Rivitaloasunnon keittiöremontti toteutettiin rohkeasti terästä käyttäen

Toisinaan sitkeys ja määrätietoisuus palkitaan uniikilla ja upealla lopputuloksella. Näin kävi myös Espoolaisen pariskunnan keittiöremontissa, joka toteutettiin 90-luvun lopun rivitaloasuntoon. Tässä keittiökohteessa Stala pääsi näyttämään teräksistä osaamistaan ja teräksen mahdollisuuksia.

Heti asuntoon astuessa huomio kiinnittyy rauhalliseen merinäköalaan. Kevättalven valo tulvii sisään suurista ikkunoista ja leikkii teräksen pinnoilla. Teräspintaa tämän kohteen keittiöstä löytyykin poikkeuksellisen paljon ja vieläpä harvinaisemmista sovelluksista, kuten saarekkeesta leijuvine tasoineen sekä teräksisine ovineen. Toteutus ja kokonaisuus on vaikuttava ja siihen ei voi olla ihastumatta. Edelläkävijöiden tie ei aina ole mutkaton ja tämäkin upeus on vaatinut päättäväisyyttä ja uskoa omaan näkemykseen.

tala_terässaareke_kalusteovet_01.jpgHarmoniseen lopputulokseen ei voi olla ihastumatta

Vahva oma näkemys

Aiemmankin keittiön toteutuksessa oli käytetty terästä näyttävästi ja esimerkiksi Ingo Maurenin suunnittelema Scooper -kattovalaisin oli inspiraation lähteenä. Inspiraatiota ja ideoita haettiin myös mm. sosiaalisesta mediasta ja ulkomaan matkoilta. Sen verran harvinainen on kokoteräksinen saareke, että esimerkit siihen löytyivät lähinnä newyorkilaisen ja kööpenhaminalaisen suunnittelijoiden töistä. Pariskunnalla oli yhtenevä, vahva esteettinen näkemys teräksen käytöstä. Perhepiirikin pääsi osaksi keittiösuunnittelua ja yhdessä äänestettiin mm. siitä, valitaanko toteutukseen harjattu vai kirkas teräs. Näytekappaleet lopulta ratkaisivat tämän valinnan, sillä kirkas teräs heijasti valoa todella paljon eikä siihen voinut suunnata valoa suoraan. Kirkas teräs on myös harjattua versiota naarmuuntumisherkempi.

Keittiö lähiyleiskuva.JPG
25 vuotta vanha, päivitystä kaipaava keittiö. Teräspintaa oli käytetty melko runsaasti jo aiemmin, esimerkiksi korkeissa sivuseinissä, saarekkeessa sekä kattovalaisimessa.

Rohkea visio vaatii rohkeat toteuttajat

Visio keittiöstä oli vahva - sitten puuttui enää toteuttamisen mahdollistaja. Toimittajan löytäminen ei ollut aivan yksioikoinen asia, mutta vihdoin Blau valikoitui yhteistyökumppaniksi. Matkalla törmättiin keittiötoimittajien väittämiin, ettei noin leveää teräslevyä ole edes saatavilla ja jopa ennakkoluuloja koko teräksiseen saarekkeen mielekkyydestä. Ennakkoluulot teräksen kylmyydestä, kliinisyydestä ja sairaalamaailmaan liitetyistä mielikuvista kirvoittivat kommentteja, kuten ”Ette kai te sellaista halua?”. Teräksen tilalle ehdotettiin vahvasti esimerkiksi paksua kivitasoa.

Teräksinen työtaso on monelle jo tutumpi tuote, mutta tähän keittiöön sekin haluttiin räätälöidyin ratkaisuin. Takalista haluttiin saumattomana ja siististi taivutettuna, lisäksi altaan tuli olla riittävän suuri. Näihin toiveisiin Stala pystyi vastaamaan vahvalla teräsosaamisellaan.

tala_terässaareke_kalusteovet_02.jpgTason 20 cm korkea takanosto ja maalattu välitila ovat olleet oikein positiivinen yllätys ja toimiva yhdistelmä. Teräksinen taustalevy kestää roiskeita, on huoleton ja helppo pyyhkiä.

Lopussa kiitos seisoo

Kun yhteistyökumppanit sitkeän etsinnän jälkeen löytyivät, pääsi remontti alkamaan. Ihan kivuttomasti ei sekään sujunut ja valmistumisen venyessä paikallinen lounasravintola ja parvekkeella irtoliedellä kokkaaminen tulivat tutuiksi. Sitkeys ja omista visioista kiinnipitäminen palkittiin lopulta huolettomalla, helposti puhdistettavalla keittiöllä, jossa on todella nautinto laittaa ruokaa.

tala_terässaareke_kalusteovet_04.jpg
Myös aamiaiskaapin alahylly on teräksestä. Siinä on huoletonta esimerkiksi keittää kahvit, kun roiskeita ei tarvitse pelätä.

Saareke on todellinen monitoimipiste. Siinä on runsaasti lasku- ja työskentelytilaa ja teräksiset ovet kätkevät taakseen toimivat säilytysratkaisut. Tämän lisäksi saareke on myös tärkeä seurustelupaikka illanistujaisissa ja siitä on näppärä tarjoilla alkupalat & -drinkit.

tala_terässaareke_kalusteovet_05.jpgTeräksisestä saarekkeesta on muodostunut kodin sydän ja sen ääreen kokoontuu niin oma perhe kuin vieraatkin.

tala_terässaareke_kalusteovet_06.jpg
Saarekkeen leijuva taso oli puhtaasti esteettinen valinta ja siihen saatiin idea ulkomailta.

tala_terässaareke_kalusteovet_07.jpgTeräs yhdistettynä puuhun ja vaihtuvaan luonnonvaloon on kaukana kylmästä kliinisyydestä.

Vaiherikas keittiöremontti saatiin kunnialla päätökseen, ja vihdoinkin on päästy nauttimaan toimivasta ja ihastuttavasta keittiöstä. Remontti jatkuu, mutta onneksi se tärkein on valmis.

tala_terässaareke_kalusteovet_03.jpg

Lue lisää:

> Stala Tailor-made -terästasot

> Stala Etusarjat

> Keittiötoimittaja Blau

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife