Kodinhoitohuoneiden trendit asuntomessuilla 2019

Messujen kodinhoitohuoneissa näkyi kahdenlaisia suuntauksia. Muutamassa kohteessa oli selkeästi panostettu kodinhoitohuoneen materiaaleihin, ergonomiaan ja toimivuuteen kun taas suurimmassa osassa kohteita nämä tilat olivat hyvin tavanomaisia. Arjen pyörityksessä kodinhoitohuone on kuitenkin hyvin tärkeässä roolissa, joten ideoiden puuttuminen tai asian merkityksettömyys ihmetytti Stala-tiimiä messukierroksella.

Asuntomessut-2019-Kouvola-kodinhoitohuone-kohde21-Dekolaku.jpgMustavalkoinen värimaailma oli suosittua kodinhoitohuoneissa
- Kohde 21 Dekolaku

Ergonomia kunnossa

Kohteessa 3 Talo Aito oli ajateltu pyykkääjän ergonomiaa ja nostettu sekä pyykinpesukone että kuivausrumpu irti lattiasta. Pyykinkäsittelyssä säästyy siis turhalta kumartelulta ja selkä kiittää.

Asuntomessut-2019-Kouvola-kodinhoitohuone-kohde3-Talo-Aito.jpg

Pyykkikoneet kannattaa nostaa lattiasta hieman ylöspäin
- Kohde 3 Talo Aito

Kuraeteinen ja pesupiste on pop

Kahden koiran taloudessa laatoitettu pesupiste sisääntulon yhteydessä on kätevä toiminto. Pihalta tulleet kuratassut saa kätevästi huuhdeltua ennen lemmikkien tassuttelua kodin muihin tiloihin.

Asuntomessut-2019-Kouvola-kodinhoitohuone-ovi-kohde5-Villa-Element.jpg

Pyykkikoneen yhteydessä on hyvä olla laskutilaa pyykille

Asuntomessut-2019-Kouvola-kodinhoitohuone-kohde5-Villa-Element.jpg

Laminaattitasoon sopii parhaiten hana-alueellinen teräsallas, Stalan Combo P40-50
- Kohde 5 Villa Element

 

Vettä ja sotkua kestävät työtasot

Arjen tiimellyksessä pestään toisinaan käsin pyykkiä, huuhdellaan kumisaappaita tai vaihdetaan kukkamultia. Suunnitteluvaiheessa on hyvä miettiä kestääkö työtason materiaali vesiroiskeita ja onko se helppo puhdistaa. Puu- ja laminaattitasot eivät välttämättä ole kestävin ja pitkäikäisin valinta kodin kosteisiin ja huoltotiloihin.

Asuntomessut-2019-Kouvola-kodinhoitohuone-kohde2-Airon-Neito.jpg

Asuntomessut-2019-Kouvola-kodinhoitohuone-StalaTex-teras-kuvio-Ruoto-kohde2.jpg

Kodinhoitohuoneen työtaso voi olla myös terästä - kuvioitu terästaso on StalaTex ja siinä on Ruoto-kuvio. Terästä saa myös välitilaan.
- Kohde 2 Airon Neito

Tarvitaanko kodinhoitohuoneessa allasta?

Huomasimme messuja kiertäessämme myös, ettei kaikissa kodinhoitohuoneissa ollut lainkaan allasta. Vaikka pyykit pestään suurimmaksi osaksi koneessa, tarvitaan allasta kuitenkin toisinaan käsin pestäville tekstiileille, leluille ja käsien pesulle. Keittiön tiskialtaassa harva haluaa pestä pyykkejään, sillä se on monesti muussa käytössä ja ruoanlaiton jäljiltä likainen.

Asuntomessut-2019-Kouvola-kodinhoitohuone-StalaTex-kohde13-Talo-Korea.jpg

Kaunis vihreäsävyinen kodinhoitohuone taso on StalaTex kuviolla Ruoto
- Kohde 13 Talo Korea

Mihin pyykit kuivumaan?

Joissakin kohteissa oli kuivureiden lisäksi järjestetty tankotilaa henkareissa kuivattaville vaatteille. Moni tila oli pitkänomainen, jolloin suuren kuivaustelineen sijoittaminen keskelle huonetta saattaa tuottaa hieman haastetta. Suunnitteluvaiheessa kannattaa miettiä myös kulkuväyliä kun tiloja ja kiintokalusteita piirretään.

Asuntomessut-Kouvola-vihrea-kodinhoitohuone-kohde13-Talo-Korea.jpg

Kodinhoitohuoneessa tarvitaan myös tuuletus ja kuivatustilaa
- Kohde 13 Talo Korea

Vaatehuone pyykkitilan yhteyteen

Kohteessa 13 Talo Korea oli ajateltu käytännöllisesti ja sijoitettu tilavan kodinhoitohuoneen yhteyteen hyvin suunniteltu vaate-/ pukeutumishuone. Kun puhtaat pyykit lajitellaan ja silitetään, on niiden paikalleen laitto helppoa ja nopeaa. Kymmenen pistettä tästä oivalluksesta!

Asuntomessut-2019-Kouvola-vaatehuone-kohde13-Talo-Korea.jpg

Vaatehuone lähellä kodinhoitohuonetta on kätevä
- kohde 13 Talo Korea

 

LUE LISÄÄ

> Asuntomessujen keittiötrendit 2019

> Kouvolan asuntomessujen messutärpit

> Porin asuntomessujen kodinhoitohuoneet 2018

 

 

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife