Pienen keittiön remontti kevyemmällä budjetilla

Kolme vuotta sitten Salla ja Ville ostivat viihtyisän kaksion Helsingin Lauttasaaresta. Taloyhtiöön tuleva remontti oli tiedossa ja uuden kodin omistajat odottivatkin sitä innokkaasti. Pieni keittiö kaipasi uudistusta eniten toiminnallisuutensa parantamiseksi.  Ikean keittiö valittiin pitkälti budjetti edellä, koska edessä oli koko asunnon kattava mittava remontti.

Ikean suunnittelijaa käytettiin apuna keittiön piirtämisessä. Doorie tuli mukaan yhteistyökumppaniksi heti alkuvaiheessa, koska keittiöön haluttiin persoonallisia ratkaisuja eri toimittajalta. Kaapiston rungot valittiin Ikealta, Doorien kautta hankittiin mm. kaapiston etusarja sekä eteisen kaapistojen ovet. Terästason toimitti Stala.

Stala oli Sallalle entuudestaan etäisesti tuttu lapsuudenkodin postilaatikon ja mökin terästason kautta. Ammattilaiskeittiömäisyys ja teräs materiaalina miellyttivät ajatuksena funktionaalisuuden, kestävyyden ja helppohoitoisuuden takia. Stala*Designer – ohjelma löytyi vaivattomasti ja käyttö sujui yhteistyössä Doorien suunnittelijan kanssa. Suunnittelija hoiti yhteydenpidon myös Stalan myyntiin. Terästason ja -altaan toimitus sujui ajallaan Doorielle ja niiden asennus hoitui sukkelaan työpäivän aikana ammattilaisen tekemänä.

Jokapäiväisessä käytössä terästaso on lunastanut lupauksensa ja lapsuuden kokemukset mökin terästason helppohoitoisuudesta toteutuvat nyt omassa keittiössäkin. Uusi tiskiallas haluttiin suuremmaksi edelliseen liian pieneen altaaseen verrattuna. Käytännössä allas on osoittanut toimivaksi, sinne mahtuu kätevästi niin suuret paistinpannut kuin pitkät leikkuulaudatkin.

Ikean uusi yhdistetty liesi sekä liesituuletin saatiin tyylikkäästi aukottamalla integroitua teräksiseen työtasoon. Tason 635mm syvyys sopii täydellisesti Ikean kalusterunkoihin. Takanosto toteutettiin teräksisestä Panel taustalevystä myöskin käytettävyytensä takia sekä rauhoittamaan kokonaisuutta. Terästason pintavaihtoehdoksi valittiin sileä harjattu rst harmonisuuden takia. Suunnittelussa käytiin myös StalaTex -kuosivaihtoehdot läpi, mutta sileään tasoon päädyttiin kokonaisuuden takia, koska kaappien ovissa, lattiassa sekä välitilanlaatoissa oli jo erilaisia materiaaleja. Naapuriin sitten toteutettiin keittiö StalaTexin kanssa!

Lue lisää Seitsikko-tuoteperheestä >>

Tutustu Doorieen >>

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife