Living Kitchen 2017 -messut

Terveiset talvisesta Kölnistä ja Living Kitchen 2017 -messuilta! Kaksi vuotta on vierähtänyt edellisistä Saksan messuista ja nyt oli jälleen aika keittiöalan ihmisten kokoontua yhteen haistelemaan tulevia trendejä, joita alan toimijat ympäri maailmaa olivat tulleet esittelemään. Valtavissa halleissa oli nähtävää ja koettavaa yllin kyllin, kokosimme teille tiivistetyn paketin messujen annista ja ennusteemme Suomeen rantautuvista trendeistä.

Living kitchen fair wooden doors white worktop

Heti alkuun täytyy todeta, että messuilla nähtiin hyvin paljon samaa kuin vuosi sitten Milanossa. Keittiöissä olivat edelleen vallalla tummat sävyt, joita näkyi erityisesti tasomateriaaleissa ja etusarjoissa. Erilaisten ruskean ja harmaan sävyjen rinnalla näkyi keventävinä elementteinä valkoista, vihreää ja puukuoseja. Olipa joukossa muutama psykedeelinen väriyhdistelmäkin, joiden uskon ja toivon jäävän Saksan maalle. Ennustan,  että rouhean luonnolliset ja pehmeät puukuosit löytävät tiensä suomalaisten kuluttajien sydämiin tulevan vuoden aikana.

Colorful kitchen in Köln fair 2017

Wooden kitchen in fair 2017

Keittiöissä näkyi yllättävän paljon avohyllyjä, joista useimmat olivat ihan toimivan oloisia ratkaisuja. Avohyllyt harkittuine tavaroineen ja valoineen loivat keittiöön tunnelmaa ja käyttöergonomiaa. Pienten yksityiskohtien merkitys korostuu edelleen ja keittiöt ovat yhä viimeistellympiä, mikä varmasti lisää laatuvaikutelmaa kuluttajien mielessä.

Kitchen with open shelves

Erilaiset saarekkeet ja niemekkeet pitävät yhä pintansa ja niitä näkyi messukeittiöissä paljon. Jotenkin tuli mieleen, että olisiko jo aika uudistua tällä rintamalla ja keksiä jotakin uutta? Tosin saarekkeissa nähdyt ratkaisut olivat melko käytännöllisiä ja tämä ero onkin Saksan ja Italian messuilla, jossa ulkonäkö on etusijalla toimivuuteen nähden.

Grey and yellow kitchen

Open kitchen in Living kitchen 2017 fair

Kodinkoneissa nähtiin edelleen vetimettömiä uutuuksia, esim. painonapilla avautuvia koneita. Lieteen integroitu liesituuletin oli suorastaan megatrendi, sillä se oli kaikilla merkeillä pääosassa. Ehkäpä kattoon ruuvattavien pömpeleiden aika alkaa olla ohi? Tämä on virkistävä uutuus ja tulee varmasti vaikuttamaan myös suomalaisten keittiöiden yleisilmeeseen tulevina vuosina. Esimerkiksi vanhoihin asuntoihin voi nyt sijoittaa saarekkeen entistä helpommin ja keittiön lay outiin sekä tilasuunnitteluun tulee enemmän mahdollisuuksia.

Stove with integrated hood

Keittiötasoissa nähtiin terästä sekä taso- että allasmateriaalina huomattavasti enemmän kuin kaksi vuotta sitten. Suuret altaat näyttäytyivät useissa keittiöissä, tosin messuilla kaikki on isoa ja näyttävää. Teräksen lisäksi komposiittialtaita näkyi melko paljon. Yhteistä messuilla nähdyille altaille olivat modernit ja aavistuksen pehmeämmät muodot, täysin kantikkaat altaat olivat väistyneet näiden hieman softimpien muotojen tieltä.

Living kitchen big stainless steel sink

Keittiötasoissa pisti silmään niiden ohuus tai erityispaksuus. Messuilla näki paljon hyvin ohuita, 10 – 12 mm tasoja, kun me suomalaiset olemme tottuneet yli 20 mm paksuihin tasoihin. Muissa tasomateriaaleissa näkyi kehitystä pintatekstuurissa ja väreissä, osa kuoseista oli jopa hyvin kangasmaisia. Useimpiin tasoihin altaat oli kiinnitetty altapäin, varsinkin kun kyseessä oli keraaminen tai kivitaso.

Grey thin kitchen worktop

Yhteenvetona voi todeta, että melko luonnollinen, vaikkakin ehkä perinteiseen suomalaiseen makuun tumma värimaailma on nyt vallalla keittiössä. Avohyllyjen osuus keittiöstä on kasvamaan päin ja integroidut koneet ovat entistä suositumpia. Ohuet työtasot teräs- tai komposiittialtaineen haastavat perinteiset paksut laminaattitasot. Harkitut, viimeistellyt yksityiskohdat tekevät ”pisteen iin päälle” uudessa keittiössä.

Living kitchen 2017

Messuterveisin,

Jari Peltonen category manager

Jari Peltonen
Mallistopäällikkö
Stala Oy

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife