Putkisaneerauskohteeseen teräksenhohtoinen keittiö

Tamperelaisessa juuri valmistuneessa keittiössä hohtaa teräs. Ensimmäisenä huomio kiinnittyy kuvioituihin rosterisiin työtasoihin sekä välitilaan, jossa sama kuvioitu teräs jatkuu neljällä eri seinäpinnalla heijastaen valoa − tehden koko keittiöön ylellisen ilmeen. Ihastuksen huokauksen jälkeen keittiön yksityiskohdat nousevat esiin antaen kokonaisuudesta viimeistellyn vaikutelman.  

Stala-Keittiömaailma-StalaTex-Savi_01.jpgValoa heijastavat teräspinnat tekevät keittiöön ylellisen ilmeen.

Keittiö on Keittiömaailma Kalevan putkisaneerauskohde, joka on toteutettu yhdessä Consti Oy:n kanssa. Suunnittelun lähtökohtana oli asiakkaan toiveet tummista kaapinovista, teräksisistä kodinkoneista, helppohoitoisista työtasoista sekä olemassa olevien vetimien uusiokäytöstä, kertoo Anne Hakala Keittiömaailmasta. Keittiömaailma Kalevan myymälässä asiakas Sanna ihastui StalaTex -kuvioituun terästasoon ja näin hänen keittiöönsä valikoituikin Harri Koskisen suunnittelema Savi -kuosi. Asiakkaalle keittiön helppohoitoisuus oli äärimmäisen tärkeää, joten sama kuvioitu teräspinta valittiin myös välitilaan.

Stala-Keittiömaailma-StalaTex-Savi_02.jpgViimeistelty keittiö näyttäytyy myös olohuoneeseen.

Välitila keittiön katseenvangitsijaksi

Helppohoitoisuudesta lähtenyt ajatus tuoda kuvioidut teräspinnat myös välitilaan näyttäytyy valmiissa keittiössä hohdokkuutena. Hormin kiertävä, neljällä seinäpinnalla toistuva teräs heijastaa valoa himmeästi useasta suunnasta, ja saakin keittiön näyttämään ylelliseltä sekä kokoaan suuremmalta.

Stala-Keittiömaailma-StalaTex-Savi_välitila.jpg
Savi -kuosinen kuvioitu teräs jatkuu työtasoista välitilaan aina neljälle seinälle.

Hakala kertoo, että vanhassa talossa seiniä jouduttiin tasoittamaan ja mittojen kanssa piti olla hyvin tarkkana, mutta lopputulos Panel -välitilalevyillä on silmiä hivelevä. Valinnat ovat onnistuneita, ja asukas Sanna on erittäin tyytyväinen. Tässä kohteessa välitilasta on tullut ehdoton katseenvangitsija!

Vetimien uusiokäyttö

Asiakkaalle oli tärkeää saada vanhan keittiön vetimet myös hänen uuteen keittiöönsä. Tämän ymmärtää hyvin, kun näkee upean keittiökokonaisuuden, johon vetimet sopivat täydellisesti. Sanna halusi keittiöönsä myös tummat kalusteovet, jotka löytyivätkin Keittiömaailman Novartin mallistosta. Ei voisi kuvitellakaan, etteikö vetimiä olisi nimenomaisesti valittu tähän kokonaisuuteen.

Kuvioidut terästasot arkea helpottamaan

Sannan keittiöön valittiin kuvioidut terästasot teräksen väristen kodinkoneiden seuraksi. Vesipisteen yhteyteen tuli Seitsikko -tiskipöytä ja viereiselle seinälle saman tuoteperheen terästaso liesiaukolla. Materiaalina ruostumaton teräs on ikuinen, ja kuviointi antaa sille modernin ulkonäön sekä kätkee pienet jäljet silmältä. Tämä keittiö onkin suunniteltu pitkäikäiseksi ja helppohoitoiseksi. Voi, miten upean tyylikäs se onkaan!

Stala-Keittiömaailma-StalaTex-Savi_03.jpgKuvioitu ruostumaton teräs tekee keittiöstä toiminnallisen ja tyylikkään.

Keittiöprojekti suunnittelijan kertomana

Tutustu keittiöprojektiin videolla, jossa keittiön suunnitellut Anne Hakala kertoo suunnittelun lähtökohdista, toteutuksesta ja lopputuloksesta.

Stala-Keittiömaailma-StalaTex-Savi_04.jpgKeittiömaailman Anne Hakala kertoo videolla suunnittelemastaan putkisaneerauskohteen keittiöstä.

 

Lue lisää:

> StalaTex – Stainless for Life

> Panel -taustalevyt keittiön välitilaan

> Stala Seitsikko -työtasot keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen

> Keittiömaailma – Apua keittiön suunnitteluun

> Consti – Talotekniikkaa pieniin ja suuriin tarpeisiin

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife