Keittiötrendit 2019 Kouvolan asuntomessuilla

Suomalaisten suosikkivärit valkoinen, harmaa ja musta pitivät pintansa tänäkin vuonna asuntomessuilla. Odotimme ennakkoon enemmän yllätyksellisiä valintoja keittiökalusteisiin, mutta vain muutamassa kohteessa reviteltiin materiaalivalintojen ja värien kanssa. Euroopan keittiötrendit eivät selvästikään olleet rantautuneet suuressa mittakaavassa Kouvolaan.

Modernissa keittiössä uusia materiaaleja

Puustellin FOSB-materiaalia oli käytetty kohteen 3, Talo Aito, keittiössä. Keittiön tumma ilme sai keveyttä ja lämpöä puunvärisistä rungoista. Käytännöllinen valinta tasomateriaaliksi oli StalaTex, jonka suosittu Savi-kuosi sopi täydellisesti yhteen tummanpuhuvan keittiön kanssa. Keittiösaareke jakaantui kahteen osaan; ruoanlaittoon ja tarjoiluun. Tämän saarekkeen ympärillä on mukava järjestää illanistujaisia!

Asuntomessut-Kouvola-musta-keittio-saareke-kohde3-Talo-Aito.jpg

Asuntomessut-2019-Kouvola-keittio-kohde3-Talo-Aito.jpg

Asuntomessut-2019-Kouvola-keittio-rosteritaso-StalaTex-kohde3-Talo-Aito.jpg
Kohde 3 - Talo Aito ja StalaTex-terästasot Savi-kuosilla - keittiökalusteet toimitti Puustelli. Ovimalli on rouheapintainen FosbART-ovi.


Myös kohteessa 4 oli käytetty harmaanbeigeä väritystä, mikä oli piristävä poikkeus muuten hillityn väriskaalan joukossa. Keittiön välitilassa laatat oli asennettu tiililadonnalla hauskasti pystysuuntaan tavanomaisen vaakaladonnan sijaan.

Asuntomessut-2019-Kouvola-keittio-kohde4-Airon-Haave.jpg
Kohde 4 - Airon Haave - keittiö Puustelli. Laatoitus on upea!

 

Täysin musta keittiö

Täysin musta keittiö kohteessa 13 sopi muuten vaaleaan ja valoisaan kotiin hienosti. Modernissa keittiössä oli tietenkin aamiaiskaappi ja saareke. Valon kulku ja maisemat oli suunnittelussa huomioitu hienosti sekä välitilan että saarekkeen välisissä ikkunoissa. Tämän kodin tiskausnäkymä on vertaansa vailla!

Asuntomessut_Kouvola_saarekekeittio_kohde13_Talo_Korea.jpg

Asuntomessut-2019-Kouvola-keittio-kohde13-Talo-Korea.jpg
Kohde 13 - Talo Korea - upea kokomusta keittiö on Noblessa-keittiön - musta design-tiskiallas on Stalan CEG-50B

Keittiötrendejä maailmalta

Puun väriä ja kivikuoseja tarjoili kohteen 22 Omega-keittiöiden kohde, jonka oli suunnitellut Linda Baki. Tässä keittiössä oli eniten Euroopan messuilla nähtyä tyyliä, hieman raffimpaa puukuosia ja kuvioitua pintaa. Upea Dekton-taso jatkui samana materiaalina myös keittiön välitilassa. Boran musta liesituulettimella varustettu keittotaso sekä suuri, musta komposiittiallas CEG-50B toimivat Smegin pienkoneiden kanssa keittiön tehoste-elementteinä.

Asuntomessut-2019-Kouvola-keittio-saareke-Dekton-kohde22-Sievitalo-Unto.jpg
Asuntomessut-2019-Kouvola-keittioallas-kohde22-Sievitalo-Unto.jpg
Kohde 22 - Sievitalo Unto - upea keittiö Omega-Keittiöt. Vaaleassa Dekton-tasossa Stalan musta allas CEG-50B.

Modernia talonpoikaistyyliä

Kohteessa 23 Villa Lande oli keittiössä käytetty modernia talonpoikaistyyliä. Tässäkin talossa oli keittiön välitilaan sijoitettu ikkuna, joka mahdollistaa maisemien ihailun tiskauksen ja ruoanlaiton lomassa. L-muotoisessa keittiössä oli suuri saareke ja ulkoseinällä ilmettä keventävät vitriinikaapit.

Asuntomessut-2019-Kouvola-keittio-kohde23-Ainoakoti-Villa-Lande.jpg

Asuntomessut-2019-Kouvola-maalaiskeittio-kohde23-Ainoakoti-Villa-Lande.jpg
Kohde 23 - Villa Lande on maalaiskeittiötyyliä Petra-keittiöiltä. Allas on kaksialtainen Stalan Ease PA-40-40.

Tasomateriaaleissa yllätyksiä

Tasomateriaaleista suosituin oli yllättäen laminaatti. Yleensä asuntomessuilla nähdään uusimpia ja upeimpia tasomateriaaleja, mutta tällä kertaa valinnat olivat kohdistuneet hieman tavanomaisempiin ratkaisuihin. Kivi- ja komposiittitasoja nähtiin suhteellisen vähän. Piristäviä poikkeuksia tasomateriaaleissa olivat kompaktilaminaatti sekä StalaTex-rosteritaso.

Asuntomessut-2019-Kouvola-keittio-kompaktilaminaatti-kohde18-BVG-minitalo.jpgKompaktilaminaatti on ohut, kokonaan läpivärjätty tasomateriaali 

Asuntomessut-2019-Kouvola-keittio-saareke-kohde3-Talo-Aito.jpg
Lähikuva StalaTex-rosteritasosta - terästasossa on Harri Koskisen suunnittelema kuvio -kuosin nimi on Savi.

Yhden altaan trendi on vahva, rosteri ja komposiitti suosittuja materiaaleja

Allaspuolella rosterialtaat vievät niukan voiton komposiittialtaista. Vahva trendi on yksi iso allas joko 50 tai 60 cm leveään allaskaappiin. Tasovalinnoista johtuen useimmat altaat oli asennettu tason päälle. Hanoissa näkyi altaista tuttuja kromin ja mustan värejä. Myös yksi messinkihana bongattiin messukeittiöistä, mutta ei tiskialtaiden joukossa ei ollut yhtään ”värillistä” allasta.

Asuntomessut-2019-Kouvola-Keittiomaailma-Stala-Tailor-made-MaxModul.jpg
Messujen sisäänkäynnin yhteydessä on upea Keittiömaailman osasto, jossa näkee teräksisen tason päälle asennetun allasmodulin. Allas on Stalan Tailor-made -mallistosta.

 


LUE LISÄÄ

> Kouvolan asuntomessujen messutärpit - Top 3

> Ideoita keittiön välitilaan Kouvolan asuntomessuilta

> Asuntomessujen 2019 kodinhoitohuoneet

 

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife