Klassinen keittiö

Millainen keittiö on toimiva senioripariskunnalle?

Eläkkeelle jäänyt pariskunta halusi remontoida ostamansa uuden kodin keittiön. Rivitalon keittiö on I-muotoinen eli keittiön kaapit sijaitsevat vastakkaisilla seinillä. Keittiö aukeaa ruokailutilaan ja olohuoneeseen, joten ruoanvalmistuksen ohessa voi seurustella vieraiden kanssa.

Keittiöön toivottiin modernia talonpoikaistunnelmaa, jotta muut kalusteet ja astiat sopisivat yhteen uuden keittiön kanssa

Keittiöremontti aloitettiin huolellisella suunnittelulla perheen kesken. Entisessä kodissa keittiöremontti oli tehty vain pari vuotta takaperin, mutta uudesta keittiöstä haluttiin täysin erilainen. Toivelistalla olivat harmaat alakaapit ja vaaleammat yläkaapit, tumma laminaattitaso, yksi teräksinen tiskiallas sekä metrolaatoitus välitilaan. Keittiöön toivottiin modernia talonpoikaistunnelmaa, jotta muut kalusteet ja astiat sopisivat yhteen uuden keittiön kanssa.

Keittiöön toivottiin modernia talonpoikaistunnelmaa, jotta muut kalusteet ja astiat sopisivat yhteen uuden keittiön kanssa   
Kun keittiön toivelista oli valmis, perheen aikuinen poika suunnitteli kalusteet Ikean suunnitteluohjelmalla. Alakaapit ovat harmaat ja yläkaapit lähes valkoiset, osaan yläkaapeista valittiin vitriiniovet keventämään korkeaa kaappiriviä. Kylmäkaappi valittiin rosteripintaisena, jotta se sulautuu mahdollisimman huomaamattomasti kaappiriviin. Vastakkaiselle seinälle sijoitettiin uuni ja mikroaaltouuni, jotka upotettiin kaappeihin. Yläkaappien väliin jätettiin tilaa kauniille valkoiselle liesituulettimelle, joka sopii perinteiseen keittiötyyliin kuin nakutettu.

Yläkaappien väliin jätettiin tilaa kauniille valkoiselle liesituulettimelle, joka sopii perinteiseen keittiötyyliin kuin nakutettu 
Työtasoksi valittiin tumma laminaattitaso, johon upotettiin sekä liesitaso että tiskiallas. Koska suurin osa astioista tiskataan astianpesukoneessa, riitti perheelle yksi tilava rosterinen allas. Stalan Lyria L50-60 -altaassa on tilaa tiskata paistinpannut ja kattilat sekä reilu reunamuoto, joka suojaa työtason pintaa vesiroiskeilta. Altaan ääressä on myös mukava esivalmistella ruokaa, kuten huuhdella ja pilkkoa kasviksia.

Altaan ääressä on myös mukava esivalmistella ruokaa, kuten huuhdella ja pilkkoa kasviksia
          
Suunnitelmista toteutukseen edettiin reilussa kuukaudessa. Perheen käsistään kätevät pojat sekä purkivat vanhan keittiön että asensivat uuden tilalle. Nyt kun uusi keittiö on ollut käytössä muutaman kuukauden ajan, on pariskunta ollut hyvin tyytyväinen keittiön ulkonäköön ja toiminnallisuuteen. Pinnat ovat riittävän helppohoitoiset ja laskutilaa on sopivasti kahden ihmisen tarpeisiin. Myös Viivi-koira on kotiutunut uuteen kotiin ja viettää nykyään keittiössä ahkerasti aikaa ruoanlaittopuuhia seuraten.

Viivi-koira on kotiutunut uuteen kotiin ja viettää nykyään keittiössä ahkerasti aikaa ruoanlaittopuuhia seuraten

 

LUE LISÄÄ

> Porin asuntomessujen keittiötrendit 2018

> Keittiön altaan valintaopas

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife