60-luvun keittiön täydellinen muodonmuutos Espoon Kauniaisissa

Vierailimme Doorie-yrittäjä Sadun omassa keittiössä, jossa hyvin tiivistyy monet tämän hetkiset keittiötrendit. Jutustelimme 3 vuotta keittiöalan yrittäjänä toimineen Sadun kanssa paljon keittiön remontoinnista, mitä asioita keittiötä suunnitellessa tulee ottaa huomioon sekä mitkä ovat suosittuja valintoja keittiöön tällä hetkellä.

Satu perheineen muutti tähän 60-luvun valoisaan asuntoon keväällä ja muuton yhteydessä keittiö koki mullistavan muodonmuutoksen. Vanhan asunnon kattavassa keittiöremontissa tuli toki muutamia odottamattomia mutkiakin matkaan. Aukotusta vaativa seinä olikin pohjatiedoista poiketen kantava seinä, joten vaadittiin kymmeniä puheluita niin taloyhtiön hallitukselle kuin rakennusvirastoonkin tarvittavien lupien saamiseksi. Sitkeys palkittiin, ja valoisa keittiö muuttui entistä avarammaksi.

Doorie_Stala_Taylor-made_01.jpg
Upeassa, modernissa keittiössä yhdistyvät tummasävyinen pähkinäviilu, vihreät kaapinovet sekä Stalan Tailor-made -terästaso.

Keittiösuunnittelun trendit nyt

Suuressa kuvassa keittiösuunnittelussa on nähtävissä muutamia pinnalla olevia trendejä. Tummasävyiset luonnonpuumateriaalit ovat suosittuja, esimerkiksi Sadunkin keittiön yläkaapeissa käytetty pähkinäviilu. Tähän yhdistyy mainiosti ajankohtaiset vihreän eri sävyt, eritoten tummat vihreät kuten tässä keittiössä käytetty sävy Avocado.

Doorie_Stala_Taylor-made_13.jpg
Upea ruostumaton terästaso takanostolla on valmistettu yhdestä kappaleesta ilman saumoja – tämä lisää vesiturvallisuutta.

Tämän kohteen keittiössä on taitavasti yhdistetty eri tasomateriaaleja, mikä keventää kokonaisuutta sopivasti. Ylipäätään keittiötrendeissä on havaittavissa suuntaus, että tasoihin kiinnitetään entistä enemmän huomiota ja niihin ollaan valmiita panostamaan. Eikä ihme - onhan tasot erittäin näkyvä osa keittiötä ja joutuvat kovalle käytölle päivittäin.

Doorie_Stala_Taylor-made_08.jpg
12 mm paksu rosteritaso on erittäin moderni ratkaisu keittiöön

Rosteri onkin käyttäjäystävällinen materiaali helpon puhdistettavuutensa ja vesiturvallisuutensa johdosta. Vaikutelmaa voi kätevästi pehmentää yhdistämällä rosteritason esimerkiksi pähkinäviiluun. Tässä keittiössä rosteristen tasojen pariksi on valittu Corian-komposiittitasot Willow-sävyisinä, joista vuosien käytön jäljet voidaan tarvittaessa hioa pois. Eri tasomateriaaleja yhdistelemällä kokonaisuudesta saadaan kevyempi. Yhteneväinen ilme saadaan valitsemalla kaikki tasot saman paksuisiksi (tässä keittiössä 12 mm), samoilla kulmakaarevuuksilla ja saumattomina. Ohuet tasot luovat modernin kokonaisvaikutelman. Takanostot ovat molemmissa tasoissa 15 cm korkuiset. Keittiön ilmettä on helppoa ja edullista kohentaa esimerkiksi uusimalla pelkät tasot − tällainen kevytkin facelift onnistuu Doorien kautta.

Doorie_Stala_Taylor-made_03.jpg
Upea keittiökokonaisuus muodostuu yhdistelemällä erilaisia taso- ja pintamateriaaleja.

Yksi tämän ajan isoista trendeistä on aamiaiskaappi. Tässä keittiössä se on toteutettu persoonallisesti kokonaan ilman raskaita taiteovia. Käytännössähän aamiaiskaapin ovet usein ovat auki, joten yksi potentiaalinen ratkaisu onkin jättää ovet kokonaan pois, mikä myös vaikuttaa hintaan merkittävästi.

Doorie_Stala_Taylor-made_05.jpg
Kaunis aamiaiskaappi on toteutettu ilman ovia.

Myös tasoon integroitu liesituuletin on enenevissä määrin suosittu ratkaisu ja helpottaa lieden sijoittamista esimerkiksi saarekkeeseen. Näin saarekkeen yläpuoli jää kokonaan avoimeksi, mikä osaltaan lisää tilantuntua ja näkyvyyttä.

Doorie_Stala_Taylor-made_17.jpg
Keittiöstä saa erittäin modernin ja näyttävän liesitasoon integroidulla liesituulettimella.

Yksityiskohdat ratkaisevat

Pienet yksityiskohdat ratkaisevat ja viimeistelevät kokonaisuuden, joten niissä ei kannata tinkiä. Tässä kohteessa on lukuisat pienetkin asiat mietitty ja toteutettu huolella. Alakaapistoissa on matala sokkeli, minkä suosio kasvaa jatkuvasti. Matala sokkeli tuo keittiöön modernin ilmeen, kun se maalataan kaappien kanssa saman väriseksi. Alakaappeihin on valittu lippavetimet, jolloin etusarjaan ei tarvitse tehdä ollenkaan reikiä. Vetimet ovat kromia, joka onkin materiaalina selkeästi lisännyt suosiotaan! Kromivetimet toimivat erittäin kauniisti rosteritason kanssa. Yläkaapit on toteutettu ylilyötyinä, jolloin ovet saa avattua alareunasta vetämällä eikä vetimiä tai erillisiä mekanismeja tarvita. Ylilyödyt ovet toimivat samalla ”valolippana” pehmentämällä kaappien alle sijoitettua valaistusta. Stalan altaan yhteyteen on valittu Tapwell’n Arm-hana uutuusvärissä Ascot Grey.

Doorie_Stala_Taylor-made_11.jpg
Ylilyödyt yläkaapit toimivat valolippana sekä ovien ”vetiminä”, jolloin vetimiä tai erillisiä mekanismeja ei tarvita.

Lue lisää:

> Premium-keittiötasot Stala Tailor-made -mallistosta

> Tutustu Doorie’en

> Artikkelissa esiintyvä Arm-hana on Tapwell’n mallistoa 

> Katso video tästä upeasta keittiöstä!

Kaikki uutiset

Liity Stalan yhteisöön

#stainlessforlife