Asuntomessut 2022 Naantali – messutärpit ja kauneimmat kohteet

Naantalin asuntomessualue Lounatuuli sijaitsee kauniissa Luonnonmaan saaressa, joka on monille tuttu siellä sijaitsevan Suomen tasavallan presidentin kesäasunnon Kultarannan vuoksi. Asuntomessualueen teemoina ovat luonnon kunnioitus, aurinkoenergian edelläkävijyys, onnellisuus sekä "koti saaressa kaupungin kyljessä". Omakotitalojen koko on säilynyt kompaktina, mutta talojen oleskelutilat on yhdistetty keittiön kanssa. Materiaaleina puuta ja kiveä on käytetty sisustuksessa runsaasti. Messukodit ovatkin kodikkaita ja asujiensa näköisiä.

Kävimme tutustumassa asumisen trendeihin Naantalin asuntomessuilla ja kokosimme parhaat tärpit ja kiinnostavimmat kohteet tähän juttuun.

Kohde 4 Kannustalon Auma - Japanilainen skandikoti

Kannustalo Auman sisustus on toteutettu skandinaavisella ja muotokieleltään selkeälinjaisilla huonekaluilla. Keittiö, ruokailutila ja olohuone ovat yhtenäistä, avaraa tilaa. Tilassa huomio kiinnittyy keittiöön, jossa katseen vangitsee vihreät pystyyn ladotut kaakelit, huomiota herättävät pyöreät valaisimet sekä teräksinen kuvioitu taso, joka yhdistyy kapealla välitilalevyllä kaakeloituun seinään modernilla tavalla. Saarekkeen tasomateriaalina on käytetty puristekiveä.

Stala_K-Seven_Clay_Asuntomessut22_Auma_Kuva Krista Keltanen.jpgKannustalo Auman keittiö herättää huomiota vihreillä pystyyn ladotuilla laatoilla, kuvioidulla teräksisellä tasolla, katseen vangitsevilla valaisimilla sekä vaalealla puulla, jota on käytetty myös muualla sisustuksessa. Keittiökalusteet: Puustelli, ovimalli lakattu laakaviiluovi, vaalea tammi. Kuvioitu terästaso ja takanosto StalaTex -malliston Savi. Saarekkeen puristekivitaso Louhi Stones’lta. Hana: Tapwell ARM887 harjattu nikkeli. Kuva: Krista Keltanen

Asuntomessuilla oli nähtävänä ruokakomeroiden paluu, joka suuresti lisääkin keittiön toiminnallisuutta. Tässä kohteessa ruokakomeroon oli sijoitettu myös pakastinkaappi, ja kaappi- ja hyllytila luo upeaa lisätilaa ruokien ja juomien säilytykseen. Ruokakomerot tekevät nyt paluun!

Asuntomessut22_Auma.JPGUpea keittiö jatkuu ruokakomeron puolella. Talon tehostevärinä toimii ympäröivän luonnon inspiroimana oliivinvihreä.

Stala_K-Seven_Clay_Asuntomessut22_Auma_Kodinhoitohuone.JPGKeittiöstä tuttu kuvioitu terästaso takanostolla jatkuu myös kodinhoitohuoneen puolella. Rosteritaso ja takanosto: StalaTex Savi. Hana: Tapwell ARM887 harjattu nikkeli

 

Kohde 13 Villa Pinta - Rohkea suunnittelun helmi

Tämän kohteen huomiota herättävimmät piirteet liittyvät pintamateriaalivalintoihin. Ulkopintoihin on vallittu rohkeasti teräslevyä. Talon sisällä silmä kiinnittyy pintamateriaalivalintaan, joka upeasti toistuu betonimaisina pintoina lähes kaikkialla, luoden upean minimalistisen tyylin koko asuntoon.

Asuntomessut22_Pinta.JPGVilla Pintan ulkopintoja verhoaa teräs sekä puu. Talo sulautuu kallioiseen luontoon upeasti.

Asuntomessut22_Pinta_Kuva Krista Keltanen.jpgBetoniset pinnat toistuvat talon sisäpinnoilla. Upean portaikon on suunnitellut talon omistaja ja suunnittelija Kati Jensen. Kuva: Krista Keltanen

Asuntomessut22_Pinta_02.JPGSaunan sisustus noudattaa upeaa betonimaista selkeää muotokieltä ja toistaa myös muualta talosta löytyvää selkeää koristeellisuutta.

Kohde 25 Chalet Pihla - Raikas luonnon tuulahdus

Chalet Pihlassa on panostettu kotimaisiin, laadukkaisiin sekä kestäviin rakennus- ja sisustusmateriaaleihin. Talon toista päätyä koristaa lasinen seinä, jonka kautta valo tulvii olohuone-keittiöön. Ikkunoista avautuva maisema on huomioitu myös parvekkeen lasikaidevalinnoissa.

Keittiöön on valittu minimalistiset kaapistojen ovet Puustellin valikoimasta. Vetimettömät valkoiset ovet on ryhditetty mustalla ohuella keraamitasolla (Matt Nero Assoluto), johon elävyyttä tuovat puiset yksityiskohdat. Minimalistiseen muotokieleen soveltuu hyvin myös alta-asennettu rosterinen Stalan Lagom-50 -allas.

Asuntomessut_Chalet-Pihla_Stala_Lagom-50.JPGMinimalistisen ajaton valkoinen keittiö saa lisäpiristystä puisilla yksityiskohdilla ja mustalla aksentilla. Keittiö: Puustelli, Matto: VM Carpet Oy, Kodinkoneet: Siemens

Chalet Pihlan sauna poikkesi sisustukseltaan muista kohteista irtokalusteineen. Vaaleat pinnat jatkuivat myös saunassa kuten muuallakin talossa. Mustaa on käytetty myös täällä elävöittämään värimaailmaa. Irtokalusteet tuovat saunaan muunneltavuutta. Upeat luontomaisemat avautuvat myös saunan ikkunoista.

Asuntomessut_Chalet-Pihla_Sauna.JPGSaunan sisustus herätti huomion poikkeuksellisilla ratkaisuillaan.

Kohteen värimaailma jatkui läpi asunnon ja ilmeni kodinhoitohuoneessa vaaleine seinineen ja valkoisine kaapin ovineen. Kuvioitua ruostumatonta terästä, StalaTexiä, oli käytetty kodinhoitohuoneen työtasoissa ja välitilassa.

Asuntomessut_Chalet-Pihla_Stala_H-Seven_StalaTex_Leaf.JPGKodinhoitohuoneen työtasot ja välitilat olivat StalaTex Lehti-kuosia.

Kohde 27 Talo Corten - Aikaa kestävä kokonaisuus

Talo Cortenin nimi tulee sen huoltovapaasta pintamateriaalista, ruostutetusta teräslevyjulkisivusta, Cortenista. Tämän lisäksi ulkopintamateriaalina on käytetty puuta.

Keittiö ja olohuone ovat samaa, avaraa tilaa, jossa valo pääsee leikittelemään isoista ikkunoista. Keittiössä on käytetty ovissa ja saarekkeessa vaaleaa puuta, tammea, jota on yhdistetty valkoisiin kivitasoihin, messingin väriseen hanaan ja mustaan komposiittialtaaseen. Messingin väriä on käytetty myös vetimissä.

Asuntomessut22_Corten_01_CEG-50BF.JPGHahlen Fino-ovet (Tammi) yhdistyvät suloiseen kokonaisuuteen valkoisen kivitason Caesarstone (2141 Snow), messinkisen Hafa Bow -hanan ja Stalan mustan Combo CEG-50BF:n kanssa.

Autotalliin ja osaan seiniä on valittu ruostutettu teräslevyjulkisivu, joka on hyvin näyttävä. Teräkseen on yhdistetty puuta.

Asuntomessut22_Corten_01.JPGTalo Cortenin julkisivussa ja ulkopintamateriaaleissa on käytetty terästä ja puuta.

Asuntomessut22_Corten_02.JPGAlakerran aulassa on mielenkiintoinen puinen tehosteseinä, joka toimii upeana taideteoksena. Rima näkyy asuntomessuilla varsinaisena pintatrendinä niin seinissä ja kalusteissa kuin sisällä ja ulkonakin.

Asuntomessut22_Corten_01_CEG-50B.JPGKeittiössä esiintynyt värimaailma on tuotu myös kodinhoitohuoneeseen. Musta komposiittiallas Stala Combo CEG-50B on asennettu täällä valkoisen tason päälle.

Kohde 15 Honkatalot Wing - Mielenkiintoinen musta siipi

Honkatalot Wing on varsinainen arkkitehtoninen ja sisustuksellinen taidonnäyte, jossa suomalainen käsityö kohtaa italialaisen designin. Erikoista tässä modernissa hirsitalossa on muodot - siinä ei ole suoria 90 asteen kulmassa olevia seiniä lainkaan ja kaarevat muodot toistuvat myös sisätilojen rakenteissa. Talo on ehdottomasti näkemisen arvoinen!

Asuntomessut22_Honkatalot_Wing_Kuva Honkatalot_02.jpgErityisen kauniissa keittiössä on tummasta jalavasta valmistetut kaapistot ja saarekkeen runko, jotka ovat kaarinalaisen Puuvaja Oy:n käsialaa. Tasot ovat Ylämaan Graniitin Cosentino-tasoja, allastason päällä oleva avohylly mahdollistaa rouhean hirsiseinän näkymisen. Kodinkoneidenkaan kohdalla ei ole tingitty laadusta ja keittiöstä löytyykin mm. kaksi integroitua astianpesukonetta. Kuva: Honkatalot

Asuntomessut22_Honkatalot_Wing_Kuva Honkatalot_07.jpgSaunatilojen pinnat ovat uskomattoman upeita. Katseen vangitsevat laatat ovat Caislalta, suihkuseinä Essis by Lasilinkin. Suihkutilasta on suora käynti parhaiden maisemien suuntaan sijoitetulle 70 neliön kokoiselle terassille. Kuva: Honkatalot

Asuntomessut22_Wing.JPGHirsiseinä ja valtavat, koko seinän korkuiset ikkunat tuovat uniikin luonnon lähelle niin, että tunnet olevasi sen syleilyssä. Pehmeää kokolattiamattoa oli messukohteissa nähtävillä etenkin makuuhuoneissa.

Lue lisää:

> Laajempi trendikatsaus messuilta
> Keittiötrendit Naantalin messuilla

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife