Trendiraportti Stockholm Furniture & Light -messuilta

Värien sinfoniaa sisustuksessa ja kalusteissa

Stockholm Furniture & Light Fair -messut järjestetään joka helmikuu Tukholmassa. Sinne suunnistavat kaikki itseään kunnioittavat sisustusalan ammattilaiset verkostoitumaan ja katsomaan alan uutuuksia. Stala oli mukana Sisustustoimittajat ry:n seminaariristeilyllä ja tietysti myös messuilla haistelemassa uusia tuulia.

Yllätyimme positiivisesti rohkeasta värien käytöstä - olkoonkin, että messut olivat enemmän ammattimessut ja osa kalusteista suoraan julkispuolelle suunnattuja. Emme voineet olla miettimättä kuinka paljon miellyttävämpää olisi asioida vaikkapa värikkäästi sisustetussa sairaalassa tai virastossa.

Sthlm-fair-purple-chair-burgundy-sofa.jpg

Sthlm-fair-yellow-wall-purple-chairs.jpg

Hempeitä pastellisävyjä ja pehmeitä muotoja

Messuilla nähtiin paljon eri pastellisävyjä joko keskenään sommiteltuna tai yhdistettynä vahvempiin sävyihin. Kalusteiden muodot olivat huomattavasti aiempia vuosia pehmeämpiä, jopa pulleita.

Sthlm-fair-pastel-round-chairs.jpg

Sthlm-fair-rosa-chair-mauve-wall.jpg

Sthlm-fair-living-room-round-shapes.jpg

Oranssinpunaista dramaattisilla tehosteilla

Materian osasto ei pettänyt tänäkään vuonna. Viidakkoteeman ryydittämällä osastolla oli kauniita kalusteita tummilla yksityiskohdilla maustettuna.

Merkillepantavaa oli myös se, että punaisen ja oranssin sävyt olivat kirkastuneet ja voimistuneet viime vuodesta, jolloin "sukkahousujen ja sisäelinten" sävyt olivat voimakkaasti edustettuina.

Sthlm-fair-Materia-colorful-stand.jpg

Sthlm-fair-Materia-jungle-theme.jpg

Luontoteema edelleen vahvasti esillä

Kukat, kasvit ja eläimet näkyivät monilla osastoilla tapeteissa, kattauksissa ja somisteissa. Värikkäät, rönsyilevät kukkakimput ja hillityt heinät eivät näytä trendien osalta hiipumisen merkkejä.

Sthlm-fair-garden-party-green-wall.jpg

Sthlm-fair-jungle-parrot-wallpaper.jpg

Sthlm-fair-pale-pink-sofa-flowers.jpg

Sthlm-fair-wooden-chairs-flower-decorations.jpg

Terrazzon suosio laajenee laatoista ja tasoista kalusteisiin

Jo pitkään muodissa ollut terrazzo näkyi messuilla osana kalustusta. Sävyt olivat tällä kertaa melko hillityt; musta-valkoista ja luonnonläheisiä sävyjä näkyi eniten.

Sthlm-fair-terazzo-ponies-black-and-white.jpg

Sthlm-fair-terrazzo-black-white.jpg

Vaaleaa puuta pohjoismaiseen makuun

Oli meille hillitystä tyylistä pitävillä skandinaaveille myös yksinkertaisempaa tyyliäkin tarjolla. Vaalea puu päihitti selvästi tummat sävyt, joten on mielenkiintoista seurata minkälaisia sävyjä Milanon messuilla tänä vuonna esitellään!

Sthlm-fair-pink-wall-wooden-cabinet.jpg

Sthlm-fair-String-shelves-light-wood.jpg

Sthlm-fair-Vieser-stand-dry-flower-bouquet.jpg

Sthlm-fair-wooden-shelves.jpg

Sthlm-fair-natural-materials-collage.jpg


Uskaltaisinko valita hieman rohkeammin?

Jos räväkät värivalinnat eivät ole aivan "se oma juttu", kannattaa kuitenkin pohtia miten meidän suomalaisten koteihin saataisiin lisää tunnelmaa ja värejä. Kannustamme seuraavan kerran remonttia tehdessä valitsemaan kahden vaihtoehdon välillä sen rohkeamman

Esimerkiksi keittiön välitilan laatoitus, värikäs sohva tai näyttävä valaisin antavat tilaan ryhtiä ja rytmiä. Lisäksi pienemmät sisustushankinnat on helppo uusia mikäli oma sisustusmaku muuttuu vuosien saatossa.

Sthlm-fair-wall-tiles-inspiration.jpg

Sthlm-fair-red-armchair.jpg

Seuraava sisustus- ja keittiöalan trendipläjäys siirtyi eteenpäin, mahdollisesti kesäkuulle. Pysy siis kuulolla kun raportoimme Euroopan sisustus- ja keittiötrendit Milanosta! Tiimimme vierailee tuolloin Salone del Mobile ja Eurocucina-messuilla, joten tiukkaa asiaa on taas luvassa kuvien kera.

Värikkäin kevätterveisin,
Stalan markkinointitiimi
Merja & Sanna

Sthlm-fair-yellow-flowers-wooden-table.jpg

LUE LISÄÄ:

Kouvolan asuntomessujen keittiötrendit
Helsinki Design Weekin helmet 
Upea keittiöremontti 50-luvun henkeen

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife