Uusi harmaa keittiö

Kun keittiöremontti tuli ajankohtaiseksi, otti poikamies vaikutteita vanhoista amerikkalaisista lännenelokuvista ja simppelistä skandinaavisesta muotoilusta. Värimaailma tulisi olla mustan, harmaan ja valkoisen eri sävyjä ja muotokielen hyvin minimalistista. Elävyyttä keittiöön haettiin eri pintastruktuureilla ja tarkkaan harkituilla yksityiskohdilla.
   
Harmaan keittiön vaikutteet ovat vanhoista amerikkalaisista lännenelokuvista ja simppelistä skandinaavisesta muotoilusta

Keittiökalusteet hankittiin Kvikistä. Kylmäkoneet ja astianpesukone integroitiin, sillä kaapistosta haluttiin mahdollisimman yhtenäinen. Yläkaapit jätettiin tarkoituksella pois ja työtason taakse nostettiin samaa sävyä oleva levy suojaamaan seinää tiskauksen ja ruoanlaiton roiskeilta. Tumma seinäpinta käsiteltiin Tikkurilan Tunto-pinnoitteella karheaksi luomaan kontrastia sileille ovipinnoille. Lattian vanha ruutuparketti hiottiin ja käsiteltiin valkokuultavaksi antamaan valoa muuten tummille, maskuliinisille pinnoille.

Keittiön värimaailma on mustan, harmaan ja valkoisen eri sävyjä ja muotokieli hyvin minimalistinen

Tumma seinäpinta käsiteltiin Tikkurilan Tunto-pinnoitteella karheaksi luomaan kontrastia sileille ovipinnoille  
Keittiön suunnitteluvaiheessa yksityiskohtia mietittiin tarkkaan. Tuotteita hankittiin useasta eri paikasta, sillä lopputuloksesta haluttiin mieleinen. Esimerkiksi keittiön pistorasiat sulautuvat mukavasti seinälle ja tiskipisteen yläpuolelle hankitut mustat seinävalaisimet pehmentävät hieman muuten suoralinjaista keittiötä.

Stalan Max-tiskialtaan asennustapa mahdollisti huomaamattoman asennuksen, joka näyttää lähes huullosasennukselta

Keittiön työtasoksi vaihtoehtoina olivat kivitaso tai laminaatti. Lopulta valinta kohdistui laminaattiin osittain kustannussyistä, mutta myös siksi, että tiskialtaan asennustapa mahdollisti huomaamattoman asennuksen, joka näyttää lähes huullosasennukselta. Stalan Max-sarjan MXT-50-altaassa on MONOreuna, joka on ohut ja viimeistelty ja se sopii erilaisiin asennustapoihin.

Max-altaassa on myös altaan takana hanalippa eli hananreikää ei tarvinnut tehdä suoraan tasoon

Max-altaassa on myös altaan takana hanalippa eli hananreikää ei tarvinnut tehdä suoraan tasoon. Tyyliin sopiva, Oraksen moderni keittiöhana sopii yhteen altaan kanssa erinomaisesti. Elektronisesta hanasta tulee aina sopivan lämpöistä vettä eikä hana heilu kovassakaan käytössä, sillä Max-altaassa on erittäin vahva hanatuki. Perunoiden pesu ja ruoanlaitto sujuvat siis hyvin uuden vesipisteen äärellä.
 
Stalan Max-altaassa on erittäin vahva hanatuki  
Myös koirille hankittiin uuteen keittiöön sopivat ruokakupit. Magisson kuppeihin voi kirjoittaa koirien nimet, etteivät ne vahingossakaan mene sekaisin. Juomakupista löytyy viilennystoiminto, joka pitää veden viileänä kuuminakin kesäpäivinä.

Koirille hankittiin uuteen keittiöön sopivat ruokakupit, juomakupista löytyy kätevä viilennystoiminto

 

LUE LISÄÄ

> Porin asuntomessujen keittiötrendit 2018

> Senioripariskunnan klassinen keittiöremontti

> Keittiön altaan valintaopas

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife