Maailman vastuullisinta kuvioitua ruostumatonta terästä Stalalta Lahdesta

StalaTex on globaalisti yksi parhaista kestävän muotoilun esimerkeistä.

StalaTex_GW04_800x400px.jpg

StalaTex suunniteltiin vähentämään naarmujen ja sormenjälkien näkyvyyttä ruostumattomilla teräspinnoilla sekä tekemään kylmästä ja teollisesta materiaalista lämpimämmän ja helpommin lähestyttävän oloista. Ruostumaton teräs on lyömätön materiaali hygienian, kestävyyden ja kierrätettävyyden kannalta.

StalaTex -pintojen valmistuksessa käytetty huipputeknologia on täysin kemikaalivapaata ja vähän energiaa kuluttavaa – ja tämäkin energia on uusiutuvaa tuulienergiaa.

Kun puhutaan tuotteen kestävyydestä ympäristön kannalta, on huomioitava tuotteen koko elinkaaren vaikutus. StalaTex -pintoihin käytetty ruostumaton teräs on noin 90-prosenttisesti kierrätettyä. StalaTex:n ansiosta ruostumaton teräs ikääntyy tyylikkäästi pitkäaikaisessa käytössä, jolloin sen vaihtamiselle on vähemmän tarvetta. Voisi melkein sanoa, että StalaTex kestää ikuisesti. Tuote on kuitenkin 100 % kierrätettävissä pitkän käyttöikänsä jälkeen.

Ympäristöystävällisen, kemikaalittoman ja vähän energiaa kuluttavan valmistusprosessin lisäksi materiaalista aiheutuvan jätteen määrä on minimoitu ja kaikki yli jäävä ruostumaton teräs kierrätetään sataprosenttisesti valmistusprosessin aikana. Stalan tehtaalla Suomessa käytetään vain uusiutuvaa tuulienergiaa.

Green GOOD DESIGN® 2021 -palkittu innovaatio

European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies ja The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design myönsivät StalaTexille Green GOOD DESIGN® 2021 -palkinnon, joka on yksi maailman arvostetuimmista muotoilupalkinnoista. Green GOOD DESIGN® -palkinto on Eero Saarisen sekä Charles ja Ray Eamesin Chicagossa vuonna 1950 perustaman alkuperäisen GOOD DESIGN -ohjelman erityispalkinto.

Green GOOD DESIGN -palkinnolla palkitaan erityisen merkittäviä ja tärkeitä uusia kansainvälisiä tuotteita, jotka edustavat äärimmäisen kestävää suunnittelua, ja täyttävät tiukimmatkin ympäristövaatimukset.

Stalan matka kohti kestävää tulevaisuutta

Stala on laaja-alaisesti sitoutunut vastuullisiin arvoihin. Näitä ovat hyvinvoinnin kehittäminen, tehokas resurssien käyttö, hiilijalanjäljen pienentäminen ja vastuullinen yritystoiminta. Stalan tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2035. Lisäksi yrityksemme on sitoutunut vähentämään jätettä 10 % vuosittain ja kierrättämään kaiken jätteen vuoteen 2030 mennessä. Sama kunnianhimoinen vuosittainen 10 %:n vähennystavoite koskee myös veden ja energian kulutusta.

StalaTex on uraauurtava teknologia, joka mullistaa ruostumattoman teräksen käytön

StalaTex tuo teräkseen pehmeyttä. Laserkuvioidut, ruostumattomasta teräksestä valmistetut tuotteet on suunniteltu kestämään elämää. Stala antaa mielikuvitukselle siivet työtasojen lisäksi monenlaisiin käyttökohteisiin. Uudessa teknologiassa yhdistyvät luovuus ja äärimmäinen kestävyys. Olemme sitoutuneita toimittamaan kestäviä ja huippulaadukkaita tuotteita, joiden ilmastovaikutus on mahdollisimman pieni. Meille, ruostumaton teräs on elinikäinen valinta elämää varten.

Lue lisää: 

> StalaTex - uraauurtava teknologia, joka mullistaa ruostumattoman teräksen käytön

> Stalan vastuullisuus

> StalaTex -mallistot

> Friends of Stala

 

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife