Stala Oy:n Seitsikko -tiskipöydille ja välitilalevyille on myönnetty Avainlippu -merkki

Avainlippu_600x400px_FI.jpg

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt lahtelaisen Stala Oy:n Seitsikko -tuoteperheelle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetusta tuotteesta. Avainlipun ovat saaneet asiakasmitoitetut ruostumattomasta teräksestä valmistetut Seitsikko-tiskipöydät, työtasot ja välitilalevyt.

Stala Oy, STAinless LAhti, sai alkunsa 1972 yrityksen ensimmäisten tuotteiden ollessa nimenomaan tiskipöytiä ja nyt lähes 50 vuotta myöhemmin niiden kehitys jatkuu edelleen. Nykyisin tiskipöydät ovat pääosin asiakasmitoitettuja, jolla mahdollistetaan nopea asennettavuus kohteessa, kestävyys käytössä ja ylipäätään materiaalien tehokas käyttöaste.

Stalan tiskipöytien ja välitilalevyjen pääraaka-aine on Outokummun valmistama ruostumaton teräs, jossa kierrätysaste on maailman huippuluokkaa, ollen jopa 90 %. Ruostumattomasta teräksestä valmistettujen tuotteiden vastuullisuutta lisää suuren kierrätysmateriaaliosuuden lisäksi tuotteiden todella pitkä käyttöikä ja täydellinen kierrätettävyys, kun tuote aikanaan poistetaan käytöstä.

Vuonna 2019 Stala lanseerasi ensimmäisenä maailmassa laserkuvioidut StalaTex -tuotteet juuri Seitsikko -tiskipöytiin, -tasoihin ja -välitilalevyihin. Ensimmäisen StalaTex -malliston suunnittelijana toimi Harri Koskinen. Stalan kehitystyö tiskipöydissä on siivittänyt tuoteryhmän jopa yli 20 % kasvuun viimeisen neljän vuoden aikana ja kasvukäyrä on koko ajan ylöspäin StalaTexin yleistyessä niin projektirakentamisessa kuin yksittäisissä kuluttajienkin keittiöhankkeissa.

Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Merkki voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa. Lisäksi suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Stalan Seitsikko -tuoteperheen kotimaisuusaste on yli 80 %.

- Avainlippu -merkki kertoo Stalan suuresta panostuksesta Lahden tehtaalla valmistettaviin, pohjoismaisilla markkinoilla tärkeisiin tiskipöytiin, joita Stala toimitti asiakkailleen vuonna 2020 jopa 97,5 % toimitusvarmuudella. Asiakasmitoitettuja tiskipöytiä voi kuka tahansa suunnitella Stala Designer -suunnitteluohjelmalla, jolla yli miljoona variaatiota ovat helposti ja nopeasti hahmotettavissa. Aikataulu tilauksesta tuotteen saapumiseen Pohjoismaissa on maksimissaan 10 työpäivän luokkaa, joten Stalan toimintaa voi kuvailla hyvin tehokkaaksi omalla markkina-alueellaan, toteaa Stalan toimitusjohtaja Pasi Kallio.

Avainlippu-merkki tunnetaan Suomessa erittäin hyvin. Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan käytännössä kaikki yrityspäättäjät ja kuluttajat tuntevat Avainlipun. Suomalaisista suurin osa (75 %) on myös sitä mieltä, että Avainlippu vaikuttaa ostopäätöksiin positiivisesti ja noin puolet suomalaisista yhdistää Avainlippu-merkkiin vastuullisuuden.

- Avainlippu -merkillä haluamme viestiä suomalaisesta valmistuksesta, osaamisesta sekä Suomessa työllistämisestä. Pidämme vastuullisia arvoja toimintamme tukipilareina, jotka sisältävät niin hyvinvoinnin edistämistä, yritysetiikkaa, hiilijalanjäljen pienentämistä kuin tehokasta resurssien käyttöäkin. On ollut ilo huomata, että myös asiakkaamme pitävät Stalaa hyvin vastuullisena yrityksenä, kertoo Stalan markkinointipäällikkö Anne Kanervo.

Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu toteaa, että kotimaisen tuotteen hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja vastuullisena arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

Lisätietoja

Pasi Kallio, toimitusjohtaja, Stala Oy, puh. 044 750 8444, pasi.kallio@stala.com

Anne Kanervo, markkinointipäällikkö, Stala Oy, puh. 040 652 6165, anne.kanervo@stala.com

Reetta Mentu, markkinointipäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, puh. 050 561 5030, reetta.mentu@suomalainentyo.fi

 

Stala on suomalainen muotoiluyritys, joka suunnittelee, tuottaa ja markkinoi innovatiivisia ratkaisuja toimiviin kodin tiloihin. Osaamisemme ydin on kyvyssä yhdistää ruostumaton teräs, suomalainen muotoilu sekä ymmärrys elämästä. Lahdessa sijaitsevalla tehtaallamme valmistamme Design from Finland- ja Avainlippu -merkillä varustettuja tuotteita, joita ylpeydellä viemme myös useisiin eri vientimaihin. www.stala.fi

Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlippua kantaa yhteensä yli 4500 tuotetta, tuoteryhmää tai palvelua. www.suomalainentyo.fi/yrityksille/avainlippu/

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia merkkejä ja vaikuttaa ostopäätöksiin, jotta työpaikat säilyvät ja uusia syntyy. www.suomalainentyo.fi

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife