Uniikki StalaTex
• Tason paksuudet 20/30/40 mm
• Uniikit StalaTex-kuosit tasoihin ja taustalevyihin
Onneksi on ystävänpäivä – hyvä syy kutsua ystävät käymään. Ja onneksi on brunssi – tuo aamupalan ja lounaan täydellinen yhdistelmä, joka sallii pöytään katettavan lähes mitä vain. Se onkin oiva tapa kerätä porukka paineettomasti yhteen: jokainen voi tuoda jotain ja lopputulos on varmasti pöydän ääressä istuvien ystävysten näköinen!
Jos ystävänpäivä sattuu arkipäivälle, on hyvä syy juhlia edeltävänä tai seuraavana viikonloppuna – tai vaikka molempina! Brunssin rentoon henkeen kuuluu, että tarjottavat syntyvät helposti. Siksi muun muassa munakkaat, juustot, hillot, leivät ja hedelmät ovat oivallista tarjottavaa. Mutta jos ystävän haluaa yllättävää lämpimäisillä, pehmeät skonssit eli teeleivät syntyvät käden käänteessä ja täyttävät helposti tuoreen leivän paikan.
Skonssit ystävälle
Noin 7 dl vehnäjauhoja
100 grammaa kylmää voita
4 tl leivinjauhetta
0,5 dl sokeria
1,5 dl kermaa
1,5 dl maitoa
1 dl rusinoita (tai kuivattuja karpaloita)
1 muna voiteluun
Leikkaa kylmä voi kuutioiksi. Nypi jauhot ja sokeri kylmän voin joukkoon kylmillä käsillä tai käytä monitoimikonetta. Taikinan pitää jäädä murumaiseksi, joten varo ylityöstämästä taikinaa, jos käytät konetta. Lisää joukkoon leivinjauhe ja rusinat tai karpalot ja sekoita. Lisää kylmä kerma ja maito, sekoita nopeasti ja kevyesti sitkeäksi taikinaksi.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja painele taikinaa kevyesti ja vain muutaman kerran. Painele tai kauli taikina 1–2 cm paksuiseksi levyksi ja paina lasinpohjalla levyyn ympyröitä. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Nosta ympyrä leivinpaperille ja anna seistä sen aikaa, kun uuni lämpenee. Voitele skonssit munalla ja paista uunissa n. 10 minuutin ajan niin, että ne kohoavat ja saavat hieman väriä pintaan.
Tarjoile skonssit juustojen ja hillon kanssa uunituoreena ja nauti heti. Myös seurasta!