Millainen teräs on materiaalina?

Ruostumaton teräs on kestävä, pitkäikäinen ja helppo keittiön tasomateriaali. Terästaso on hygieeninen, sen päällä voi leipoa tai vaikka valmistaa kalaa. Ruostumaton teräspinta on suosituin pintamateriaali myös ammattikeittiöiden työtasona, sillä se on helppo ja nopea pitää puhtaana arjessa. 

Mihin keittiötyyliin terästaso sopii?

Terästaso on klassinen valinta skandinaaviseen keittiötyyliin. Teräs on ajaton ja kestää aikaa. Tasoon saa erilaista ilmettä sen yksityiskohdilla – esimerkiksi tason suora reuna on moderni ja korotettu on aina perinteisempi tyyliltään.

Ajattomat keittiötyylit

• valkoinen keittiö + teräs = klassikko
• tammiviilu ja terästaso ovat tyylikäs yhdistelmä
• 50-luvun henkinen vintage-keittiö pastellivärein
• funkkiskeittiöön kuuluu ehdottomasti teräskansi
• tummanharmaa keittiö ja teräs sopivat sävyiltään hyvin yhteen
• musta keittiö ja terästaso on näyttävä kokonaisuus

Tammiviilu ja teräs ovat klassinen ja ajaton tyyliltään
Tammi ja teräs on ajaton yhdistelmä

vintage-tyyli-koralli-keittio-MaVi-kaluste-Seitsikko-terastaso-tiskipoyta.jpg
Terästaso viimeistelee vintage- ja retrotyylin

Keittiötrendit 2019 - uusia yhdistelmiä

• tummanvihreä keittiö ja terästaso
• vaalea puuterin värinen ovi ja terästaso
• moderni shaker-tyyli ja terästaso

Tummanvihreä keittiö on modernia maalistyyliä - shaker-tyyli
Tummanvihreä keittiö ja erikoispitkä Stala Tailor-made -terästaso

Naarmuuntuuko teräs?

Seitsikko-tiskipöydissä käyttämämme ruostumaton teräs pinnaltaan sileää, hiottua terästä. Uutena teräspinta on puolikiiltävä, mutta se himmenee ajan mittaan. Käytössä teräspintaan tulee pieniä naarmuja ja se patinoituu kauttaaltaan pikkuhiljaa. Noin vuoden kuluttua käyttöönotosta teräksen pinta on muuttunut tasaisesti hieman patinoituneeksi ja suurin kiilto on hävinnyt.

Naarmuuntuminen antaa teräksen pinnalle sille ominaisen ilmeen, ja se kuuluu materiaalin luonteeseen. Pinta on rouhea ja sellainen sen on tarkoitus olla. Terästaso on käyttöesine, joka kestää käyttöä vuodesta toiseen eivätkä pintanaarmut heikennä sen käyttökelpoisuutta. Ruostumaton teräs säilyttää  ominaisuutensa pinnassa olevan passiivikalvon vuoksi. Vuosia käytössä ollut pinta on siis kauttaaltaan kulunut ja pinta mattaantunut, jonka vuoksi naarmut eivät siitä erotu.

Stalan uusi StalaTex-pinta on kehitetty mm. häivyttämään naarmuja teräksen pinnasta. Kuvioitu teräspinta näyttää vähemmän naarmuuntuneelta. Se vastaa muilta ominaisuuksiltaan täysin tavallista teräspintaa, mutta silmä erottaa naarmut tasosta heikommin, koska katse kiinnittyy kuvioon. Lisäksi kuviot tekevät terästasosta persoonallisemman ja omaan keittiötyyliin oivallisesti sopivan.

vuoden-kaytossa-ollut-teraspinta-naarmuuntuu-kauttaaltaan.jpg
Yllä kuva noin vuoden käytössä olleesta StalaTex-tasosta Stalan tehtaan taukohuoneesta

Muista puhdistaa teräspintaa hoito-ohjeen mukaan – arjessa riittää käsitiskiane ja rätti. Huom! Teräksen pintaan ei saa käyttää teräsvillaa eikä sitruunahappoa sisältäviä keittiösaippuoita, sillä hapot syövyttävät teräksen pintaa tason pinnalle kuivuttuaan. 

Mitä terästaso tai tiskipöytä maksaa?

Tiskipöydän hintaan sisältyy valittu allas. Stalan Seitsikkoon saa kahdeksan erilaista allasmallia ja Tailor-made -mallistossa on yli 30 allasmallia.

Tason hintaan kuuluu lisäksi

• hanareikä ja hanatuki sen alapuolelle (varmistaa hanan tukevuuden)
• lisäreiät esimerkiksi saippuapumpulle tai astianpesukoneen venttiilille


Lisämaksusta terästasoon saa

• aukko liesitasolle
• StalaTex-kuosin tai Deko-pinnan
• vaijeriventtiilin
• muut keittiön lisävarusteet

Hintaesimerkki
2,4 metriä pitkä Seitsikko-tiskipöytä tilavalla L-altaalla on suositushinnaltaan 592 € (sis. alv 24 %). Tiskipöytä on nopea asentaa, koska altaan kiinnitystä ei tule enää asennuspaikalla ja tasoon on tilattuna jo valmiiksi hanareiät ja muut aukotukset. 

Vastaavan pituisen keittiötason + tiskialtaan hinta vaihtelee noin 500 - 1 500 euron välillä tasomateriaalista, aukotuksista ja asennustyön hinnasta riippuen. Teräksinen työtaso tiskialtaalla on siis ylivoimainen vaihtoehto sekä kustannuksiltaan, ominaisuuksiltaan että käyttöiältään.

tumma_keittio_betoni_valitila_stala_tasot.jpg

Tarkka hinta omalle terästasolle

Tiskipöydän ja välitilalevyjen hinnat saa helposti laskettua StalaDesigner-suunnittelutyökalulla. Voit kokeilla erilaisten muuttujien vaikutusta lopulliseen hintaan. Päälle tulee vielä mahdollinen rahtikulu.

 

Miten nopeasti tiskipöytä valmistuu?

Stalan Seitsikko-tiskipöydät valmistetaan tilauksesta Lahdessa Stalan tehtaalla ja normaali toimitusaika on noin kaksi viikkoa. Stala Tailor-made -tasot valmistuvat käsityönä Ruotsissa ja niiden toimitusaika on noin kolme viikkoa. Kesäaikaan toimitusajat ovat lomista johtuen hieman pidemmät.

 

Ruostumaton teräs on pitkäikäinen

Tiskipöytä ja teräsallas kestää hyvällä hoidolla jopa vuosikymmeniä. Suosittelemme tiskipöydälle tai altaalle uutta elämää vaikka mökin tiskipöytänä, terassilla, pihakeittiössä tai vaikka puutarhan kasvipöytänä.

vanhan_tiskipoydan_kierratysvinkki_kesakeittio.jpg

Tiskipöydän kierrätys

Ruostumaton teräs on maailman kierrätetyin materiaali. Se sisältää arvokkaita alkuaineita, kuten nikkeliä ja kromia. Vie elinkaarensa loppupäässä oleva tiskipöytä kierrätyspisteiden, esimerkiksi Sortti-aseman metalliromuun, jonka kautta siitä valmistetaan jälleen uutta terästä.

Stalan Seitsikko-tiskipöydissä käytettävän, ruostumattoman teräksen raaka-aineesta jopa yli 85 % on kierrätettyä. Elinkaarensa lopussakin ruostumaton teräs on ekologinen, sillä vanhan teräksen voi kierrättää 100 %:sti.LUE LISÄÄ

> Tammea ja terästä keittiöremontissa

> Moderni vihreä keittiö 50-luvun talossa

> Lapsiperheen keittiö 60-luvun talossa

 

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife