Parempaa aamukahvia

3 vinkkiä täydellisen aamukahvin valmistamiseen

Moni meistä ponnistaa päivän askareisiin aamukahvin voimalla. Kokosimme kolme vinkkiä, joiden avulla onnistut takuuvarmasti valmistamaan täydellistä aamukahvia omassa keittiössäsi:

Caffin kahvia ja Stalan SET-2 puuleikkuulauta

1. Mittaa vesi ja kahvi vaa'an avulla

Oikea suhde on litra vettä ja 60 g kahvia. Jos valmistat puoli litraa kahvia, käytä 30 grammaa kahvia puoleen litraan vettä. Kun kerran laitat annostuksen kuntoon, keität parempaa kahvia koko loppuelämäsi ajan.

Käytä mieluiten erillistä puhdasta vesikannua veden kaatamiseen keittimeen, puhtaat välineet parantavat kahvin makua.

2. Käytä valkaistua suodatinpussia

Kastele suodatinpussi ennen käyttöä, sillä se imee itseensä 15 - 20  grammaa vettä. Valkaisemattomasta suodatinpussista irtoaa makua kahviin, jonka vuoksi on suositeltavaa käyttää valkaistua suodatinpussia.

3. Tarkista kahvin keittoaika

Kahvin uuton eli veden valumisen suodatinpussin läpi tulisi kestää 4 - 6 minuuttia. Mikäli vesi valuu nopeammin, tulee kahvista helposti liian laihaa. Jos taas kahvi valuu pidempään, tulee siitä vahvan makuista. Veden tulisi valua tasaisesti porojen läpi, jolloin uutto on tasaista ja maku hyvää. Voit tehostaa tätä sekoittamalla kahvinporoja lusikalla kun osa vedestä on jo valunut pussista läpi.

Käyttämällä raikasta vettä ja tuoretta kahvia, saat kotioloissa erinomaisen hyvää kahvia. Muista vain oikea annostelu ja uuttoaika.

Nautinnollisia kahvihetkiä!

Kahvimestari Petri Nieminen kahvipaahtimo Bean & Burnerista

Vinkit antoi Petri Nieminen kahvipaahtimo Bean & Burnerista.

Lue lisää:

Stalan keittiövarustevalikoima uudistuu 2018

Kutsu ystävä brunssille - skonssiohje

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife