Sinulle on postia

4.6.2014

Aamulla herättyäsi laitat kahvin tippumaan ja lähdet postilaatikolle hakemaan aamun lehteä. Postilaatikolla huomaat että laatikon lukko on taas jäätynyt kiinni! Avain ei mene lukkoon vaikka mitä tekisit, eikä lukkosulastakaan ole apua. Huokaiset ja toivot ettei laatikkoon ole seuraavaan kahteen viikkoon tupsahtamassa ainakaan ihan kohta erääntyviä laskuja tai muita tärkeitä juttuja, pakkasten on nimittäin luvattu vielä jatkuvan! Joka aamu kokeilet laatikon lukkoa, ei aukea vieläkään. Sanomalehdet alkavat jo pursua suuaukosta ja voit vain kuvitella miten hiilenä Posti-Pate on niitä sinne joka aamu lisää sulloessaan. Sitten vihdoin koittaa nollakeli!! Riennät laatikolle innosta kiljahdellen ja kaivat syliisi vettyneen, märän lukukelvottoman mössön sanomalehtiä, saapumisilmoituksia ja laskuja.

Kuulostaako tutulta? 

Meillä oli mielestämme ihan hyvä postilaatikko, mutta vasta käyttö osoitti sen olevankin jotain muuta. Lukko jäätyi joka pakkasilla, vesi pääsi aina jostakin välistä kastelemaan postit ja maksikirjeet joutui noutamaan postista, ne kun eivät tahtoneet mahtua kunnolla postilaatikon suuaukosta sisään. Niinpä tartuin oitis tilaisuuteen, kun Stalalta ystävällisesti tiedusteltiin olisinko kiinnostunut testaamaan heidän uutta postilaatikkoaan. Postilaatikon lukon nimittäin mainostettiin olevan jäätymätön! Aika mahtavaa :)

Stala PL-2

 

Uuden Active- sarjaan kuuluvan PL-2 postilaatikon on Stalalle suunnitellut Tapio Anttila ja sille on myönnetty Desing from Finland- merkki. Laatikossa on jäätymättömän lukon lisäksi mm. automaattinen "Sinulle on postia"- toiminto, joka ilmoittaa milloin postilaatikkoon on tullut postia. Sen suuaukosta mahtuvat myös maksikirjeet helposti ja mainospostin voi halutessaan kieltää tyylikkäällä mukana tulevalla magneetilla. Materiaali on suunniteltu erityisesti pohjolan vaativiin ja muuttuviin sääolosuhteisiin, se on.valmistettu huoltovapaasta ja kestävästä Ruukin peltikattoihin kehittämästä Pural-materiaalista. Ja se myös näyttää hyvälle! Sillä jos jäätymätön lukko olisi minulle ainoa kriteeri postilaatikon valinnassa, meillä voisi tienposkessa nököttää vaikka sellainen lukoton punainen muoviloota, mutta haluan postilaatikon olevan myös ilo silmälle :)

Kuvasta näkyy että postilaatikon suuaukko on tosiaan keskivertoa tilavampi, joten hiukan kookkaammatkin maksikirjeet mahtuvat suuakosta helposti. Olenkin laatikkoa jo ehtinyt suosittelemaan esimerkiksi eräälle perheelle, joiden postilaatikkoon tulee tämän tästä suurempia lähetyksiä, mies on elokuvatoimittaja. Meille valitsin harmaan ja valkoisenvälillä valkoisen postilaatikon, mutta tyylikkäältä näyttää myös harmaa versio. Postilaatikon hintaan sisältyy nimikyltti, jonka voi tilata Stalan verkkosivuilta postilaatikon mukana tulevalla koodilla. Postilaatikkoa löytyy rautakaupoista ja sen hinta on 139,-

Active- sarja saa tänä keväänä jatkoa, kun maaliskuussa markkinoille tulee niin ikään Tapio Anttilan suunnittelemat Stalan muunneltavat pihamodulit. Ideana näissä on yhdistää tyylikkäällä tavalla roskasäilytys ja pihavaja! Desing on samankaltainen kuin postilaatikossa, joten ne sopivat hyvin samalle pihalle muodostaen yhtenäisen ja viimeistellyn ilmeen. Käy kurkkaamassa lisätietoja ja kuvia pihamodulista täältä.

Teksi on julkaistu Casa Blanco -blogissa osoitteessa http://casablancos.blogspot.fi/2014/02/sinulle-on-postia.html. Blogin kirjoittaja tutustui Active-postilaatikkoon Stalan pyynnöstä.