Uniikki hirsitalo luonnon keskellä

Kapea hiekkatie mutkittelee utuisten peltojen keskeltä kohti vanhan sammaleisen kuusimetsän laitaa. Ensimmäisenä vastassa on jo parhaat päivänsä nähnyt puutalo. Hieman peremmältä pihapiiristä löytyy valtavin ikkunoin varustettu uusi, kompakti hirsitalo. Hiekkaharjun etelärinteeseen rakenteilla oleva uniikki, itsesuunniteltu hirsitalo kuuluu kolmihenkiselle perheelle, joka tosin pian täydentyy toisella lapsella.

Tässä Varsinais-Suomen maaseudulla sijaitsevassa kohteessa kaikki tuntuu täydellisen harkitulta ja jokainen yksityiskohta tarkoin mietityltä - aina sijainnista säilytysratkaisuihin ja materiaalivalintoihin. Tapio ja Meri etsivät kriteereihinsä sopivaa tonttia reilun neljän vuoden ajan, kunnes kyseinen autioinut vanha tila löytyi. Ostopäätös taidettiin tehdä jo hiekkatien varrella, ennen perille pääsyä. Tontti on täysin omassa rauhassa, kuitenkin palvelujen läheisyydessä.

Tapio on itse suunnitellut tämän kompaktin, 74 neliöisen lapsiperheen talon. Suunnittelu rakentui vahvasti maisemien ehdoilla ja sisällä tunteekin olevansa metsän siimeksessä. Suuret ikkunat avautuvat joka suuntaan ja ulos näkee aivan kaikkialta.

Tailor-made_hirsitalo_keittio05.jpg

Tapio on suunnittelun lisäksi pitkälti itse myös rakentanut tämän loppuelämän kodin. Vaikka neliöt kuulostavat pieniltä, on toteutus hämmästyttävän avara ja tilava. Tavaroille ja toiminnoille on jokaiselle tarkoin mietityt paikkansa eikä hukkaneliöitä ole yhtään. Kodin on tarkoitus toimia niin lapsiperheen arjessa kuin tulevaisuudessakin kahdelle hengelle.

Keittiöllä on suuri rooli ja näkyvä paikka, joka ei toki ole sattumaa. Keittiö, WC sekä kylpy- ja kodinhoitohuoneet on sijoitettu toisiaan vasten, mikä on mahdollistanut vesitoimintojen sijoittamisen yhteen nippuun. Näin ollen vesiputkien jäätymisen mahdollisuus on minimoitu ja tulevaisuudessa mahdolliset korjaustoimenpiteet on helppo tehdä keskitetysti. Loppuelämän kotiin haluttiin lapsuuden kodin innoittamana loppuelämän kestävät terästasot jokaisen vesipisteen yhteyteen. Terästasotoimittajaksi valikoitui Stala, jonka mallistosta löytyi räätälöidyt, täysin mittojen mukaisesti valmistettavat Tailor-made -tasot.

Tailor-made_hirsitalo_keittio03.jpg
Keittiökin on Tapion suunnittelema. Näyttävät kalusteet ovat naantalilaisen Woode Oy:n toteuttamat.

Tasojen kohdalla valintaa ohjasi toimivuus ja kestävyys. Vaikka terästaso likaantuu siinä missä muutkin tasomateriaalit, on teräs materiaalina erittäin helppo puhdistaa ja huoleton käyttää. Tasoihin valittiin paksu teräs, jolloin kolhujakaan ei synny herkästi.

Tailor-made_hirsitalo_keittio04.jpg

Sivukorotukset estävät valumat tason ja hirsiseinän väliin. Keittiöön valittiin 50 cm korkea, lähes koko välitilan kattava saumaton taustalevy helppohoitoisuutensa ansiosta. Työtaso on 70 cm syvä, jolloin saatiin lisätilaa työskentelylle ja säilytyslaatikoille. Tässä kompaktissa talossa onkin yhteensä huikeat 17,5 metriä tasopintaa!

Tailor-made_hirsitalo_keittio.jpg50 cm korkea välitilalevy yhdessä reunakorotusten kanssa takaavat täydellisen vesiturvallisuuden! Kaksi allasta luovat toimivat puitteet lapsiperheen keittiötoiminnoille.

Tailor-made_hirsitalo_kodari02.jpgKylpyhuoneen erikoisuus on laatoitettu katto.

Kylpyhuoneen yhteydessä sijaitsevaan kodinhoitohuoneeseen valikoitui myöskin Stalan Tailor-made -terästaso. Tässäkin tasossa on saumattomat reunakorotukset sekä lähes koko välitilan täyttävä taustalevy. Tason syvyys on 60 cm.

Tailor-made_hirsitalo_kodari.jpg
Välitilalevyn päälle on vielä viimeistelynä tulossa 10 cm leveä saarnilista - aivan kuten keittiössäkin on.

WC:ssä terästaso on ehkä hieman harvinaisempi, mutta sitäkin toimivampi, valinta. Se mahdollistaa huolettoman pesun ja roiskimisen esimerkiksi lasten toimesta.

Tailor-made_hirsitalo_WC.jpg

Tailor-made_hirsitalo_WC2.jpgWC:n taso on 60 cm leveä. Tämäkin välitilan yläreuna tullaan viimeistelemään saarnilistalla.

1,5 -vuotisen rakennusurakan päätteeksi perhe on jo päässyt asuttamaan tätä pientä, mutta kertakaikkisen toimivaa ja ainutlaatuista hirsitaloa. Toivotamme ikimuistoisia hetkiä tähän ihastuttavaan kotiin!

Tailor-made_hirsitalo_keittio02.jpg

Tutustu Tailor-made-tasoihimme

Suunnittele oma Tailor-made-terästaso >

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife