Vinkit Stalan PL-3 ja PL-4 -postilaatikon huoltoon

Alkukesä on hyvä aika tarkistaa postilaatikon kunto ja huoltaa se talven jäljiltä. Vesi, räntä, lumi ja jää heikentävät lukon toimivuutta -näillä ohjeilla saat postilaatikko taas kuntoon.

Stala_postilaatikko_postlåda_mailbox_PL-3_06.jpg


1) Tarkista laatikon kunto ja puhdista se

Tarkista, että postilaatikko on suorassa, eikä ole päässyt repsahtamaan etukenoon. Maa on saattanut routia, joten postilaatikon jalka voi olla vinossa.

Suorista postilaatikko tai postilaatikon jalka tarvittaessa. Postilaatikon katossa on pieni kaato taaksepäin, joka ehkäisee veden aiheuttamaa tiivistyksen kulumista. Tämä ominaisuus pääse oikeuksiinsa vain silloin kun postilaatikko on asennettu suoraan.

Kevät on katu- ja siitepölyn aikaa, joten postilaatikko kannattaa myös pyyhkiä ulkopuolelta miedolla pesuaineella, esim. Fairylla ja pyyhkiä vedellä puhtaaksi.

 

2) Öljyä lukko vähintään kerran vuodessa

Lukkopesä olisi hyvä öljytä vähintään kerran vuodessa ase- tai lukkoöljyllä, esimerkiksi ennen pakkasia tai vesisateita. Ankarien sääolosuhteiden armoilla olevat postilaatikon lukot voi öljytä useammin, jotta lukkopesä pysyy notkeana. Lukkopesä pitää olla täysin kuiva ennen öljyämistä.

Muistathan, että PL-3 ja PL-4 -postilaatikoihin on saatavilla lisävarusteena silikoninen lukkosuoja, jonka voi asentaa helposti postilaatikkoon jälkikäteen. Lukkosuoja PL-C suojaa lukkopesää sateelta, lumelta, jäältä ja pölyltä.

Stala_postilaatikko_postlåda_mailbox_PL-3_02.jpg

Mikäli lukkopesä on rikki, Stalan postilaatikoihin voi tilata varaosana kokonaan uuden lukkopesän. Abloy-lukkopesän voi sarjoittaa PL-3 ja PL-4 -laatikoissa lukkoliikkeessä uudelleen.

Lisä- ja varaosat postilaatikoihin löydät verkkokaupastamme.

 

3) Tarkista saumojen tiivistys

Teräksiset PL-3 ja PL-4 -postilaatikot on tiivistetty sisäpuolen saumoista silikonilla. Ajan saatossa ja Suomen sääolosuhteissa silikoni menettää ominaisuuksiaan, joten postilaatikon saumat on hyvä tiivistää uudelleen noin 4-5 vuoden välein. Katso tarkemmat tiivistysohjeet tästä.

Tarvittaessa voit kysyä lisävinkkejä postilaatikon huoltoon liittyen teknisestä tuestamme sähköpostilla: technical.support@stala.com

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife