Lampaanviulu-ohje pääsiäiseen

Lampaanviulu on pääsiäispöydän ehdoton kuningas. Sen valmistaminen ei ole vaikeata, mutta siihen on hyvä varata tarpeeksi aikaa. Lihan sulattamiseen sekä marinoitumiseen menee lähes neljä vuorokautta. Odotus kuitenkin palkitaan, sillä lopputulos on murea koko perheen pääsiäisherkku.

10 annosta:
2,5kg lampaanlihaa (viulu)
1 pussi marinoimista varten
1 paistopussi paistamista varten
10 valkosipulinkynttä
2 tl mustapippuria
2 tl minttua
2 tl rosmariinia
2 tl timjamia
2 tl basilikaa
1 tl oreganoa
5 dl jogurttia
suolaa

Ohjeet:
Anna pakastetun paistin hiljalleen sulaa jääkaapissa. Sulamiseen on hyvä varata noin kaksi vuorokautta. Makua antamaan kuori ja viipaloi valkosipulikynnet, tee paistiin viiltoja ja työnnä valkosipuliviipaleet lihan sisään. Sekoita suola ja yrttimausteet keskenään, hiero ne lihan pintaan ja työnnä osittain myös viiltoihin. Nosta paisti pussiin ja levitä jogurtti päälle. Paisti marinoituu kaksi vuorokautta jääkaapissa.

Ota marinoitunut paisti hyvissä ajoin ennen paistamista huoneenlämpöön. Siirrä paisti uuteen paistopussiin, sulje pussi ja leikkaa yhteen kulmaan ilma-aukko. Paistomittari tulee lihan paksuimpaan kohtaan ja paisti kypsyy 125 asteessa, kunnes sisälämpö on 75-82 astetta.

pääsiäisherkku

Paiston jälkeen peitä paisti foliolla ja anna levähtää ennen leikkaamista. Valmista kastike paistoliemestä ja kermasta. Lampaanviulun kanssa sopii esimerkiksi rosmariinilla maustettu riisi sekä minttuhyytelö.

Herkullista pääsiäistä!  

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife