Asuntomessut 2023 – messutärpit ja upeimmat kohteet

Vuoden 2023 Asuntomessut järjestetään merellisessä Loviisassa. Messualue on nimetty Kuningattarenrannaksi, joka sijaitsee Loviisan lahden itäisellä rannalla. Merinäköalaa on hyödynnetty kaikissa kohteissa, ja varsinkin omarantaisille tonteille rakennetuissa taloissa näköalat ovat silmiä hiveleviä.

Messujen teema jakaantuu kolmeen: asunto on enemmän kuin koti, valaistuksella on väliä ja merellä on merkitystä. Koti on yhä useammalle etätyöpiste tai yritystoiminnan kotipaikka. Koti voi olla myös lomakeidas, jolloin erillistä mökkiä ei tarvita. Valaistuksella on pyritty luomaan erilaisia tunnelmia ja sillä voidaan myös korostaa haluttuja muotoja ja lisätä turvallisuutta.

Olemme valinneet tähän artikkeliin messutärpeiksi erilaisia ja mieleenpainuvia kohteita.

IMG_2224.JPGLoviisan asuntomessualue sijoittuu meren rannalle.

Kohde 10 Villa Kuningatar

Villa Kuningatar on omistajan itsensä perheelleen suunnittelema Jämerä Kivitalo, jonka terassilla on uima-allas, rannassa venevaja, laituri ja hiekkaranta. Talon sisustus on skandinaavinen, avara ja valoisa, jossa merinäköala on osa sisustusta. Merinäköala onkin haluttu maksimoida mahdollisimman suurilla ikkunoilla. Väreinä sisustuksessa on käytetty valkoista, harmaata, mustaa, puuta, beigeä ja ripauksia myös muita piristäviä värejä, kuten punaista, sinistä ja keltaista.

VillaKuningatar_keittio_03.jpgVilla Kuningattaren keittiö on yksi upeimmista asuntomessukeittiöistä. Huomio kiinnittyy isoon saarekkeeseen, jossa terästaso jatkuu kaappien yli muodostaen pienen aamiaisnurkkauksen. Terästasot Stalan Tailor-made -mallistosta.

VillaKuningatar_keittio_01.JPGUpea valkoinen Poggenpohl-keittiö tuo luxusta koko taloon.

VillaKuningatar_olohuone_VR.jpgUpean merinäköalan näkee talon sisältä usealta sivulta. Alakerran olohuonetta koristaa kaunis Suomen sisustustakan JC borderet Tatiana 997 -takka. Kuva: Asuntomessut

VillaKuningatar_kylppäri.JPGKylpyhuoneeseen on valittu Woodion mustat altaat, kylpyamme ja wc-istuin.

VillaKuningatar_allas.jpgVilla Kuningattaren terassilla olevalta uima-altaalta avautuu upea merinäköala.

Kohde 15 Queen’s Stone

Queen’s Stone on asuntomessujen ainoa täystiilitalo, joka on arkkitehdin omalle perheelleen suunnittelema koti. Talon lisäksi tontilla on myös huvimaja, jota käytetään vierasmajoitustilana.

QueensStone_talo-ulkoa.jpgHarmaa täystiilitalo sopii hyvin kiviseen maastoon.

QueensStone_parveke.jpgMerinäköala on upea lasitetulta parvekkeelta.

QueensStone_keittio_01.jpgMerinäköala tulee myös keittiöön suurien lasiliukuovien ja lattiasta kattoon ulottuvien parvekelasien vuoksi.

QueensStone_keittio_02.JPGTumman keittiön upeus pääsee oikeuksiinsa suuren saarekkeen paksussa kivitasossa (Night Mist, Ylämaan Graniitti Oy). Jykevää yleisilmettä keventää yläkaapiston raidallisen lasiovet. Keittiökalusteet Novart Oy. Teräsaltaat Stalalta.

QueensStone_olkkari.JPGTiilitaloa ei ole haluttu peitellä sisälläkään. Rouheat tiilipinnat koristavat mm. olohuonetta.

Kohde 17 Villa Havet

Villa Havet on rantaan sijoittuva yksitasoinen valkoinen kivitalo, jolla on omaa rantaviivaa runsaat 50 metriä. Talosta on upeat näkymät merelle ja sisustukseen on valittu luxusmaisia yksityiskohtia. Suunnittelun lähtökohtana on ollut saada kaikki irti merellisistä maisemista.

Sisään astuessa ensimmäisenä huomaa eteisaulan kaappien dektonverhoillut ovet. Sama materiaali jatkuu myös muualla talossa. Kohde on sisustettu skandinaaviseen tyyliin. Väreinä on käytetty valkoista, mustaa ja harmaata.

VillaHavet_olkkari.JPGKeraaminen laatta olohuoneen seinällä tuo sisustukseen ylellisyyttä.

VillaHavet_keittio.jpgKeittiön seinäkaapistojen väriksi on valittu musta, jonka vastapainona valkoinen saareke toimii upeasti. Olohuoneen sohva mukailee samaa värimaailmaa.

VillaHavet_makkari.jpgMusta, valkoinen ja harmaa toistuvat koko talossa. Makuuhuoneen seinälle on kiinnitetty 3,2 metriä korkeat laatat. Wau, mikä lopputulos!

VillaHavet_maisema.jpgNäkymä Villa Havetista on messualueen parhaimmistoa. Rantaan on rakennettu 25 neliön erillisrakennus, jota käytetään työ-/kuntoilu- ja vierashuoneena.

Kohde 19 Kuningattarenhelmi

Kuningattarenhelmi on Finnlamellin kaksikerroksinen moderni hirsitalo, jossa merinäköala hyödynnetään kahdessa kerroksessa olevilla isoilla ikkunoilla. Koti on suunniteltu perheen tarpeisiin - tontti ja upea merimaisena huomioiden. Oleskelutilan korkeus saa kodin tuntumaan avaralta ja valoisalta. Myös vaaleat pinnat tuovat tilaan raikkautta. Sisustusta voidaankin pitää skandinaavisena, jossa vaaleus yhdistyy tummaan puuhun.

Kuningattarenhelmi_korkeat-ikkunat.JPGOleskelutila on kahden kerroksen korkuinen, jonka isoista ikkunoista voi ihailla merimaisemia kahdesta kerroksesta.

Kuningattarenhelmi_keittio_05.jpgSisustuksessa on yhdistetty vaaleaa ja tummaa puuta luontevasti.

Kuningattarenhelmi_keittio_03.jpgMuun sisustuksen ollessa vaalea, pääsee tumma Novartin Nordic Nature -tammikeittiö oikeuksiinsa. Keittiö rytmittyy mustilla kodinkoneilla ja altaalla (Stalan musta Combo CEG-50BF -allas).

Kuningattarenhelmi_kylppari.JPGSama värimaailma toistuu myös kylpyhuoneessa.

Kuningattarenhelmi_kodari_01.jpgKodinhoitohuone on valoisa, kuten koko talokin, toistaen vaaleita skandinaavisia sävyjä. Allas Stalan Jazz P-40PT

Kohde 20 Villa Havu

Villa Havu on moderni hirsitalo, jonka sisustuksessa on käytetty paljon vaaleaa puuta. Rakennukset on tehty Honkatalojen painumattomista kuusilamellihirsistä, ja arkkitehtuuri muistuttaa venevajaa pystyrimaverhoiluineen. Sisustuksessa on keskitytty suomalaisuuteen ja kuusen käyttämiseen sisustusmateriaalina.

Päärakennuksen lisäksi kohteesta löytyy erillinen rantasauna sekä sivurakennus, joita käytetään etätyöhön ja vierasmajoittumiseen.

VillaHavu_keittio_KUVA-Asuntomessut.jpgKeittiö on huomiota herättävän kaunis. Tyyliin sopivat keraamiset pinnat tuovat puun rinnalle vaikuttavuutta. Koivuviiluiset keittiökalusteet: Saari-keittiö, tasot: Louhi Stones. Kuva: Asuntomessut

VillaHavu_olkkari.jpgLuonnolliset värit toistuvat koko kohteessa niin seinä- ja lattiapinnoista tekstiileihin ja kivitasoihin.

VillaHavu_kylppari.jpgLouhi Stonesin työstämä keraaminen Laminam:n materiaali löytyy myös wc-tiloista.

Kohde 8 LoviSea

Loviisan asuntomessujen erikoisuutena on kohde numero 8 LoviSea, kelluva talo. Ainutlaatuinen kelluva talo on rakennettu massiivipuuelementeistä kelluvalle perustukselle. Kelluvan talon sisustuksessa on havaittavissa viittauksia merenkulkuun ja laivoihin, kuten esimerkiksi pyöreitä ikkunoita. Sisustus on tehty luonnonläheisillä väreillä. Merinäköalat avautuvat talon sisälle useista ikkunoista – terassista puhumattakaan. Tässä talossa yhdistyy koti ja vapaa-aika mitä parhaimmalla tavalla.

Lovisea_maisema.jpgKelluva talo sijoittuu meren päälle.

Lovisea_nakoala.jpgTaloa kiertävältä terassilta on upeat merinäköalat.

Lovisea_olkkari.jpgKelluvan talon parvelta on merinäköala. Tilaa voi käyttää työ- tai makuuhuoneena. Sisustuksessa on käytetty paljon puuta ja luonnollisia värejä.

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife