Miten yhdistelen StalaTex-kuoseja?

Ideoita ja inspiraatiota StalaTex-kuosien käyttöön keittiössä ja kodinhoitohuoneessa

Mitä pitää ottaa huomioon kun suunnittelee StalaTex-tuotteita? Stalan mallistopäällikkö Jari Peltonen kokosi vinkkejä kuosien yhdistelyyn ja StalaTex-tuotteiden käyttöön kodin eri tiloissa. Nappasimme lisäksi muutamia kuvia uusista StalaTex-kohteista!

Kahdeksasta kuosista koostuva Collection Harri Koskinen on suunniteltu siten, että siitä löytyy kuoseja eri tyylisiin keittiöihin. Kuosit ovat hyvin monikäyttöisiä ja mikäli StalaTexiä käytetään samanaikaisesti sekä työtasossa että taustalevyssä, löydät ehdotuksemme kuosien yhdistelyyn tästä jutusta.

Stala-StalaTex-Savi-H-Seitsikko-saareketaso-Lerjord-H-Seven-köksbänk-900x600.jpg
Kouvolan asuntomessujen kohteessa Talo Aito StalaTex-kuosia Savi käytettiin keittiön saarekkeessa, tiskipöydässä ja välitilalevyssä.

Graafiset kuosit – Kenno, Kalanruoto ja Jäälautta

Esittävät kuosit toimivat parhaiten neutraalien pintojen kanssa. Jäälautta on kuosi, joka esiintyy edukseen keittiön tai kodinhoitohuoneen välitilassa. Se on luonteeltaan hillitty ja arvokas sopien hyvin skandinaaviseen tyyliin.

StalaTex-Jäälautta-keittiön-välitila-Isflak-stänkpanel-900x600.jpg

Graafisia kuoseja yhdisteltäessä on huomioitava, että tason paksuus vaikuttaa kuvion sijaintiin, eli ja tason ja taustalevyn kuviot eivät kohdistu tasan. Se ei kuitenkaan ole käytön este, mutta saattaa häiritä visuaalisesti tarkkaa silmää. Alla olevissa kuvissa on yhdistetty kodinhoitotilaan M-Seitsikko-terästaso ja US-taustalevy, joissa molemmissa on Kalanruoto-kuosi.

StalaTex-Kalanruoto-M-Seitsikko-Fiskben-M-Seven-900x600.jpg

StalaTex-Kalanruoto-työtason-välitilan-sauma-Fiskben-fog-mellan-bänkskiva-stänkpanel-900x600.jpg

Kalanruoto-kuosi toimii hienosti myös lasisen välitilan kanssa. Kuva Kouvolan asuntomessuilta.

steeltop-worktop-SevenK-SeitsikkoK-terastaso-tiskipoyta.jpg

Vähäeleiset kuosit – Viiva ja Savi

Suunnittelijoiden suosikkikuosit Savi ja Viiva ovat hillittyjä, joten niitä voi huoletta käyttää sekä työtasossa että välitilassa myös värikkäiden kalusteiden yhteidessä. Paras ”match” mille tahansa StalaTex-kuosille on Viiva, joka sopii yhteen kaikkien muiden kuosien kanssa.

StalaTex-kuosien-yhdistely-Viiva-blandning-av-mönstren-Streck-900c600.jpg

Viiva-kuosi on ajaton ja hillitty. Siksi se on pitkäikäinen eikä siihen kyllästy helposti. Tammen ja ruostumattoman teräksen yhdistelmä on klassisen laadukas.

Stala-StalaTex-Seitsikko-Viiva-Seven-Streck-Line-web.jpg

Matalat keittiön välitilalevyt ovat tällä hetkellä erityisen trendikkäitä. Milanon messuilla näkyi tämän tyyppisiä yhdistelmiä viime vuonna erittäin paljon ja trendi näyttää rantautuneen myös tänne Pohjolaan. Kuvassa on sekä terästaso että taustalevy Savi-kuosia.

StalaTex-työtaso-välitilalevy-Savi-bänkskiva-stänkpanel-Lerjord-900x600.jpg

Tiesitkö, että muutimme PANEL-tuotteen rakennetta asiakkaittemme toiveesta? Uusittu taustapaneli on helppo asentaa myös jälkikäteen, sillä se on kaikilta sivuilta tasainen ja viimeistelty. Se sopii siis myös keittiösaarekkeen / kaappirivin päätylevyksi. Lue lisää tästä.

StalaTex_US_peitelevy_cover_plate.jpg

Luontokuosit – Lehti, Havu ja Tunturi

Vaaramaisemia henkivä Tunturi-kuosi sopii oivallisesti hieman perinteisempään keittiötyyliin. Seuraamaamme remonttikohteeseen valittiin juuri tämä kuosi F-Seitsikko-tiskipöytään (kuvat alla). Tunturi piristää muuten vaalean keittiön ilmettä ja sopii hyvin yhteen harmaan laminaattitason kanssa.

StalaTex-Tunturi-F-Seitsikko-Fjäll-F-Seven-900x600.jpg

StalaTex-Tunturi-F-Seitsikko-etureuna-Fjäll-F-Seven-framkant-900x600.jpg

Kuosit näyttäytyvät hieman eri tavalla katselukulmasta ja valaistuksesta riippuen. Pystypinnoilla, kuten työtason etureunassa ja keittiön välitilassa, kuvio näyttäytyy aavistuksen voimakkaampana kuin vaakapinnoilla.

StalaTex-Tunturi-taustalevy-keittiötaso-stänkskydd-diskbänk-900x600.jpg

Havu-kuosi on hyvin neutraali isommassa pinnassa, mutta näyttäytyy vienosti valon osuessa siihen sopivassa kulmassa. Keittiön välitilaan asennettu US-taustalevy on helppo keino tuoda uutta ilmettä kalustukseen ilman sen suurempaa remonttia.

StalaTex-Havu-US-taustalevy-Granris-US-stänkskydd-900x600.jpg

Huomioitavaa valaistuksessa ja asennuksessa

Välitilan valaistukseen kannattaa terästasojen kanssa kiinnittää huomiota. Paljon käytetyt led-nauhat kannattaa suunnitella niin, että valossa on hyvä hajottaja, jolloin valo jakautuu tasaisesti teräspinnalle. Liian pistemäinen led-valo saa teräksen näyttämään juovikkaalta.

Tausta- ja välitilalevyjen asennukseen löydät ohjeet FAQ-osiostamme.

Terveisin,

Jari Peltonen
mallistopäällikkö

StalaTex-Clay-kitchen-island-Savi-keittion-saareke.jpg

Lue lisää:
Remonttitarina: Tunturi-kuosi perinteiseen keittiötyyliin >
Vesivahingosta keittiöremonttiin - Viiva-kuosista sopiva match tammikalusteille >
Altaan valintaopas - ohjeet tiskialtaan ja tason valintaan >

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife