Kivitalon mustavalkoinen keittiö

Modernin kivitalon keittiössä ja kodinhoitohuoneessa tyyli on musta-valkoista

Pekan hulppea poikamiesboksi eli kaksikerroksinen kivitalo rakentui kauniille rantatontille Etelä-Suomeen. Keittiön ja olohuoneen ikkunoista tehtiin tarkoituksella mahdollismman suuret, jotta kaunista järvimaisemaa saa ihailla ympäri vuoden.

Keittiökaapit Ikeasta

Keittiön pohja oli piirretty jo arkkitehdin kanssa talon suunnitteluvaiheessa. Sen pohjalta Pekka suunnitteli keittiökaapit Ikean suunnitteluohjelmalla. Pöytälevyt, keittiön allas ja osa kodinkoneista hankittiin muualta. Värityksestä haluttiin mahdollisimman yksinkertainen, joten keittiökaapit ovat kiiltävää valkoista ja keittiötasot mustaa kiveä.

Stala-uusi-keittiö-Ikeasta-nytt-kök-från-Ikea-web.jpg

Saarekkeen ympärille jätettiin tarkoituksella tilaa parille keittiöjakkaralle. Tason äärellä voi syödä aamupalaa ja seurustella vieraiden kanssa kokkailun ohessa. Boran liesi, jossa on integroitu liesituuletin, asennettiin saarekkeeseen.

Stala-keittiösaareke-köksö-web.jpg

Keittiötasot Ylämaan Graniitilta, musta komposiittiallas Stalalta

Keittiön työtaso on nimeltään Negro Tebas ja se on pinnaltaan kiiltävä kuten kaapitkin. Tiskitasosta haluttiin vähäeleinen, jonka vuoksi kivitaso tilattiin 20 mm paksuna ja pesuallas kiinnitettiin tasoon altapäin. Keittiön välitilaan asennettiin valkoinen lasilevy.

Stala-komposiittiallas-CEG-50BF-alta-asennettu-kompositho-undermonterad-web.jpg

Keittiön työtaso tilattiin Ylämaan Graniitilta ja Stalan musta design-allas CEG-50BF asennettiin kivitasoon altapäin. Hananreikä ja vesilukon pop-up-venttiili ovat tukevasti keittiötasossa kiinni.

Stala-musta-tiskiallas-kivitasossa-svart-diskho-i-stenskiva-web.jpg

Stalan keittiövarusteiden avulla ruoan valmistus sujuu näppärästi. Musta, silikoninen lävikkö SET-1 soveltuu vihannesten pesuun, pastan tai riisin keitinvesien kaatamiseen tai vaikkapa hedelmäkulhoksi pöytätasolle.

Stala-musta-lävikkö-SET-1-svart-durkslag-web.jpg

Pilkkomista helpottaa altaan päälle mahtuva, puinen leikkuulauta SET-2. Sen molemmissa päissä on silikonitassut, jotka pitävät laudan paikallaan pilkkomisen ajan.

Stala-leikkuulauta-SET-2-skärbräda-web.jpg

Kodinhoitohuoneessa jatkuu musta-valkoinen teema

Kodinhoitohuoneesta kuljetaan pesuhuoneeseen ja saunaan, joten se toimii myös pukuhuoneena. Niinpä kaksi vetolaatikkoa tilattiin matalana ja niiden päälle asennettu laminaattitaso toimii myös istuinpenkkinä.

Stala-kodinhoitohuone-pöytälevy-pesuallas-bänkskiva-tvättho-web.jpg

Kodinhoitohuoneen allas on myös lujaa kvartsikomposiittia

Kodinhoitohuoneen tasot ovat Ikean tumman harmaata laminaattia. Pesutornin viereen sijoitettu vesipiste helpottaa pyykkäämistä ja jättää altaan oikealle puolelle runsaasti laskutilaa.

Stala-kodinhoitohuoneen-musta-allas-svart-diskho-tvättstuga-web.jpg

Musta allas CEG40-50B on Stalan mallistosta ja se mahtuu pieneen tilaan. Allas on hieman normaalia syvempi, joten siinä mahtuu pesemään nyrkkipyykit tai tiskaamaan ulkoilupäivän jälkeen juoma- ja termospullot. Altaassa on käytännöllinen hanalippa, joka tukee hanaa sekä estää kosteuden pääsyn työtasolle.

Stala-pieni-komposiittiallas-CEG40-50B-liten-kompositho-tvättstuga-web.jpg

Vaikka rakennusurakka oli pitkä ja raskas, on lopputulos Pekan mielestä onnistunut ja tyylikäs. Sauna- ja ruokavieraita onkin käynyt tiheään tahtiin ja myös heiltä on tullut kehuja kodin kalustuksesta.

Stala-keittiöremontti-valmis-koira-köksrenovering-klar-hund-web.jpg

Kuvat: Pauliina Salonen
Styling: Piia Kalliomäki

Katso myös:
Baristan vinkit täydellisen aamukahvin valmistukseen >
Poikamiehen keittiössä harmaa ja musta käsi kädessä >

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife