Stalan vastuullisuuden neljä kivijalkaa

1 Hyvinvoinnin edistäminen

Sitoutunut ja osaava henkilöstö on toimintamme tärkein yksittäinen tekijä. Arvojemme mukaisesti kohtelemme toisiamme tasa-arvoisesti ja puhumme asioista suoraan. Olemme sitoutuneet työturvallisuuteen ja -ergonomiaan.

2 Tehokas resurssien käyttö

Toimivat prosessit ja lean-periaatteet ovat toimintamme ydin. Kestävästi tuotetut, vastuulliset materiaalivalinnat ja valmistusmenetelmien kehittäminen ohjaavat tekemistämme niin omassa tehtaassamme kuin kumppaneillammekin.

3 Hiilijalanjäljen pienentäminen

Tavoitteenamme on olla hiilineutraali vuonna 2035. Lisäksi olemme sitoutuneet vähentämään syntyvän jätteen määrää tehtaallamme 10 % vuosittain ja kierrättämään kaiken syntyvän jätteen vuonna 2030. Sama kunnianhimoinen 10 % vuosittainen vähennystavoite koskee myös veden- ja energiankäyttöä. Käyttämämme ruostumaton teräs on parhaimmillaan lähes 90 prosenttisesti kierrätettyä.

4 Vastuullinen yritystoiminta

Eettiset periaatteet ovat toimintamme kulmakivi. Sitoutamme oman henkilöstömme sekä toimitusketjumme niiden noudattamiseen. Toimivien prosessien avulla takaamme kannattavan yritystoiminnan, jonka ansiosta voimme investoida ja kehittää toimintaamme niin ekologisesti kuin liiketaloudellisestikin kestävään tulevaisuuteen.

Stalan matka kestävämpään tulevaisuuteen

Kuinka vastuullisuus näkyy Stalalla?

Laadun mittarit - vastuumme asiakkaillemme

Suositteluindeksi - Asiakaskokemus on meille ensiarvoisen tärkeää, jonka parantamiseen olemme sitoutuneet. Mittaamme asiakastyytyväisyyttä ja -uskollisuutta vuosittain suositteluindeksi NPS'n (Net Promoter Score) avulla, mikä onkin huikeat 73 viimeisimmän tutkimuksen mukaan.

Toimitusvarmuus - Toimitusvarmuus on yksi tärkeimmistä asiakastyytyväisyyden mahdollistajista. Tavoitteenamme on varmistaa toimitukset juuri oikeaan aikaan asiakkaillemme yli 98 % varmuudella. Mikä olisi aidompaa vastuullisuutta kuin lupausten pitäminen?

Reklamaatiot - Haluamme tehdä työmme kerralla oikein ja olemme siitä hyvin ylpeitä. Kannamme vastuumme asiakassuhteistamme, mikä näkyy hyvin alhaisena reklamaatioprosenttina.

Sertifioidut laatu- ja ympäristönhallintajärjestelmät ISO 9001 ja ISO14001 - Stalalla on käytössä sertifioidut laatu- ja ympäristönhallintajärjestelmät korkeatasoisen toiminnan takeeksi. Katso ISO 9001- ja ISO 14001 -sertifikaattimme.

Stalan vastuullisuus pähkinänkuoressa

Olemme olemassa, koska haluamme luoda kestävää muotoilua, joka on osa ihmisen elämää. Osaamisemme ydin on kyvyssä yhdistää ruostumaton teräs, suomalainen muotoilu sekä ymmärrys elämästä. Suunnittelemme ja valmistamme tuotteita, jotka ovat laadukkaita ja joilla on pitkä elinkaari.

Vastuullisuus tarkoittaa Stalalle sitä, että toimimme kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti kunnioittaen sekä toisiamme että luontoa. SISU-arvomme näkyvät käytännössä mm. siten, että olemme suorapuheisia sekä uudistuvia.

Stalan strategia on olla kiinnostava, kasvava ja kannattava. Uudistuminen lisää mielenkiintoa meitä kohtaan ja parhaiten se näkyy innovaatioissamme, kuten vuonna 2019 lanseeratussa StalaTex-materiaalissamme.

Olemme matkalla kohti kestävämpää tulevaisuutta. Emme ole valmiita tai täydellisiä, mutta otamme suuria askelia kohti parempaa tulevaisuutta. Meillä on kunnianhimoiset tavoitteet ja vastuu niihin pääsemiseksi. Sitoudumme ihmisten hyvinvointiin, turvallisuuteen, luontoon, yhteiseen hyvään sekä kestävään tulevaisuuteen. Huominen on sellainen, millaiseksi itse teemme sen. Yhdessä ponnistellen onnistumme varmasti!

Eettiset toimintaohjeet

Eettiset toimintaohjeemme on laadittu kansainvälisen ISO 26000 -standardin, Guidance on social responsibility, pohjalta. Yhteiskuntavastuun tavoitteena on sosiaalisesti kestävä kehitys. ISO 26000 käsittelee seitsemän yhteiskuntavastuun osa-aluetta, jotka ovat yrityksen hallintotapa, ihmisoikeudet, työelämäkäytännöt, ympäristö, vastuulliset toimintatavat, kuluttaja-asiat ja yhteisön toimintaan osallistuminen.

Stalan hallintotapa perustuu yhteiskuntavastuuperiaatteiden sisällyttämiseen päätöksentekoon ja niiden toteuttamiseen. Näitä periaatteita ovat kestävä kehitys, avoimuus, eettinen toiminta, sidosryhmien kunnioittaminen, sosiaalisuus, itsetuntoisuus ja innostuneisuus, suoruus, uteliaisuus ja uudistuvuus. Lisäksi kunnioitamme luonnollisesti oikeusjärjestystä, kansainvälisiä toimintasääntöjä sekä ihmisoikeuksia.

Stalan eettiset ohjeet > 

Stala - suomalaisen muotoilun tarina

Suomalaiset, tuo pohjoisten takametsien hiljainen kansa, on maailman onnellisin. Niin ne sanovat. Suomalaiset ovat rehtejä ja reiluja, jotka kunnioittavat toistensa henkilökohtaista ympäristöä. Arvoissa korostuvat puhdas luonto ja eläminen sopusoinnussa sen kanssa. Arvokkaina suomalaiset pitävät myös maailman huippuluokan koulutusjärjestelmää ja julkista terveydenhuoltoa. Ei siis ole mikään ihme, että Suomessa asuu maailman onnellisin kansa.

Suomalaiset arvostavat kauneutta, designia ja käytännönläheistä muotoilua. Suomalainen muotoilu onkin maailmalla korkealle arvostettua, joka tunnetaan innovatiivisuudestaan sekä tieteen ja uuden teknologian edistämisestä. Suomalaisia tuotteita pidetään laadukkaina ja kestävinä. Mielestämme hyvä tuote kestää aikaa niin visuaalisesti kuin fyysisestikin.

Stalan tarina on tarina suomalaisesta muotoilusta – ylpeydellä.

Uutiset ja tarinat aiheesta vastuullisuus

Kaikki uutiset
Uutiset

Stala voitti Red Dot Award: Product Design 2023 -palkinnon kuvioiduilla ruostumattomilla StalaTex-teräspinnoillaan

Stalan uusimmat kuvioidun ruostumattoman teräksen mallistot Trace ja Grid on palkittu Red Dot Award: Product Design...

Lue lisää
Uutiset

Stala voitti Green GOOD DESIGN® 2021 -palkinnon ruostumattomilla StalaTex™-teräspinnoillaan

European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies ja The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and ...

Lue lisää
Uutiset

Stala Oy:n Seitsikko -tiskipöydille ja välitilalevyille on myönnetty Avainlippu -merkki

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt lahtelaisen Stala Oy:n Seitsikko -tuoteperheelle Avainlippu-tunnuksen osoituks...

Lue lisää

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife