Trendit Loviisan Asuntomessuilla 2023

Asuntomessut järjestetään tänä vuonna Loviisan Kuninkaanrannassa. Uusi asuntoalue sijaitsee Loviisan keskustan välittömässä läheisyydessä merellisessä maisemassa. Talot sijoittuvat lomittain rinteisille tonteille, hyvin lähekkäin toisiaan, mutta niin ettei niistä juurikaan näy naapuriin. Talot ovat pääosin kaksikerroksisia, joten näkymät avautuvat upeasti merelle. Piha-alueet ovat maaston mukaan polveilevia. Terasseilla ja kuisteilla on käytetty paljon puuta, rimakaiteita ja -seiniä.

Kokosimme tähän artikkeliin merkittävimmät asumisen trendit Loviisan asuntomessuilla.

Koti, työ ja vapaa-aika saman katon alla

Tämän vuoden asuntomessuilla rakentamisen teemana nousee muuntojoustavuus. Tilat on suunniteltu siten, että ne ovat helposti muunneltavissa esimerkiksi elämäntilanteiden muuttuessa. Tämä on osa ekologista ajattelua, kun ei tarvitse tehdä isoja remontteja tarpeiden muuttuessa.

Piharakentaminen on tämän vuoden asuntomessuilla suuressa suosiossa. Monessa kohteessa saunatuvat, venevajat ja vierasmajat tarjoavat etätyö-, kuntoilu- ja vierasmajoitustiloja.

Kuningattarenhelmi_terassi.jpgKuningattarenhelmen rannastakin löytyy piharakennus.

Merenrantamaisema osana asumista

Monella messujen kodilla on omarantainen tontti, mutta vähintäänkin meri näkyy kaikkien kotien ikkunoista.

Cabin-Havsstrand-maisema.jpgMerimaisema Cabin Havsstrandin terassilta.

Merenranta haluttiin pitää luonnollisena. Omarantaisissa kohteissa on pitänyt huomioida lintujen pesimä- ja kalojen kutualueet. Kasvustoa ja kivikkoja on haluttu suojella ja pitää ne mahdollisimman luonnollisena, myös kasvilajivalinnoilla on pyritty luonnolliseen tulokseen. Rantaviiva on säilytetty rikkonaisena ja rantarakentamisessa on käytetty luonnonkiviä. Puusto on pyritty pitämään alkuperäisenä ja korvaamaan mahdollisesti poistetut yksilöt.

Terassirakentaminen on suuressa suosiossa, ja ne onkin suunniteltu merimaisemaa kunnioittaen.

VillaHavet_maisema_02.JPG

VillaHavet_maisema.jpgVilla Havetin terassinäkymät ovat messujen parhaimmistoa.

VillaKuningatar_allas.jpgVilla Kuningattaren terassilla oleva uima-allas on kolme metriä leveä ja 8 metriä pitkä.

Merimaisemaa on pyritty hyödyntämään jokaisessa kohteessa, ja se onkin tuotu osaksi sisustusta. Monessa talossa merenpuoleinen sivu on täynnä isoja, lattiasta kattoon asti ulottuvia ikkunoita.

QueensStone_parveke.jpgQueen’s Stonen parveketerassilta avautuu upea merimaisema. Terassi toimii oleskelutilan jatkeena.

VillaSten_maisema.jpgMerimaisena toimii Villa Stenin makuuhuoneen sisustuselementtinä.

Cabin-Havsstrand-keittio-maisema.jpgMerimaisena on osa Cabin Havsstrandin keittiön ja olohuoneen sisustusta.

VillaKruunu-kylpparin-maisema.jpgMerimaisema on tuotu myös Villa Kruunun kylpyhuoneeseen.

Valaistus osana elämisen mukavuutta

Messualueen valaistussuunnittelussa on ensisijaisesti pyritty valosaasteen minimointiin. Valaistusta on tehty ihmisten ehdoilla, ei esimerkiksi autojen. Alueella ei ole käytetty korkeita yleisvaloja vaan on mietitty, mitä halutaan valaista ja valo on suunnattu näihin. Suunnittelussa on haluttu mahdollisimman hyvin ympäristöön sopiva valaistusmaailma, ja mietitty, miltä valaistus näyttää historiallisesta Loviisan alakaupungista.

Valaistussuunnittelussa on ajateltu myös lepakoita, joille ranta on tärkeä metsästysalue. Valaistus on suunniteltu epäsuoraksi ja himmennettäväksi, jotta se häiritsisi eläimiä mahdollisimman vähän.

Neutraalit värit sisustuksessa

Asuntomessujen sisustuksissa suositaan neutraaleja värejä. Vaaleaa ja tummaa puuta, valkoista, mustaa, harmaata sekä vihreää on käytetty paljon. Trendinä on marmori- ja kivipintojen runsas käyttö sisustuksessa.

Kuva 33.jpgVilla Kungenin keittiössä marmoripinta on näyttävästi esillä. Kuva: Novart

Kuva 17.jpgVilla Havetin eteisaulan kaapiston ovet ovat Dektonverhoillut. Kuva: valmistaja

Kuva 14.jpgMarmoripinnat jatkuvat myös wc-tiloissa. Kuva: valmistaja

VillaHavu_olkkari.jpgVilla Havussa luonnonläheinen värimaailma hallitsee koko sisustusta.

VillaHavu_kylppari.jpgVilla Havun kylpyhuoneen väritys on neutraali, kuten muidenkin huoneiden.

Kuva 21.jpgKuningattarenhelmen vanhempien makuuhuoneen tunnelma koostuu vaaleista sävyistä, värinä Hiekka. Kiintokalusteet ovat Novartin mallistosta. Kuva: Novart

Kuva 22.jpgKuningattarenhelmen kodinhoitohuoneen kokonaisuus on skandinaaviseen tyyliin valkoisen sävy Huurre. Allas Stalan Jazz P-40P. Kuva: Novart

Kuva 6.jpgCabin Havsstrandin kodinhoitohuoneen ovimallina on melamiini värissä Hiekka ja tasona helppohoitoinen ja kestävä laminaatti, väri antiikkitammi. Allas Stalan Essent CEG-E40B. Kuva: Novart

Kuva 7.jpgCabin Havstrandin kylpyhuoneen ja wc-tilojen ovimallina on melamiini värissä Hiekka ja tasona Silestone Coral Clay suede. Kuva: Novart

Kuva 11.jpg
Queen’s Stonen kylpyhuoneessa ja wc-tiloissa materiaali on melamiinia, sävynä hiiltynyt puu. Kuva: Novart

Kuva 34.jpgVilla Kungenin makuuhuoneen kalusteiden ovissa on harmaa supermattalaminaatti mustilla lippavetimillä. Kiintokalusteet ja kuva: Novart

lilla hygge loviisa asuntomessut 2023 20.jpgVihreä väri on tämän vuoden asuntomessukohteissa suosiossa, kuten tässä Lilla Hyggen eteisaulassa. Kuva: Asuntomessut

20230707_144056.jpg
Vihreää käytetään paljon myös seinäpinnoilla. Tässä esimerkki Linnatuulen makuuhuoneesta.

WisdomHouse.jpgVihreää väriä voi hyvin yhdistää myös puuhun, kuten tässä Finnlog Wisdomhousen hiljentymishuoneessa.

IMG_20230707_145257_HDR.jpg
Vihreä yhdistyy luonnonläheisiin väreihin myös tekstiileissä kohteessa Lilla Hygge

Teksti: Stala sekä Maija-Riitta Mustonen

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife