Stala juhlii puolivuosisataista historiaansa suomalaisena muotoilutalona

Vuonna 2022 Stala viettää 50-vuotisjuhliaan tuomalla markkinoille korkealaatuisia ratkaisuja, jotka vahvistavat yrityksen asemaa alansa johtavana designtoimijana.

Stala 50v_artikkeliin_700px.jpg

Vuosi oli 1972. Yhdysvaltain presidentti Richard Nixon vieraili Kiinan pääministerin Zhou Enlain luona Pekingissä. David Bowie julkaisi Ziggy Stardust -menestysalbuminsa. Suomessa presidenttinä oli Urho Kekkonen. Lahdessa Reino Rajamäki osti Upo Oy:ltä keittiötasojen valmistusliiketoiminnan. Näin syntyi Stala, jonka nimi tulee sanoista Stainless ja Lahti.

Innovaatio ja design yrityksen peruspilareina

”Stala on koko 50-vuotisen olemassaolonsa ajan ollut innovatiivinen designyritys”, sanoo toimitusjohtaja Pasi Härkönen. ”Menestyksemme perustuu korkeaan suomalaiseen ammattitaitoon, toimivaan muotoiluun ja laadukkaisiin tuotteisiin. Kaiken toimintamme keskeisenä tavoitteena on tuottaa parhaat ratkaisut asiakkaillemme.”

Stalan erikoisalana on aina ollut ruostumattomien terästasojen, tiskialtaiden ja postilaatikoiden suunnittelu ja valmistus. Pohjoismainen muotoilu on saavuttanut mainetta kaikkialla maailmassa niin teollisuus- kuin kotitaloustuotteissakin, ja Stala on ollut mukana tässä kehityksessä. Kaunis ja toimiva muotoilu on kuulunut ja tulee jatkossakin kuulumaan Stalan tuotteiden tärkeimpiin ominaisuuksiin.

Vuonna 2020 yrityksen historiassa tapahtui suuri muutos, kun Alveus-brändin omistaja Kovinoplastika Lož Group osti Stalan. Sekä Stala että Alveus valmistavat huippulaatuisia pesualtaita ja niihin liittyviä varusteita, mutta yrityksillä on myös toisiaan täydentäviä vahvuuksia. Stala on ruostumattoman teräksen asiantuntija. Alveus puolestaan hyödyntää toiminnassaan monipuolisesti mm. komposiittimateriaaleja ja karkaistua lasia.

Kestävää kehitystä seuraavat 50 vuotta

Stala korostaa kestävän kehityksen tärkeyttä. Kestävän kehityksen lisääminen on yksi modernin yhteiskunnan megatrendeistä, jonka merkitys kasvaa jatkuvasti. Stala on sitoutunut edistämään henkilöstönsä hyvinvointia, käyttämään resursseja tehokkaasti, pienentämään toimintansa hiilijalanjälkeä sekä harjoittamaan eettistä ja vastuullista liiketoimintaa.

”Olen ylpeä Stalan historiasta ja katson innostuneena tulevaisuuteen”, Härkönen sanoo. ”Nojaamme myös seuraavalla puolivuosisadalla samoihin tukipilareihin, joilla olemme tuottaneet parhaimpia ratkaisuja asiakkaillemme tähänkin asti, eli laatuun, korkeaan ammattitaitoon, muotoiluun ja teknologiaan. Tuomme valikoimiimme myös innovatiivisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. Odotan innolla, että pääsemme tänä vuonna jakamaan monia jännittäviä asioita nykyisten ja uusien kumppaneidemme kanssa.”

Osoitteessa www.stala.fi voit tutustua Stalan 50-vuotiseen historiaan sekä siihen, miten aiomme parantaa tulevaisuuden keittiökokemusta.

 

Kohokohtia Stalan historiassa

1972 – Stala perustetaan Lahdessa.

1974 – Suurkeittiökalusteissa tarvittavien ruostumattomien teräsputkien valmistus alkaa.

1980 – Kotitalouksien jätteenkäsittelyä tehostavat EkoLine-jätteenlajittelujärjestelmät otetaan tuotevalikoimaan.

1983 – Keittiötasojen valmistuksesta ylijääneestä ruostumattomasta teräksestä aletaan valmistaa postilaatikoita.

1986 – Lean-filosofian oppeja ryhdytään soveltamaan kaikissa yrityksen prosesseissa muodostuvan hukan vähentämiseksi.

1990 – Suomen Laatuyhdistyksen laatupalkinto.

1992 – Työtasojen vientimyynti alkaa.

1994 – Ympäristöjärjestelmä otetaan käyttöön.

2000 – Työtasoihin ja ruostumattomiin teräsputkiin liittyvä liiketoiminta jakautuu kahdeksi yritykseksi, Stala Oy:ksi ja Stalatube Oy:ksi.

2016 – Skanska palkitsee Stalan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesta tiskiallaspakkauksesta.

2019 – StalaTex™ -kuviopinnat lanseerataan, sekä sen kemikaalivapaa ja energiatehokas valmistus aloitetaan.

2020 – Stala julkaisee yrityksen sitoutumisesta kertovat kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteensa.

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife