Uniikki StalaTex
• Tason paksuudet 20/30/40 mm
• Uniikit StalaTex-kuosit tasoihin ja taustalevyihin
Huippukokki ja food designer Linnea Vihonen oli unelmoinut oman keittiön remontista jo pitkään. Hänelle uudessa keittiössä tärkeimpiä saavutettavia asioita olivat runsas säilytystila, laadukkaat keittiölaitteet ja erinomaiset keittiön työtasot. Ravintolamaailmasta tulleena hän halusi ehdottomasti, että oman keittiön työtasot ovat ruostumatonta terästä. Ravintoloiden lisäksi Linnea on koko kansan tuttu tv-kasvo ruokaohjelmista Kokkisota, Mitä tänään syötäisiin sekä Maalla, merellä ja lautasella.
Kaunis musta keittiö terästasoilla on myös käytännöllinen.
Syitä terästasojen valintaan olivat niiden puhtaanapidon helppous, hygieenisyys sekä teräspinnan käyttäytyminen leivonnassa. Teräspinta antaa kivasti kitkaa taikinalle, kun sitä vaivaa pöytää vasten, kertoo Linnea. Tämä on tärkeää leipomisesta pitävälle kokille.
”Valitsin itselleni kuvioidun terästason, koska siinä ei naarmut erotu. Kyllähän terästasolle, kuten mihin tahansa tasoon tulee aina välillä pieniä jälkiä, mutta kuvion takia niitä ei juurikaan näe. Tykkään tasojen visuaalisuudesta, helppohoitoisuudesta ja käytännöllisyydestä todella paljon.”, kertoo Vihonen.
Linnea valitsi Stalan kuvioitujen teräspintojen mallistosta Gert Wingårdhin suunnitteleman GW03 -kuosin. Tässä kuosissa pintaa hyväilee käsin piirrettyjen viivojen rytmikäs jono, mikä etäisesti muistuttaa käsin rappausta.
Linnean keittiön kaikki työtasot ovat Stalan kuvioitua terästä Gert Wingårdhin suunnittelemasta Trace-mallistosta.
Katso videolta Linnean itsensä kertoma tarina hänen keittiöremontistaan sekä valintojensa taustoista. Videolla huippukokki valmistaa vegaanisen ruokaluomuksen mustakaalista ja melonista, jonka reseptin löydät alta.
Mustakaali hienontuu helposti Stalan puisella leikkuulaudalla SET-2. Hyvän ja tukevan leikkuulaudan ansiosta ruoanlaitto on paljon mukavampaa, kertoo Linnea.
(2-3:lle)
150g mustakaali
4 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljy
1/2 tl sormisuolaa
1/2 sitruunan mehu
1 rkl tummaa seesamiöljyä
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
1/2 cantaloupemeloni
1 mango
1/2 avocado
kourallinen basilikaa
1/2 sitruunan kuoriraaste
pala parmesaania
mustapippuria myllystä
Pese ja hienonna mustakaali. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää mustakaali sekä valkosipuli.
Paista noin viisi minuuttia, kunnes kaali on pehmeää ja läpikuultavaa.
Mausta suolalla, sitruunamehulla, seesamiöljyllä ja paahdetuilla seesaminsiemenillä. Sekoita.
Kuori ja paloittele hedelmät. Nosta hedelmät lämpimän mustakaalin päälle.
Viimeistele raastamalla päälle sitruunankuorta, parmesaania, rouhi mustapippuria myllystä ja ripottele päälle basilikanlehtiä.
Koristele halutessasi syötävillä kukilla.
Pese mustakaali. Hyvänä apuvälineenä tässä toimii Stalan silikonilävikkö SET-1.
Paista mustakaalia ja valkosipulia noin viisi minuuttia, kunnes kaali on pehmeää ja läpikuultavaa.
Kuori ja paloittele hedelmät. Nosta ne lämpimän mustakaalin päälle.
Paistettua mustakaalia, mangoa, melonia, parmesaania ja sitruunaa. Värikästä, herkullista, mutta myös erittäin kaunista. Ai että!
> Linnea Vihonen - elämysvisiönääri
> StalaTex – Stainless for Life
> Friends of Stala – suunnittelijat StalaTex -mallistojen takana
> Gert Wingårdhin Trace -mallisto
> Kuinka Trace -malliston syntyi? Gert Wingårdh malliston takana