuosit nostavat teräsmateriaalin aivan uudelle tasolle, johon olen erittäin tyytyväinen.

GRID - a patterned stainless steel collection by Matti Klenell -esite >

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife