Stalan muotoilu sai kansainvälisen tunnustuksensa

Red Dot -kilpailu keräsi tänä vuonna lähes 8000 hakemusta ympäri maailmaa. Näistä parhaimmat palkittiin kunnioitetulla Red Dot Winner -palkinnolla. Stalan kuvioidut ruostumattomat teräspinnat, StalaTex, saivat Red Dot -palkintonsa kesäkuun 19. päivänä 2023 Essenissä Saksassa.

Red Dot Certificate.jpg

Red Dot Design Museo

Red Dot Design Museon näyttely koostuu laajasta valikoimasta tuotteita roboteista, kahvikoneista ja huonekaluista kattoon ripustettuun autoon. Yli viidessä kerroksessa ja reilun 4000 neliömetrin alueella oleva näyttely esittelee tuotteita, jotka on palkittu kansainvälisten asiantuntijoiden muodostaman tuomariston toimesta yhdessä maailman suurimmista muotoilukilpailuista - Red Dot Design Awardissa.

Red Dot Design Museum.jpg

Stalan kehittämä kuvioitu ruostumaton teräs, StalaTex, on esillä Red Dot Design Museossa Essenissä.

StalaTex.jpg

Red Dot Design Award myönnettiin kahdelle StalaTex -mallistolle, jotka ovat suunnitelleet Gert Wingårdh ja Matti Klenell yhdessä Stalan kanssa.

Label on the wall.jpg

Arvovaltainen tuomaristo

Red Dot Design Award Jury koostuu noin 50 kansainvälisestä asiantuntijasta, jotka testaavat, keskustelevat ja arvioivat jokaisen työn erikseen. Hyvä muotoilu on monipuolista, ja tuotteen on voitettava Red Dot -tuomaristo useilla tasoilla. Tätä varten sen on yhdistettävä neljä hyvän suunnittelun ominaisuutta:

  • Toiminnan laatu: Mitä tarkoitusta tuote täyttää?
  • Viettelyn laatu: Onko tuote esteettisesti vakuuttava?
  • Käytön laatu: Onko tuote selkeä ja helppokäyttöinen?
  • Vastuullisuuden laatu: Onko tuote vastuullinen tai kestävä?

Red Dot Jury.jpg
Kuva: Red Dot

> Lue lisää tuomaristosta ja arviointiprosessista.

Red Dot -palkinnon voittanut tiimi

Kuten aina, menestys ei synny yhden henkilön toimesta. Niin myös tässäkin tapauksessa. StalaTex -mallistoja on ollut suunnittelemassa, kehittämässä ja kilpailuun osallistumassa laaja joukko ihmisiä niin Stalalta kuin partnereidemmekin puolelta. Kiitos ja kunnia kuuluukin koko joukolle Wingårdhsin, Klenellin ja Stalan ehdottomia tähtiä! Koko tiimin puolesta Red Dot -palkintoseremonioihin osallistuivat ja sertifikaatin noutivat Stalan Pasi Härkönen, Jari Peltonen ja Anne Kanervo.

TeamStala.jpg

Katso Pasi Härkösen terveiset Red Dot Design Museosta alta.

Lue lisää:

> Stainless Steel Sheet Collection StalaTex Red Dot-sivuilla

> Stala voitti Red Dot Award: Product Design 2023 -palkinnon kuvioiduilla ruostumattomilla StalaTex-teräspinnoillaan

> Wingårdhs kollektion med Stala tilldelas Red Dot Award

Stala

Stala Oy on suomalainen muotoiluyritys, joka suunnittelee, valmistaa ja markkinoi innovatiivisia ratkaisuja funktionaalisiin kodin tiloihin. Osaamisemme ydinaluetta on ruostumattoman teräksen, skandinaavisen muotoilun ja käytännöllisyyden yhdistäminen. Valmistamme Lahden tehtaallamme tuotteita, joilla on Avainlippu- ja Design from Finland -merkit. StalaTex™-kuvioidut ruostumattomat teräspinnat on palkittu kansainvälisesti arvostetuilla palkinnoilla Green GOOD DESIGN ja Red Dot: Product Design. Stala on syyskuusta 2020 lähtien ollut osa Kovinoplastika Lož Groupia. www.stala.fi

Red Dot Design Award

Muotoilukentän monimuotoisuuden huomioiva Red Dot -palkinto jaetaan kolmessa palkintosarjassa: Red Dot Award: Product Design, Red Dot Award: Brands & Communication Design ja Red Dot Award: Design Concept. Red Dot Award on yksi maailman suurimmista muotoilukilpailuista, ja siihen osallistuu vuosittain noin 20 000 tuotetta. Muotoilupalkinto jaettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1955, ja 1990-luvulla Red Dotin toimitusjohtaja, professori Peter Zec kehitti kilpailulle sen nimen ja brändin. Siitä lähtien Red Dot -palkinto on ollut kansainvälisesti arvostettu ja tavoiteltu tunnustus erinomaisesta muotoilusta. Palkinnon saajat esitellään Red Dotin vuosikirjoissa, museoissa ja verkkosivuilla. www.red-dot.de

 

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife