Vinkki - postilaatikon huolto

Kolme vinkkiä Stalan PL-3 ja PL-4 -postilaatikon huoltoon

Syksy on paras aika tarkistaa postilaatikon kunto ja huoltaa se ennen talvea. Vesi, räntä, lumi ja jää heikentävät lukon toimivuutta, joten näillä ohjeilla suojaat postilaatikon talven haastavia sääoloja vastaan.

Stalan PL-3 postilaatikot ryhmäasennuksessa kadulla

1) Tarkista laatikon kunto ja puhdista se

Tarkista, että postilaatikko on suorassa, eikä ole päässyt repsahtamaan etukenoon. Maa on saattanut routia, joten postilaatikon jalka voi olla vinossa.

Suorista postilaatikko tai postilaatikon jalka tarvittaessa. Postilaatikon katossa on pieni kaato taaksepäin, joka ehkäisee veden ja lumen aiheuttamaa tiivistyksen kulumista. Tämä ominaisuus pääse oikeuksiinsa vain silloin kun postilaatikko on asennettu suoraan.

Postilaatikko kannattaa myös pyyhkiä ulkopuolelta miedolla pesuaineella, esim. Fairylla ja pyyhkiä vedellä puhtaaksi.

2) Öljyä lukko vähintään kerran vuodessa

Lukkopesä olisi hyvä öljytä vähintään kerran vuodessa ase- tai lukkoöljyllä ennen pakkasia ja vesisateita. Ankarien sääolosuhteiden armoilla olevat postilaatikon lukot voi öljytä useammin, jotta lukkopesä pysyy notkeana. Lukkopesä pitää olla täysin kuiva ennen öljyämistä.

Huomioithan, että lukkosulan käyttäminen kuivattaa lukkopesää. On siis erityisen tärkeää öljytä lukko lukkosulan käyttämisen jälkeen.

Muistathan, että PL-3 ja PL-4 -postilaatikoihin on saatavilla lisävarusteena silikoninen lukkosuoja, jonka voi asentaa helposti postilaatikkoon jälkikäteen. Lukkosuoja PL-C suojaa lukkopesää sateelta, lumelta, jäältä ja pölyltä.

Silikoninen lukonsuoja PL-C Stalan postilaatikkoon

Mikäli lukkopesä on rikki, Stalan postilaatikoihin voi tilata varaosana kokonaan uuden lukkopesän. Abloy-lukkopesän voi sarjoittaa PL-3 ja PL-4 -laatikoissa lukkoliikkeessä uudelleen.

Lisä- ja varaosat postilaatikoihin löydät verkkokaupastamme.

3) Tarkista saumojen tiivistys

Teräksiset PL-3 ja PL-4 -postilaatikot on tiivistetty sisäpuolen saumoista silikonilla. Ajan saatossa ja Suomen sääolosuhteissa silikoni menettää ominaisuuksiaan, joten postilaatikon saumat on hyvä tiivistää uudelleen noin 4-5 vuoden välein. Katso tarkemmat tiivistysohjeet tästä.

Tarvittaessa voit kysyä lisävinkkejä postilaatikon huoltoon liittyen teknisestä tuestamme sähköpostilla: technical.support@stala.com

LUE LISÄÄ

> Rosterialtaan ja tiskipöydän hoito-ohje

> Porin asuntomessujen keittiötrendit


Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife