Trendit asuntomessuilla 2020

Tuusulan asuntomessuilla esille nousivat erilaiset asumisen teemat. Näitä olivat vastuullisuus, kotona työskentely, skandinaavisuus höystettynä Japani-twistillä, taiteen monipuolinen käyttö ja hyvinvointi sekä keittiön paluu. Sisustamisen trendeihin vaikuttavia ilmiöitä ovat mm. hyvinvoinnin tärkeyden kasvaminen, työn luonteen muuttuminen, huoli ilmastosta, arjen helppous ja digitaalisuus.

Vastuullisuus

Vastuullisuus, ekologisuus ja kierrätys näkyivät Tuusulan asuntomessuilla voimakkaasti. Materiaaleina on käytetty paljon uusiutuvia luonnonmateriaaleja. Sisustuksessa suositaan aitoja, laadukkaita ja kestäviä materiaaleja, kuten puuta, kiveä ja luonnon tekstiilimateriaaleja. Kierrätys ja uusiokäyttö ovat nousseet ekologisuus-arvojen myötä voimakkaammin esille. Myös allergiavapaat materiaalit ovat suosittuja.

Luonnollinen, selkeä ja kestävä keittiö

Kestävillä valinnoilla saa aikaan luonnollisen ja selkeän keittiön - Kohde 13 Designtalo Puro 

Messuilla ekologisuus näkyi myös niin, että jokaisen talon ympäristövaikutukset on laskettu nyt ensimmäistä kertaa. Aikaisemmin kun on tarkasteltu vain asumisen vaikutuksia, nyt mukaan on otettu myös rakennusmateriaalien, rakentamisen ja lopulta myös purkamisen aiheuttamat kuormitukset.

Kotona työskentely

Digitaalisuuden lisääntyessä kodista on tullut monelle myös työpaikka, kun etätyöstä on tullut entistä merkittävämpi osa ihmisten arkea. Valon merkitys sisustuksessa on kasvanut. Asuntomessuilla olikin nähtävillä upeita epäsuoralla LED-valolla toteutettuja valaistuksia sekä isoja ikkunoita, jotka päästävät luonnonvaloa sisään.

Muokattava huonekalut ja säilytysratkaisut kertovat monimuotoisten tilojen kasvavasta trendistä.

Skandinaavisuus höystettynä Japani-twistillä

Sisustuksissa oli käytetty runsaasti pehmeitä, lempeitä muotoja, mikä näkyi mm. pieninä pyöreinä pöytinä ja keveinä tuoleina. Skandinaavisuus näkyy selkeinä linjoina, vaaleutena, luonnonmukaisina väreinä ja -materiaaleina. Tähän on yhdistetty japanilaista minimalistista sisustusta, jolloin voidaan puhua japandi-tyylistä, japanilaisesta skandinaavisuudesta.

Skandinaavista tyyliä japani-twistilla

Japandia parhaimmillaan; vaalea, selkeä ja minimalistinen keittiö - Kohde 22 Townhouse Rokka

Suomalaiset haluavat selkeitä, helposti puhdistettavia pintoja ja tiloja, joissa tavarat on laitettu piiloon. Tiloista on myös haluttu luoda sellaisia, joissa sielu saa levätä. Messuilla on esillä useita puurakenteisia kohteita, joissa puu näkyy myös sisällä mm. erilaisina puurimaseininä. Puumateriaaleista tammea on käytetty runsaasti.

Mustaa väriä on käytetty paljon väliovissa, altaissa, hanoissa ja listoissa, mikä antaa kontrastia muuhun sisustukseen.

Portaista on tullut sisustuselementti, johon panostetaan paljon. Monissa pienemmissä taloissa ne ovat keskeisellä paikalla ja niiden estetiikkaan on satsattu.

Taide

Taide on Tuusulan asuntomessuilla voimakkaasti esillä. Se näyttäytyy kuvataiteena, veistoksina, patsaina ja lasina sekä sisällä että ulkona. Kulttuuri saa myöskin näkyä.

Asuntomessut-2020-Tuusula-kohde-24-Omatalo-Kulma-kulttuuri.jpg

Kulttuuritausta saa näkyä indonesialaisena sisustustyylinä - Kohde 24 Omatalo Kulma

Hyvinvointi

Hyvinvointi keskittyy arjen sujuvuuden ympärille. Uusi luksus on uniikkia, jossa kädentaitoja arvostetaan.

Asuntomessut-2020-Tuusula-kohde-2-Modern_toimiva_kodinhoitohuone.jpg

Arjen luksusta on toimiva kodinhoitohuone - Kohde 2b Pikkupolku Moderni

Asuntomessujen tarjonnan pohjalta isot spa-tilat ovat historiaa. Saunat ja kylpyhuoneet ovat pienentyneet, mutta niiden toimivuuteen ja estetiikkaan on kiinnitetty huomiota. Tarjolla on erilaisia lauderatkaisuja, valaistuksia sekä äänimaailma on mietitty tarkkaan.

Keittiön paluu

Nousevana trendinä asuntomessuilla voidaan nähdä keittiön paluu. Tulevaisuudessa kenties tulemmekin näkemään enemmän eriytettyjä keittiöitä. Sisustusratkaisuissa on palattu osin I-malliseen keittiöön, joka on vähän sivussa muusta kodista. Keittiöissä nähdään paljon myös tasoon upotettuja liesituulettimia. Tarkkasilmäiset havaitsevat myös vetimien paluun keittiöön.

Mustat keittiöt ovat saaneet rinnalleen myös valkoisia keittiöitä höystettynä vaalealla puulla. Myös mustia keittiöitä raikastetaan valkoisella tai vaalealla puulla.

Asuntomessut-2020-Tuusula-kohde-39-Uusi-Unelma-mustavalkoinen-keittio.jpg

Mustaan keittiöön saadaan raikkautta valkoisella ja vaalealla puulla - Kohde 39 Uusi unelma

Asuntomessut-2020-Tuusula-kohde-30-Jamera-Salmiakki-keittio-betonitaso.jpg

Betoninen saareke yhdistettynä mustaan keittiöön on aivan upea - kohde 30 Jämerä Salmiakki

Trendit pähkinänkuoressa

Asuntomessujen trendit voidaan kiteyttää seuraaviin teemoihin:

- Vastuullisuus, ekologisuus ja ekotehokkuus
- Luonnonmukaiset ja kestävät materiaalit
- Sisustamisen jatkuminen sisältä ulos
- Laatuun panostaminen
- Käsityön arvostaminen - luksus on uniikkia
- Skandinaavinen linjakkuus ja selkeys yhdistettynä japanilaiseen minimalismiin
- Vaaleat luonnolliset värit yhdistettynä mustiin kontrastiyksityiskohtiin
- Taiteen, yhteisöllisyyden ja esteettömyyden korostaminen

Lue lisää

> Asuntomessujen 2020 keittiötrendit

> Kodinhoitohuone -trendit Asuntomessuilla 2020

> Asuntomessut Tuusulassa 2020 – messutärpit ja kauneimmat kohteet

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife